Φωτογραφική Λέσχη Ελευσίνας | Eπίσκεψη στο Μουσείο Φωτογραφικών Μηχανών

Φωτογραφική Λέσχη Ελευσίνας | Eπίσκεψη στο Μουσείο Φωτογραφικών Μηχανών

Η Φωτογραφική Λέσχη Ελευσίνας διοργανώνει επίσκεψη με ξενάγηση στο Μουσείο Φωτογραφικών Μηχανών «Τάκης Αϊβαλής» στο Μυστρά, το Σάββατο 26 Μαΐου 2018. Μετά την επίσκεψη στο μουσείο θα υπάρχει ελεύθερος χρόνος για βόλτα, καφέ ή φαγητό στο Μυστρά.


ΚΟΣΤΟΣ

Κόστος: 15 ευρώ & 10 ευρώ για τα μέλη της Φωτογραφικής Λέσχης Ελευσίνας

Ο μέγιστος αριθμός ατόμων είναι 50 γι’ αυτό θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΘΕΣΕΩΝ

Μέσω messenger στο facebook στη σελίδα: Φωτογραφική Λέσχη Ελευσίνας

Μέσω e-mail: f.l.e.elefsina@gmail.com

Μέσω τηλεφώνου: 6955 28 48 59

ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ

Προκειμένου να εξασφαλιστεί η κράτηση της θέσης θα πρέπει να καταβληθεί το αντίτιμο είτε με μετρητά είτε στον Τραπεζικό Λογαριασμό της Φωτογραφικής Λέσχης Ελευσίνας εντός 2 ημερών.

Τράπεζα Πειραιώς GR83 0171 6550 0066 5514 2337 094 | Δικαιούχος: Φωτογραφική Λέσχη Ελευσίνας | Αιτιολογία: Μυστράς – Ονοματεπώνυμο

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ & ΩΡΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ

Το πούλμαν αναχωρεί στις 8.30 το πρωί από το parking δίπλα από το 2ο Λύκειο Ελευσίνας στη συμβολή των οδών Χατζηδάκη & Χατζηγεωργίου στην Ελευσίνα.


ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

Ένα διαφορετικό μουσείο έχει συσταθεί και λειτουργεί από το 2013 στον Μυστρά, γενέτειρα του συλλέκτη-φωτογράφου Τάκη Αϊβαλή, το όνομα του οποίου φέρει.

Πρόκειται για το Μουσείο Φωτογραφικών Μηχανών, το οποίο δημιουργήθηκε από τη δωρεά της προσωπικής συλλογής του γνωστού φωτογράφου Τάκη Αϊβαλή, που θεωρείται η μεγαλύτερη παγκοσμίως ιδιωτική συλλογή φωτογραφικών μηχανών.

Ο συλλέκτης ξεκίνησε τη συλλογή του στα μέσα της δεκαετίας του ’40 όταν ο πατέρας του, ερχόμενος από την Αμερική, του έκανε δώρο μια μικρή φωτογραφική μηχανή Kodak 1Α τύπου pocket του 1923, η οποία έμελλε να τον οδηγήσει στον χώρο της φωτογραφίας.

Ο Τάκης Αϊβαλής συνέχισε να εμπλουτίζει τη συλλογή του με αγορές φωτογραφικών μηχανών από όλο τον κόσμο, δημιουργώντας ικανό δείγμα εξέλιξης των φωτογραφικών μηχανών του 20ού αιώνα. Στη συλλογή του συγκαταλέγονται χαρακτηριστικά μοντέλα των εταιριών Kodak, Agfa, Ansco, Argus, Coronet, Zeiss Ikon, Bilora, Dacora, Ferrania, Minolta, Ilford, Yashica, Nikon, Canon, Olympus, Mamiya, Polaroid, Zenit, Gomz, Practica, Fed, Lomo, μαζί με αεροφωτογραφικές μηχανές που χρησιμοποιήθηκαν στο παρελθόν από τον αμερικανικό στρατό, για τη δημιουργία χαρτών ή τη φωτογράφιση ολόκληρων περιοχών.

Η συλλογή περιλαμβάνει περίπου 1.000 φωτογραφικές μηχανές, οι οποίες του χάρισαν το 2001 μια θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Guinness και σήμερα μπορεί να τις θαυμάσει κανείς επισκεπτόμενος το ιδιαίτερο αυτό μουσείο στον Μυστρά.