Φωτογραφικό Εργαστήριο “Ο λόγος στην εικόνα” | έκθεση φωτογραφίας: Η φωτογραφία στην πλατεία

Φωτογραφικό Εργαστήριο “Ο λόγος στην εικόνα” | έκθεση φωτογραφίας: Η φωτογραφία στην πλατεία

Η φωτογραφία στην Πλατεία

Έκθεση φωτογραφίας

Ο Δήμος Χαλανδρίου και η Διεύθυνση Πολιτισμού και Αετοπούλειου Πολιτιστικού Κέντρου παρουσίασε στις 9/9/2022 την Έκθεση Φωτογραφίας «Η φωτογραφία στην Πλατεία». Στην έκθεση έλαβαν μέρος συνολικά 45 ερασιτέχνες φωτογράφοι, συμμετέχοντες στα δύο καλλιτεχνικά εργαστήρια του δήμου «Φωτογραφία Δρόμου και Δημιουργία Φωτο-Ιστορίας» με εισηγητή τον Θανάση Σταυράκη και «Ο λόγος στην Εικόνα» (Α’ & Β’ Κύκλος) με εισηγητή τον Μπάμπη Κουγεμήτρο.

Σήμερα παρουσιάζουμε τις φωτογραφίες του τμήματος “Ο λόγος στην Εικόνα”

Ο λόγος στην Εικόνα | Φωτογραφικό Εργαστήριο Δήμου Χαλανδρίου 2022

Συντονιστής: Μπάμπης Κουγεμήτρος

Στο πλαίσιο του Φωτογραφικού Εργαστηρίου «Ο λόγος στην Εικόνα», υπό την αιγίδα και στήριξη του Δήμου Χαλανδρίου για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, οι συμμετέχοντες και οι συμμετέχουσες είχαν την ευκαιρία, μέσα από θεωρητικές προσεγγίσεις, βασικές γνώσεις τεχνικής, ιστορικές αναδρομές αλλά και παρουσιάσεις καταξιωμένων φωτογράφων, να έρθουν σε επαφή με την Τέχνη της Φωτογραφίας. Παράλληλα, αξιοποιώντας κάθε διαθέσιμη τεχνική δυνατότητα, παρήγαγαν και οι ίδιοι φωτογραφικό έργο με στόχο την έκφραση και τη δημιουργία. Διατρέχοντας όλα σχεδόν τα φωτογραφικά είδη, δηλαδή τοπίο, πορτρέτο και still life, και ισορροπώντας ανάμεσα στην τεκμηρίωση και σε μία πιο έντεχνη και προσωπική αναπαράσταση, έστρεψαν τον φακό τους και αποτύπωσαν όψεις της πραγματικότητας που συνήθως περνούν απαρατήρητες. Το φωτογραφικό τους ρεπερτόριο περιλαμβάνει ασήμαντα τοπία, μη φωτογενή  πρόσωπα, ευτελή αντικείμενα και κοινότοπα στιγμιότυπα της καθημερινότητας, που σπάνια παρατηρούμε και ακόμη πιο σπάνια φωτογραφίζουμε. Οι φωτογραφίες τους θέτουν ερωτήματα και ταυτόχρονα αμφισβητούν χαμηλόφωνα τις παραδεδεγμένες διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στο σημαντικό και το ασήμαντο, το ωραίο και το άσχημο, το δημόσιο και το ιδιωτικό. Ένα μικρό, αλλά αρκετά αντιπροσωπευτικό δείγμα αυτής της προσπάθειας παρουσιάζεται στο πλαίσιο αυτής της ομαδικής έκθεσης στην καρδιά της πόλης του Χαλανδρίου.

Συμμετέχοντες-Συμμετέχουσες: Αποστολόπουλος Γιάννης, Βέργου Καλλιόπη, Βογιατζάκης Νίκος,  Γρηγορόπουλος Κώστας, Διαμαντοπούλου Αφροδίτη, Ελευθερίου Άρτεμις, Ευαγγελίου Βαγγέλης, Ζαχάρωφ Χαρά, Καμπούρη Όλγα, Καψαμπέλη Σοφία, Κοπανιά Ντόρα, Κυπρούλη Χαρά, Μανθόπουλος Χρήστος, Μπόικου Βενέτα, Νάστος Νίκος, Παλάσκα Μαρία, Πανταζίδου Δέσποια, Παπαδάκη Βενετία, Παπαδόπουλος Στέφανος, Παπαχρήστου Αχιλλέας, Σάκκου Ιφιγένεια, Σιμιτζή Χαρά, Σουλιώτη Σπυριδούλα, Τζουρά Βίκυ, Τομαράς Κώστας, Τσάφου Μαργαρίτα, Τσιγουρή Ελένη, Φωτοπούλου Μαριάννα,  Χατζηβογιατζής Δημήτρης

Ο λόγος στην εικόνα – Η φωτογραφία στην πλατεία (2022)