Αναδυόμενες Αφροδίτες | έκθεση φωτογραφίας του Μανόλη Τσαντάκη στην Blank Wall Gallery

Αναδυόμενες Αφροδίτες | έκθεση φωτογραφίας του Μανόλη Τσαντάκη στην Blank Wall Gallery

Μανόλης Τσαντάκης
Αναδυόμενες Αφροδίτες

Η Blank Wall Gallery θα φιλοξενήσει την ατομική έκθεση του Μανόλη Τσαντάκη με τίτλο “Αναδυόμενες Αφροδίτες”, από τις 5 έως και τις 10 Απριλίου 2024.

Μανόλης Τσαντάκης

Η θάλασσα, από τα πρώτα του βήματα, από τις πρώτες επαφές μαζί της, ασκούσε πάντα μια μυστηριώδη γοητεία και ένα δέος που ακόμη και σήμερα συνεχίζει με αμείωτη ένταση να τον συναρπάζει. Μάλλον θα ήταν αδύνατον να ζήσει μακριά από το άγγιγμα της θαλασσινής αύρας, μακριά από την αρμύρα και το απέραντο γαλάζιο.

Μανόλης Τσαντάκης

Aργότερα, ως φωτογράφος, το θαλασσινό τοπίο, οι απόμακρες παραλίες, οι βράχοι, τα αφρισμένα κύματα έγιναν για αυτόν σπουδαία πηγή έμπνευσης σε συνδυασμό με το ανθρώπινο στοιχείο και ιδιαίτερα με τη γυναίκα ως μέρος της ίδιας γοητευτικής αλλά και θυελλώδους φύσης.
Οι “Αναδυόμενες Αφροδίτες είναι μια σειρά από διαχρονικές υποβρύχιες λήψεις σε διάφορες περιοχές της Κρήτης και ιδιαίτερα της ανατολικής πλευράς που είναι και ο τόπος καταγωγής του. 

Μανόλης Τσαντάκης

Κάτω από τη θάλασσα όλα είναι διαφορετικά, εκεί ανατρέπονται οι φυσικοί νόμοι της βαρύτητας, υπάρχει μεγαλύτερη ευχέρεια στις κινήσεις, η αίσθηση της ελευθερίας είναι τόσο έντονη που βιώνεις εκείνο που πάντα ο άνθρωπος ονειρευόταν, να πετάει χωρίς το φόβο να πέσει. Κάπως  έτσι εμπνεύστηκε αυτές τις εικόνες, καλλίγραμμα σώματα κάτω από το νερό με διάφορα υφάσματα ή γυμνά να αντανακλώνται στην επιφάνεια σχηματίζοντας διάφορα σχέδια δημιουργώντας ένα σύνολο από εικαστικές συνθέσεις μέσα σε μια πανδαισία χρωμάτων δίδοντας μια αισιόδοξη πινελιά και φως, περισσότερο φως στη θολή μας καθημερινότητα.

Μανόλης Τσαντάκης


Info:
Επιμέλεια έκθεσης: Μανόλης Τσαντάκης
Εγκαίνια έκθεσης: Παρασκευή 5 Απριλίου 20:00
Διάρκεια έκθεσης: Από 5 Απριλίου έως 10 Απριλίου 2024
Είσοδος Ελεύθερη
Blank Wall Gallery Φωκίωνος Νέγρη 55 Κυψέλη
[p]+30.211.4052.138 [m]+30.694.3868.124
www.blankwallgallery.com
Ωράριο Λειτουργίας:
Παρασκευή: 20:00
Δευτέρα – Τρίτη – Τετάρτη: 17:30 – 21:30
Σάββατο 12:30 – 14:30

Μανόλης Τσαντάκης