Η φωτογραφία στην πλατεία | Ομαδική έκθεση από τα εργαστήρια φωτογραφίας του Δήμου Χαλανδρίου

Η φωτογραφία στην πλατεία | Ομαδική έκθεση από τα εργαστήρια φωτογραφίας του Δήμου Χαλανδρίου

Ο Δήμος Χαλανδρίου και η Διεύθυνση Πολιτισμού και Αετοπούλειου Πολιτιστικού Κέντρου παρουσίασαν την Έκθεση Φωτογραφίας «Η φωτογραφία στην Πλατεία».
Στην έκθεση έλαβαν μέρος συνολικά 27 ερασιτέχνες φωτογράφοι, συμμετέχοντες στα δύο καλλιτεχνικά εργαστήρια του δήμου «Φωτογραφία Δρόμου και Δημιουργία Φωτο-Ιστορίας» με εισηγητή τον Θανάση Σταυράκη και «Ο λόγος στην Εικόνα» (Α’ & Β’ Κύκλος) με εισηγητή τον Μπάμπη Κουγεμήτρο.
Οι συμμετέχοντες στα εργαστήρια παρήγαγαν μια σειρά από έργα, πιστά στην παράδοση του ντοκουμέντου, που άλλοτε αφορούν τις αθέατες όψεις της πόλης, τα στιγμιότυπα της καθημερινότητας και των ανθρώπων που την κατοικούν, ενώ άλλοτε πάλι υιοθετούν μια πιο προσωπική ματιά, προτείνοντας κυρίως μία ερμηνεία του φυσικού, αστικού και περιαστικού τοπίου. Οι εικόνες αυτές, αναπαραστάσεις του δημόσιου χώρου και βίου, επιστρέφουν στην πόλη και γίνονται κομμάτι της. Η έκθεση, ανοιχτή και προσβάσιμη για το κοινό όλο το 24ωρο, έλαβε χώρα στο πιο κεντρικό σημείο του Χαλανδρίου, στην Κεντρική Πλατεία (παιδική χαρά).
Στο άρθρο αυτό παρουσιάζονται οι φωτογραφίες της έκθεσης από το εργαστήριο “Ο λόγος στην εικόνα”
Α. Ο λόγος στην Εικόνα | Φωτογραφικό Εργαστήριο
Συντονιστής: Κουγεμήτρος Μπάμπης _ babiskouge@gmail.com
Στο πλαίσιο του Φωτογραφικού Εργαστηρίου «Ο λόγος στην Εικόνα», υπό την αιγίδα και στήριξη του Δήμου Χαλανδρίου για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με την Τέχνη της Φωτογραφίας, μέσα από θεωρητικές προσεγγίσεις, βασικές γνώσεις τεχνικής, ιστορικές αναδρομές αλλά και παρουσιάσεις καταξιωμένων φωτογράφων. Ένεκα των ιδιαίτερων -λόγω πανδημίας- συνθηκών και περιορισμών, οι φωτογράφοι έστρεψαν το βλέμμα τους και τον φακό τους τόσο σε όψεις του οικείου και οικιακού χώρου και βίου, όσο και σε αστικά και περιαστικά περιβάλλοντα που συνήθως περνούν απαρατήρητα και σπάνια αναπαρίστανται. Μία ακόμη ιδιαιτερότητα της τρέχουσας χρονιάς ήταν ότι τα μαθήματα έγιναν αποκλειστικά διαδικτυακά μιας και η διάρκεια διεξαγωγής του σεμιναρίου συνέπεσε με το lockdown. Παράπλευρο όφελος της συγκυρίας αυτής υπήρξαν οι συμμετοχές και από άλλες πόλεις της Ελλάδας, αλλά και από το εξωτερικό. Ένα μικρό και αντιπροσωπευτικό δείγμα της δουλειάς των συμμετεχόντων φιλοξενείται στη φωτογραφική έκθεση της Πλατείας.
Μ. Κ.
Συμμετέχοντες-Συμμετέχουσες:
Αποστολόπουλος Γιάννης, Βέργου Καλλιόπη, Διαμαντοπούλου Αφροδίτη, Ελευθερίου Άρτεμις, Καμπούρη Όλγα, Κάπα Τόνια, Καψαμπέλη Σοφία, Κυπρούλη Χαρά, Λυριτζή Βίνια, Παπαγιάννης Γιάννης, Παπαχρήστου Αχιλλέας, Σουλιώτη Σπυριδούλα, Τζούρα Βίκυ, Τσιγουρή Ελένη, Φωτοπούλου Μαριάννα.
Photo cover: Δημήτρης Θεοδωρακόπουλος
Δείτε τις φωτογραφίες της έκθεσης από το Φωτογραφικό Εργαστήριο “Ο λόγος στην Εικόνα”