Αννίτα Χριστοφίδου | «Αν» – εικαστική έκθεση

Αννίτα Χριστοφίδου | «Αν» – εικαστική έκθεση

Στη νέα ατομική της έκθεση με τίτλο «Αν» η Αννίτα Χριστοφίδου καταπιάνεται με την υποκειμενικότητα του βλέμματος και προσπαθεί να το ερμηνεύσει, τόσο στη φωτογραφική της αποτύπωση όσο και στη χειρονομιακή της ζωγραφική. Ένα αλληγορικό ταξίδι με φιγούρες και σκιές που συνομιλούν σιωπηρά ανακαλύπτοντας κάποιες φορές την συναισθηματική ασάφεια και κάποιες φορές την παιδικότητα και τον ερωτισμό ως στοιχεία που συνθέτουν την ανθρώπινη φύση. Φυσικά τοπία που αντανακλούν τη σκοτεινιά, το ζόφο και τη θολή πραγματικότητα που κρύβεται μέσα μας και άλλα που προβάλλουν την ζωτικότητα.

Αννίτα Χριστοφίδου

Η καλλιτέχνης με δεξιοτεχνία και καλλιτεχνικό θάρρος παράγει έργα με κύριο χαρακτηριστικό τους τα ασαφή όρια στην κατανόηση, κατηγοριοποίηση και ερμηνεία τους. Οι φωτογραφίες και τα ζωγραφικά έργα της δημιουργούν ένα παλίμψηστο συγγενικών χρωματικών αντιθέσεων που αφήνουν να αιωρούνται δυσδιάκριτα τα όρια τόσο στο να καθορίσουμε αυτά τα έργα όσο και να τους δώσουμε ένα λογικό προσδιορισμό, μια ερμηνεία ή να διακρίνουμε τα σχήματα και τις γραμμές που μαρτυρούν κάποιο αποτύπωμα μιας παραστατικότητας.

Η διαχείρηση της αντανάκλασης του φωτός και το παιχνίδι με τις αναλογίες των ανθρώπινων σωμάτων καταθέτουν ένα έργο δισυπόστατο μέσα από την επιμελή και εμπεριστατομένη ενασχόληση της με την εικόνα τόσο στη ζωγραφική απεικόνιση όσο και στη ζωγραφική της έκφραση.

Αννίτα Χριστοφίδου

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του προγράμματος Σύρος – Πολιτισμός 2024 και θα διαρκέσει από τις 23 Ιουλίου μέχρι και τις 4 Αυγούστου 2024.


Info:
Εγκαίνια έκθεσης: Τρίτη 23 Ιουλίου 2024, ώρα 20:00
Διάρκεια έκθεσης: 23 Ιουλίου – 4 Αυγούστου 2024
Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 20:00 – 22:30 (ή κατόπιν ραντεβού στο τηλ. 6937-103578)
Διεύθυνση: Αίθουσα «Εμμανουήλ Ροϊδη», Πνευματικό Κέντρο Ερμούπολης
Είσοδος ελεύθερη
Στοιχεία επικοινωνίας
Email: annitachristo@gmail.com
Website: www.annitachristofidou.com
ig: annitas_photos
Τηλ: 6937-103578