ALDEBARAN – Ανοιχτό κάλεσμα υποβολής φωτογραφιών για “Τα Όρια της Πόλης”

ALDEBARAN – Ανοιχτό κάλεσμα υποβολής φωτογραφιών για “Τα Όρια της Πόλης”

Ανοιχτό κάλεσμα υποβολής φωτογραφιών για «Τα Όρια της Πόλης»

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ: 31 Ιανουαρίου 2019

Το ALDEBARAN απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα για υποβολή φωτογραφιών για το συλλογικό project «Τα Όρια της Πόλης» στο οποίο συμμετέχουν ως τώρα 15 και πλέον Έλληνες φωτογράφοι.

Το έργο «Τα Όρια της Πόλης» αποτελεί μια οπτική διερεύνηση των αισθητικών, κοινωνικών, πολεοδομικών, πολιτικών όψεων των προαστίων της μητρόπολης και του περιαστικού τοπίου και παρουσιάστηκε αρχικά στον ιστότοπό www.aldebaran.photo πλαισιωμένο από το κείμενο του Διδάκτορα Πολεοδομίας, Κωστή Πλεύρη, «Εδώ οι μέρες ταξιδεύουν σαν χελώνες νεκρές».

Μετά την ανοιχτή παρουσίαση του εγχειρήματος στο Εργαστήριο Φωτογραφίας της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών και στο Κοινωνικό Πολιτιστικό Κέντρο Βύρωνα-Λαμπηδόνα, το ALDEBARAN συνεχίζει την έρευνα και την αναζήτηση σχετικών εργασιών από φωτογράφους, με απώτερο σκοπό τη δημιουργία και έκδοση ενός συλλογικού τόμου.

Με φωτογραφίες τους συμμετέχουν μέχρι στιγμής οι: Αλέξης Βασιλικός, Κωνσταντίνος Δουμπενίδης, Γιάννης Καρπούζης, Κώστας Καψιάνης, Δημήτρης Κεχρής, Ηλίας Λιατσόπουλος, Νίκος Μάρκου, Μαρία Μαυροπούλου, Δημήτρης Μιχαλάκης, Νίκος Παναγιωτόπουλος, Ορέστης Σεφέρογλου, Κοσμάς Σταθόπουλος, Βαγγέλης Τάτσης, Μαρίνος Τσαγκαράκης, Παύλος Φυσάκης, Γιάννης Χατζηασλάνης, Δημήτρης Χατζημαρινάκης.

Οι ενότητες γύρω από τις οποίες συγκροτείται η αφήγηση του έργου και οι οποίες συνιστούν έναν βασικό πυρήνα της εικονιζόμενης θεματολογίας είναι:

  • μέρος 1ο: Ακτογραμμή 36 | Coastline 36
  • μέρος 2ο: Άξονες μεταβίβασης | Transit
  • μέρος 3ο: Παραγωγή και επιχειρηματική δραστηριότητα | Production and Business
  • μέρος 4ο: Υψώματα | Hills and Mountains
  • μέρος 5ο: Οχυρά | Bunkers
  • μέρος 6ο: Η γιορτή | The Feast

Οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να στείλουν 3-8 εικόνες οποιουδήποτε format (jpeg, μέχρι 2MB η καθεμιά, 1500 pixels η μεγάλη πλευρά) στο πνεύμα του κειμένου και των πρώτων εικόνων που έχουν συμπεριληφθεί στο δημοσίευμα του ALDEBARAN «Εδώ οι μέρες ταξιδεύουν σαν χελώνες νεκρές». Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι/ες να αποστέλλουν τις εικόνες τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση citylimits@aldebaran.gr με τίτλο έναν από τους τίτλους των 6 ενοτήτων. Αν κάποιος/α επιθυμεί να προτείνει περισσότερες από μία σειρές φωτογραφιών του/της, παρακαλούμε να στείλει ισάριθμα e-mail με τους αντίστοιχους τίτλους ενοτήτων. Στην ονομασία κάθε αρχείου εικόνας να αναγράφεται το όνομα του δημιουργού, o τίτλος του έργου και ο αύξοντας αριθμός π.χ. Stephen Shore_Uncommon Places_01.jpg.

Το κάλεσμα απευθύνεται σε φωτογράφους, σπουδαστές/τριες σχολών φωτογραφίας και καλλιτέχνες/ιδες που χρησιμοποιούν τη φωτογραφία ανεξαρτήτως ηλικίας και θα διαρκέσει μέχρι τις 31 Ιανουαρίου. Μετά το πέρας της διαδικασίας επιλογής, θα ειδοποιηθούν με e-mail όσοι/ες υπέβαλαν τη δουλειά τους για να ενημερωθούν αν και ποιες από τις εικόνες τους επελέγησαν για συμμετοχή στα «Όρια της Πόλης».

Σημειώνεται ότι οι εικόνες που περιλαμβάνονται στο έργο «Τα Όρια της Πόλης» δεν παρουσιάζονται ως αυτοτελή προσωπικά project, αλλά αναπλαισιώνονται εντός μιας ενιαίας συλλογικής αφήγησης.

Η επιμελητική ομάδα: Γιάννης Καρπούζης, Δημήτρης Κεχρής, Αλέξανδρος Κόξιας, Ηλίας Λιατσόπουλος, Ηλίας Λόης, Ελένη Παγκαλιά.

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ: 31 Ιανουαρίου 2019