“Αυτοπορτρέτα” από τη Λέσχη Φωτογραφίας Κορίνθου

“Αυτοπορτρέτα” από τη Λέσχη Φωτογραφίας Κορίνθου

Η Φωτογραφική Λέσχη Κορίνθου εν μέσω πανδημίας δημιούργησε ένα πολύ ενδιαφέρoν και σύγχρονο project.

Ο Αναστάσης Πρωτοπαπάς, καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Φωτογραφίας Κορινθίας και καθηγητής του τμήματος φωτογραφίας των Global Arts Studios ετοίμασε μια σειρά από διαλέξεις με καλεσμένους σημαντικούς Έλληνες φωτογράφους της νέας γενιάς.

Πρώτη καλεσμένη ήταν η Δάφνη Ασλανίδη που παρουσίασε την πανέμορφη δουλειά της με θέμα «Αυτοπορτρέτα» στην Λέσχη μέσω ασύγχρονης τηλεδιάσκεψης. Τα μέλη της Φωτογραφικής Λέσχης Κορίνθου δοκίμασαν και δούλεψαν για ένα χρονικό διάστημα πάνω στο σύγχρονο αυτοπορτρέτο και η Δάφνη Ασλανίδη επέλεξε για εσάς τις παρακάτω φωτογραφίες, και η οποία παραθέτει το εξής σημείωμα:

Ευχαριστώ πολύ τον Αναστάση Πρωτοπαππά για την τιμητική πρόταση/ πρόσκληση να παρουσιάσω τη δουλειά μου στη φωτογραφική λέσχη Κορίνθου.
Χάρηκα ιδιαίτερα για την εμπιστοσύνη των συμμετεχόντων στο έργο μου
και τη θετική ανταπόκριση και τους ευχαριστώ επίσης πολύ για αυτό το μοίρασμα.
Η επιλογή των φωτογραφιών έγινε άλλοτε με εικαστικά κριτήρια
και άλλοτε με βάση την προσωπική μου αίσθηση,
βλέποντας εικόνες που βγήκαν εν μέσω εγκλεισμού και ατομικής απομόνωσης,
ενώ κάποιες φορές προσπαθώντας να συγκεράσω και τα δύο.
Κατά τη γνώμη μου, δεν υπάρχει κακή εικόνα που να έγινε με καθαρότητα, διάθεση για επικοινωνία και αυτοβελτίωση.

Δ. Α.

 


Info:

Η Δάφνη Ασλανίδη γεννήθηκε το 1989 στη Ρόδο και μεγάλωσε στη Λέρο. Το 2006 μετακόμισε στην Αθήνα για να φοιτήσει στο τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του ΕΜΠ. Συνέχισε τις σπουδές της στο τμήμα Αρχιτεκτονικού Φωτισμού του Πανεπιστημίου του Wismar, στοχεύοντας να συνδυάσει την τεχνογνωσία με τη δημιουργία. Φωτογραφίζει από μικρή, προσπαθώντας να αποτυπώσει συναισθήματα ανάμεσα σε εκείνη και τον κόσμο που την περιβάλλει, να μοιραστεί και να επικοινωνήσει. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα από το 2018.