Ευανθία Ρεμπούτσικα: “What The Camera Saw” | Φωτογραφική έκθεση

Ευανθία Ρεμπούτσικα: “What The Camera Saw” | Φωτογραφική έκθεση

Η Ευανθία Ρεμπούτσικα πραγματοποιεί την πρώτη φωτογραφική της έκθεση με τίτλο “What The Camera Saw”

Ευανθία Ρεμπούτσικα - “What The Camera Saw”

Ευανθία Ρεμπούτσικα – “What The Camera Saw”

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά σε συνεργασία με το Project {Just/Art}* φιλοξενεί μια φωτογραφική έκθεση της συνθέτριας Ευανθίας Ρεμπούτσικα, με τίτλο “what the camera saw”.
Η έκθεση επιχειρεί να σκιαγραφήσει φωτογραφικά την πολυσχιδή προσωπικότητα της Ευανθίας Ρεμπούτσικα, ενώ στοχεύει να κάνει τον θεατή να αφεθεί στη γοητεία των αντικατοπτρισμών και των αντανακλάσεων που δημιουργεί. Οι φωτογραφίες της αποκαλύπτουν μια αθέατη πλευρά της πραγματικότητας, μια ανόθευτη ποιητικότητα. Μας μεταφέρουν την εικόνα ενός ανθρώπου με μία ιδιαίτερη αύρα τρυφερότητας, ενός ανθρώπου με αισιοδοξία. Η Ευανθία με τις φωτογραφίες της, με ένα μοναδικό τρόπο καταφέρνει να ταξιδέψει τον θεατή στο δικό της, μοναδικό σύμπαν.

Ο σχεδιασμός της έκθεσης “what the camera saw” είναι εμπνευσμένος από τον πολύπλευρο χαρακτήρα της και από την αστείρευτη επιθυμία της για ταξίδια. Αποτελείται από πενήντα ανέκδοτες φωτογραφίες της τελευταίας δεκαετίας που απεικονίζουν σκηνές από την ύπαιθρο, αλλά και το αστικό τοπίο της Ελλάδας, της Ανατολής και όχι μόνον. Εικόνες μοναδικές με την ματιά ενός ευαίσθητου καλλιτέχνη πάνω στα βήματα ενός μεγάλου περιπάτου από τον χειμώνα στο καλοκαίρι και από την Ελλάδα στο εξωτερικό. Υπακούοντας σε μια εσωτερική παρόρμηση, έπαιρνε ότι της χρειαζόταν δίνοντας ένα προσωπικό ύφος στις φωτογραφικές της καταγραφές, εκφραζόμενη μέσα από αυτές.

Την έκθεση επιμελείται ο Αλέξανδρος Κασσανδρινός.
Τα έσοδα από τις πωλήσεις των έργων θα διατεθούν σε φορείς και ιδρύματα του Πειραιά.

Το συνοδευτικό κείμενο της έκθεσης υπογράφει η δημοσιογράφος Αγάπη Τσακπίνογλου.

Ευανθία Ρεμπούτσικα - “What The Camera Saw”

Ευανθία Ρεμπούτσικα – “What The Camera Saw”

Πληροφορίες:
Διάρκεια Έκθεσης: 11-19 Οκτωβρίου 2021 (ώρες λειτουργίας 11:00- 21:00)
Εγκαίνια Έκθεσης : Δευτέρα 11 Οκτωβρίου , 19:00- 22:30
Δημοτικό Θέατρο Πειραιά (1ος όροφος) – Φουαγιέ, Ηρώων Πολυτεχνείου 32 – 2104143310