Φωτογραφική ξενάγηση με τον Muhammed Muheisen

Φωτογραφική ξενάγηση με τον Muhammed Muheisen

Ο Βραβευμένος δύο φορές με Πούλιτζερ, φωτογράφος του National Geographic, ιδρυτής του οργανισμού Everyday Refugees Foundation, πρεσβευτής της εταιρίας Canon, φωτογράφος της χρονιάς για το 2013 από το περιοδικό ΤΙΜΕ, ο Muhammed Muheisen εκθέτει από 26-31.10.2018 στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης το project του “Light on the move”.

To photologio.gr σε συνεργασία με τον ίδιο τον φωτογράφο Muhammed Muheisen, την Κυριακή, 28.10.2018, από 3-5 το απόγευμα, στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης διοργανώνει μια ξενάγηση στην έκθεση “Light on the move”.
Ο ίδιος ο φωτογράφος θα μας μιλήσει για το έργο του, τις εικόνες του και τις σκέψεις του πάνω στο προσφυγικό θέμα.

Σας προσκαλούμε σε αυτή τη μοναδική εμπειρία ώστε να γνωρίσουμε έναν σπουδαίο φωτογράφο και το έργο του.

“Light on the move”
Ημερομηνίες: 26– 31 Οκτωβρίου 2018
Είσοδος: Ελεύθερη
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή, Σάββατο: 10.00-17.00, Πέμπτη: 10.00-20.00, Κυριακή: 11.00-17.00, Τρίτη: Κλειστό.

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
Νεοφύτου Δούκα 4
106 74, Αθήνα


Λίγα λόγια για την έκθεση 

Η ελληνική αποστολή του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης με την ευγενική χορηγία της εταιρίας ΔΕΛΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ Α.Ε. διοργανώνει στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης την φωτογραφική έκθεση “Light on the Move” με φωτογραφίες του διεθνούς φήμης φωτογράφου και κατόχου δύο βραβείων Πούλιτζερ, Muhammed Muheisen. Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 26 έως τις 31 Οκτωβρίου.

Είναι η πρώτη φορά που ο Muhammed Muheisen εκθέτει φωτογραφίες του στην Ελλάδα, δωρίζοντάς τες στην ελληνική αποστολή του ΔΟΜ, που αποτελεί έναν από τους βασικούς φορείς στο πεδίο της μετανάστευσης.

Εμπνευσμένες από το δεκαετές φωτογραφικό ταξίδι του Muhammed Muheisen στο πεδίο της μετανάστευσης σε διάφορες χώρες του κόσμου, οι φωτογραφίες απεικονίζουν τις καθημερινές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες οι μετανάστες και οι εσωτερικά εκτοπισμένοι ανά τον κόσμο.

Άνδρες, γυναίκες, παιδιά από τη Συρία μέχρι την Ελλάδα, από το Πακιστάν και το Αφγανιστάν μέχρι την Ολλανδία, μας θυμίζουν ότι η ανθρώπινη φύση είναι υπεράνω συνόρων και ότι ο άνθρωπος είναι παντού παρών ανεξαρτήτως εθνικότητας, θρησκείας, ηλικίας ή φύλου. Είναι άνθρωποι μου μετακινούνται συνεχώς μεταφέροντας και μοιράζοντας το δικό τους φως.

«Κανένας δεν εγκαταλείπει το σπίτι του, εκτός αν αναγκαστεί να το κάνει και αυτό προσπαθώ να περάσω μέσα από τις φωτογραφίες μου. Για μένα είναι η ιστορία ανθρώπων. Συνηθίζουμε να χρησιμοποιούμε τη λέξη πρόσφυγας ή μετανάστης, αλλά πίσω από αυτές τις λέξεις βρίσκονται άνθρωποι με όνειρα, με ιστορίες, με παρελθόν. Δεν είναι μόνο η φωτογραφία ενός παιδιού. Είναι ένα μήνυμα ενός παιδιού από ένα σημείο του κόσμου σε ένα άλλο παιδί σε κάποιο άλλο σημείο του κόσμου. Προσωπικά πιστεύω, ότι μέσω της φωτογραφίας μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά, μεγάλη ή μικρή, έστω μια αρχή. Μέσω αυτών των πορτρέτων μεταφέρουμε τη φωνή αυτών των ανθρώπων στον κόσμο».

Βασικός χορηγός της έκθεσης είναι η εταιρεία ΔΕΛΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ Α.Ε., στο πλαίσιο των ενεργειών που υλοποιεί για τη στήριξη της κοινωνίας και την ανάδειξη των σύγχρονων προκλήσεων.


Σύντομο Βιογραφικό
Ο Muhammed Muheisen έχει κερδίσει δύο φορές το βραβείο Πούλιτζερ, είναι φωτογράφος του National Geographic, ιδρυτής του οργανισμού Everyday Refugees Foundation, πρεσβευτής της εταιρίας Canon, ενώ το περιοδικό TIME τον ανέδειξε ως τον φωτογράφο της χρονιάς για το 2013.

Ο Muhammed Muheisen Ιορδανός στην καταγωγή, καλύπτει από το 2001, σημαντικά γεγονότα στην Ασία, τη Μέση Ανατολή, την Ευρώπη, την Αφρική και τις ΗΠΑ. Επιπλέον και για περισσότερο από μια δεκαετία καλύπτει την προσφυγική κρίση στη Μέση Ανατολή, την Ασία και την Ευρώπη.