Ημέρες φωτογραφίας στην Άρτα με τη Φωτογραφική Ομάδα της Άρτας

Ημέρες φωτογραφίας στην Άρτα με τη Φωτογραφική Ομάδα της Άρτας

Φωτογραφική Ομάδα Άρτας

‘Ημέρες Φωτογραφίας στην Άρτα από την Φ.Ο.Α.”

Από τις 12 έως τις 18 Ιουνίου 2019 γιορτάζουμε την τέχνη της φωτογραφίας με 10 φωτογραφικές εκθέσεις σε διάφορα σημεία της Άρτας με επίκεντρο την Δημοτική Πινακοθήκη «Γ. Μόραλης».

  1. Δημοτική Πινακοθήκη – Κεντρική έκθεση

Επιμέλεια εκθέσεων: Αχιλλέας Νάσιος – Ευγενία Αραβαντινού

Ισόγειο: Με τίτλο «Το Μυστήριο της ΦΟΑ» εκτίθενται τ’ αποτελέσματα των προσπαθειών των μελών της ΦΟΑ να αποδώσουν οπτικά την αίσθηση του μυστηρίου.

1ος όροφος: Έκθεση προσκεκλημένων φωτογράφων και εισηγητών της ΦΟΑ.

Συμμετέχουν οι: Αλέξης Βασιλικός, Λουλουδιά Γρέδη, Ιωάννης Μπενέκος, Τάσος Μπίρης, Άκης Χρήστου, Ευγενία Αραβαντινού και Αχιλλέας Νάσιος.

Εγκαίνια έκθεσης: Τετάρτη 12 Ιουνίου στις 19:30

Η έκθεση πλαισιώνεται ακόμη με προβολή φωτογραφιών από το Καρναβάλι γυναικών Άρτας, που φωτογραφήθηκαν από τα μέλη της ΦΟΑ που συμμετείχαν στο διήμερο εντατικό σεμινάριο με τον Αχιλλέα Νάσιο. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα γίνουν και οι παρουσιάσεις του έργου των προσκεκλημένων φωτογράφων Λουλουδιάς Γρέδη και Τάσου Μπίρη καθώς και μια βραδιά retro με προβολές slides και φωτογραφίες τραβηγμένες με pinhole camera.

  1. Νέα Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου Αρταίων

Με τίτλο “Freedom” εκτίθενται οι 11 συμμετοχές των φωτογραφικών ομάδων του Δικτύου Έντευξις, μεταξύ των οποίων και η ΦΟΑ, που συμμετείχαν στο διεθνές Φεστιβάλ  Φωτογραφίας Photometria Festival 2019.

  1. Καφέ “Florian”

Ο Μιχάλης Ευαγγέλου εκθέτει το έργο του με τίτλο “In the belly of time”.

  1. Καφέ “Χάρτα”

Η Ροζίνα Καρκαμπούνα εκθέτει το έργο της με τίτλο “Αγροτική Κατάθλιψη”.

 

Όλες οι εκδηλώσεις είναι ανοικτές για το κοινό και με δωρεάν είσοδο.


Η Φ.Ο.Α. ευχαριστεί τον Δήμο Αρταίων για την παραχώρηση των χώρων, τις επιχειρήσεις Κτήμα Μάρος, Η Αλκοόλη, Corfu beer, Πορτατίφ και Express market για τις χορηγίες τους στην εκδήλωση των εγκαινίων, τα café Florian και Χάρτα για τη φιλοξενία των εκθέσεων, το Photometria festival 2019 καθώς και τα ΜΜΕ ifocus.gr, Arttv, Orange radio και Ταχυδρόμο της Άρτας ως χορηγούς επικοινωνίας.