Corinth Exposed Photography Festival 2019 | Φωτογραφικοί Διάλογοι 2019

Corinth Exposed Photography Festival 2019 | Φωτογραφικοί Διάλογοι 2019

Corinth Exposed Photography Festival
Ημερίδα Φωτογραφικοί Διάλογοι 2019
11 Μαΐου 2019 16:30-18:00

Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο
Ισθμός Κορίνθου

Η εκδήλωση γίνεται στα πλαίσια του Φεστιβάλ Φωτογραφίας Κορινθίας 2019 που διοργανώνει η Φωτογραφική Λέσχη Κορίνθου / corinthian photography club. Πελοποννησιακό Ινστιτούτο Τεχνών, Global Arts Studios.

Είσοδος ελεύθερη

Την ημερίδα συντονίζουν:
ο Αναστάσης Πρωτοπαπάς Μ.Α / Β.Α
και ο Σωκράτης Λαμπρόπουλος Μ.Α / Β.Α

Θα παρουσιάσουν την δουλειά τους οι φωτογράφοι:

Γεώργιος Μαρινάκης, Δομίνα Αποστολίδου, Φωτεινή Κολοκοτρώνη, Παναγιώτης Μαΐδης, Βλάσης Μαυραγάνης, Βασίλης Μπατζανόπουλος, Άνθιμος Ντάγκας, Ρενέ Ρεβάχ (Renee Revah) και Ευάγγελος Ταμβάκος

Ειδικότερα:

Γεώργιος Μαρινάκης – Visionary της OLYMPUS GRECCE

Info: “I became a professional photographer in 2008. My love for the theater and it’s dim light, drove my passion to capture the emotion of actors, singers and all kind of performers with Olympus E-30 and Olympus E-3. This challenge gave me the opportunity to express myself through my lens.

Publications in magazines: Three of my photographs were selected and published at the magazine Photography Monthly UK – January 2013, as “Images of 2012”. Two of my photographs selected and published as Best of the Best Images 2014 at Special Issue Photography Monthly, November 2014.

OLYMPUS UK Magazine selected and published several of my photos -September 2012, May 2013. Olympus UK Magazine published an interview and presentation of my fashion work in August 2013. Interview and presentation of my work with Olympus OM-D E-M1 published at Greek photographic magazine PHOTO-grafos – January-February 2015. Three portraits selected and published at Photography Week issues 313/314/315 Autumn 2018. Star-trails selected and published at Digital Photographer Issue 210, April 2019

My work at http://gmarinakis.wixsite.com/georgemarinakis

From 2015 cooperation with Olympus Greece as Olympus Greece Ambassador.

From 2018 as Olympus Visionary

I specialize in 1. Theater photography (actors and flow of performance) 2. Dance Photography 3. Portrait Photography 4. Τraining Olympus camera users depending on their capabilities 5. Cameras’ promotion in stores (display of their capacities directly at their point of sale)

“Let me take you to a journey full of pictures”, would probably be one of my favorite quotes”.


Δομίνα Αποστολίδου

Info: “Ονομάζομαι Αποστολίδου Δομίνα, σπούδασα και εργάζομαι ως πολιτικός μηχανικός και φωτογραφίζω από το 2011.
Έχω παρακολουθήσει σεμινάρια του Πλάτωνα Ριβέλλη, του Πέτρου Κοτζαμπάση, της Ελένης Μουζακίτη, της Λίας Ναλμπαντίδου, του Χάρη Κακαρούχα.
Έχω κάνει τρεις ατομικές εκθέσεις, δύο στην Πάφο στα πλαίσια του διαγωνισμού Public Art και μία στην Κομοτηνή από όπου και κατάγομαι.
Αγαπώ τις ιστορίες. Αγαπώ τις εικόνες”.

Personal webpage: https://www.dominaapostolidou.com


Φωτεινή Κολοκοτρώνη

Info: “Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1981. Ζει και εργάζεται στην Κορινθία. Απόφοιτος της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος.
Τα τελευταία χρόνια είναι μέλος της φωτογραφικής ομάδας Encounters. Έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμες εκθέσεις:

Rooms to let – Πεδίο Δράσης Κόδρα 2006
«Ο δρόμος έχει τη δική του ιστορία» – Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών 2006 (Τρίτο βραβείο)
Διεθνής Μπιενάλε Βουλγαρίας – “Τhe world lasts because it laughs” 2007
1η Μπιενάλε Θεσσαλονίκης – Public Screen 2007
L.A. Center of Digital Art – “Snap to Grid” 2007
Synch Festival (C.A.C.T.) – Αθήνα 2008
Εκθέσεις της ηλεκτρονικής κοινότητας τέχνης ARTSPOT
«Δημιουργώ, άρα Υπάρχω» – Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης 2008
Athens Fringe Festival 2009
Η Ανθρώπινη Μορφή στην Τέχνη (ΕΕΤΕ) – Τεχνόπολη 2010
Εκθέσεις της ομάδας Encounters 2015-2018″


Παναγιώτης Μαΐδης

Info: “Ο Παναγιώτης Μαΐδης φωτογραφίζει ερασιτεχνικά από το 2009 και επαγγελματικά από το 2012. Σπούδασε φωτογραφία στην Αθήνα και στην συνέχεια συνεργάστηκε με τοπικά και διεθνή μέσα (VICE, LIFO, ΓΚΡΕΚΑ κ.α.) ως φωτογράφος δρόμου, όπως και με καλλιτεχνικούς φορείς και ομάδες (ΑRCFORDANCE festival, ROCKWAVE, Release fest., Patari Project) αλλά και με μεμονωμένους καλλιτέχνες, στο κομμάτι της κάλυψης και προώθησης του έργου τους.
Τον Ιανουάριο του ’19 εκδόθηκαν και παρουσιάστηκαν στο κοινό,τα τρία πρώτα φωτογραφικά του βιβλία HALF ATHENIAN, MANDY &RICO και BIPOLAR DAYS”.


Βλάσης Μαυραγάνης

Info: “Ονομάζομαι Βλάσης Μαυραγάνης, ασχολούμαι με την φωτογραφία 12 χρόνια και πειραματίζομαι συνεχώς με διαφορετικά θέματα. Κάθε φορά ανακαλύπτω νέες οπτικές προσεγγίσεις σε αυτά, είτε με τεχνικές στο post processing με σκοπό την ισορροπημένη επεξεργασία για το σωστό τελικό αποτέλεσμα. Είμαι μέλος του Corinthian photography club και συνεχίζω να λαμβάνω μέρος στις δράσεις του. Έχω λάβει μέρος σε 5 εκθέσεις στην Κόρινθο και στην Αθήνα. Επίσης, παρακολουθώ διάφορα workshop και έχω ασχοληθεί επίσης και με φωτογράφηση μόδας (συνεργαζόμενος με την Olympus Greece) στις εκθέσεις Bridal στο Ζάππειο και την Διπλάρειο σχολή. Τελευταία στις φωτογραφικές μου αναζητήσεις ασχολούμαι με την αρχιτεκτονική φωτογραφία και την γεωμετρική φωτογραφική προσέγγιση”.


Βασίλης Μπατζανόπουλος

Info: “Ο Βασίλης Μπατζανόπουλος είναι επαγγελματίας φωτογράφος από το 2009 και από το 2012 είναι κινηματογραφιστής, έχει παρακολουθήσει αρκετά σεμινάρια πάνω στην ιστορία της τέχνης, καλλιτεχνικής φωτογραφίας, κινηματογράφου, μοντάζ και ήχου πάνω στον κινηματογράφο. Είναι ιδρυτικό μέλος στην ομάδα του lifeinaclick. Συμμετοχή σε ομαδικές εκθέσεις και σε δύο ατομικές εκθέσεις τον Οκτώβριο του 2017 και τον Φεβρουάριο του 2019”.
Δουλειά του Βασίλη μπορείτε να δείτε στο προσωπικό του site www.vasilisbatzanopoulos.gr


Άνθιμος Ντάγκας

“Η αναμονή για το απροσδόκητο και η κατανόηση της πραγματικής ταυτότητας ενός ατόμου είναι αυτό που επιθυμώ στις φωτογραφίες μου. Είμαι ενθουσιασμένος με τον τρόπο που οι άνθρωποι ενεργούν όταν αγνοούν την ύπαρξη του φωτογραφικού φακού.” @Daganth 

Info: “Ο Άνθιμος Ντάγκας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1979. Αποφοίτησε από τη σχολή μονίμων υπαξιωματικών και εργάζεται στη Γεωγραφική Υπηρεσία Στρατού. Η πρώτη επαφή με τα εικαστικά ήταν το 2013 με τη συμμετοχή του στην performance “Atopic Bodies” που πραγματοποιήθηκε στον Atopos CVC. Εν συνεχεία, ήταν η έκδοση του φωτογραφικού βιβλίου – εικαστικού έργου “My Body is my Temple” σε συνεργασία με τον Atopos CVC στα πλαίσια της έκθεσης “Notemple” του εικαστικού καλλιτέχνη HOPE στη Breeder Gallery. Από το 2015 ο Άνθιμος Ντάγκας παρουσιάζεται ως “Daganth”, ένας αυτοδίδακτος φωτογράφος δρόμου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης”.


Ρενέ Ρεβάχ (Renee Revah)

Info: “Η Ρενέ Ρεβάχ γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε ηθοποιός και έπειτα παρακολούθησε μαθήματα φωτογραφίας. Εργάζεται σα φωτογράφος από το 2001 και η αγάπη της για το θέατρο έχει επηρεάσει την προσέγγισή της στη φωτογραφία. Σαν αποτέλεσμα, η τάση της είναι να σκηνοθετεί τις εικόνες και να αντιλαμβάνεται τον κόσμο γύρω της σαν μέρος μιας παράστασης. Έργα της έχουν εκτεθεί σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Το 2016, ξεκίνησε την υποβρύχια φωτογραφία με ελεύθερη κατάδυση. Ο βυθός στις εικόνες της, φαίνεται μαγικός και τα πρόσωπα που απεικονίζοται στο νερό, μοιάζει να κολυμπούν στον δικό τους εσωτερικό βυθό”.

Personal webpage: http://reneerevah.com


Ευάγγελος Ταμβάκος

Το ελληνικό φωτογραφικό portal Photologio τιμά το Corinth Exposed Photography Festival συμμετέχοντας ενεργά στην ημερίδα και παρουσιάζει με τιμή τον φωτογράφο Ευάγγελο Ταμβάκο.

Info: Φωτογραφική & Επαγγελματική εμπειρία:
2015-σήμερα: Δάσκαλος φωτογραφίας και ιδρυτικό μέλος της φωτογραφικής ομάδας Instantane.
2018-σήμερα: Δάσκαλος φωτογραφίας στο εργαστήρι του Οικοτροφείου Ιπποκράτης ΙΙ για ανθρώπους με προβλήματα ψυχικής υγείας.
1982-σήμερα: Ως Τυπογράφος και freelance φωτογράφος.
2009-2014: Δάσκαλος φωτογραφίας, υπεύθυνος τμήματος φωτογραφικού Εργαστηρίου του Δήμου Περιστερίου
2014: Παρουσίαση Potfolio στο Μουσείο Μπενάκη 2013: Ατομική έκθεση στο Φεστιβάλ «Μικρό Παρίσι», Αφιέρωμα στον Καμύ 2013: Επιμελητής έκθεσης των μαθητών του εργαστηρίου φωτογραφίας στο Δημαρχείο Περιστερίου
2013: Υπεύθυνος σεμιναρίων φωτογραφίας στο 3ο Γυμνάσιο Περιστερίου
2012: «Portfolio review» επιμελητής Biennale Varsovia M55 Projects
2012: Ατομική έκθεση Φωτογραφίας στη δημοτική αγορά Κυψέλης «Ημέρες Ανεργίας»
2011: Ατομική έκθεση Φωτογραφίας στην Ελληνοαμερικάνικη Ένωση
2011: Συμμετοχή σε Ομαδική έκθεση Φωτογραφίας με Φωτογραφικούς Παράλληλους στο @ Ρούφ
2010: Διάλεξη-Παρουσίαση Potfolio στο Μουσείο Μπενάκη
2008: Συμμετοχή σε Ομαδική έκθεση Φωτογραφίας στο Μουσείο Μπενάκη «20 χρόνια Φωτογραφικός Κύκλος»
2008: Συμμετοχή σε Ομαδική έκθεση Φωτογραφίας unplugged σε Ζάκυνθο & Αθήνα
2007: Παρουσίαση Potfolio στο Μουσείο Μπενάκη
2005: Συμμετοχή στο Φεστιβάλ Νέων Καλλιτεχνών «Διαρροές»
2003: Φεστιβάλ «Διαρροές» στο Θέατρο Χοροροές
2001: Παρουσίαση Potfolio στο Φωτογραφικό Κύκλο
2001: Young Portfolio Acquisitions, Kiyosato Museum of Photographic Arts, Japan.

Οργάνωση εκθέσεων:

2018: Έκθεση φωτογραφίας των μαθητών του Οικοτροφείου Ιπποκράτης ΙΙ.
2015-σήμερα: Ετήσιες ομαδικές εκθέσεις των μαθητών που έχουν παρακολουθήσει το εισαγωγικό σεμινάριο φωτογραφίας στο Instantane photo group”.