Βασίλης Κολτούκης | Travelling Light – Ένα λεύκωμα για το συναίσθημα

Βασίλης Κολτούκης | Travelling Light – Ένα λεύκωμα για το συναίσθημα

Βασίλης Κολτούκης

Ο Βασίλης Κολτούκης είναι φωτογράφος· τυπικά. Μόνον τυπικά. Κατ’ ουσίαν, χρησιμοποιεί τη φωτογραφική του δεινότητα για να ανοίγει παράθυρα θέασης ενός άλλου κόσμου, ο οποίος δεν κρύβεται μεν, εδώ ολόγυρά μας βρίσκεται, μα απαιτεί την ιδιαίτερη ματιά του μυημένου για ν’ αποκαλυφθεί· ενσυναίσθηση και επιμερισμό του ανεπανάληπτου μοναδικού από το χύδην όλον. Ιδιαίτερη ματιά που ως καλλιτέχνης ήδη έχει αποδείξει πως διαθέτει, και η οποία σε αυτό το, πιο πρόσφατο, λεύκωμά του (το δωδέκατο στη σειρά) αποδίδει στο χαρτί ψυχικές εντυπώσεις να δονούν τις πλέον ευαίσθητες χορδές του συναισθήματος.

Βασίλης Κολτούκης

Μια δημιουργία με χαρτί και μελάνι το Travelling Light, πολύ πέρα και μακριά από χαρτί και μελάνι· μια δημιουργία με ποίηση και εικόνες.

Στο μεγάλων διαστάσεων αυτό λεύκωμα σμίγουν σε τέλεια αρμονία φωτογραφίες του Βασίλη Κολτούκη, σχέδια και ακουαρέλες του ζωγράφου Ηλία Καρρά, και σύντομα κείμενα-κεντήματα της παγκόσμιας λογοτεχνικής/ποιητικής δημιουργίας (Rimbaud, Penna, Dakotsu, Tarkovsky). Το αποτέλεσμα, όπως και στις προηγούμενες δουλειές του Β. Κολτούκη, άψογο, κορυφαίο στο είδος του. Ένα βιβλίο την ποιότητα του οποίου θα εκτιμήσετε φυλλομετρώντας το· και αξίζει να το κάνετε!

Βασίλης Κολτούκης


Info:
Οι ακουαρέλες είναι τυπωμένες σε χαρτί Flora 100gr και οι φωτογραφίες σε Tatami Ivory 115gr.
Η βιβλιοδεσία είναι χειροποίητη και πραγματοποιήθηκε από την βιβλιοδέτρια Φρόσω Γανιάρη.
Κυκλοφορεί αριθμημένο και υπογεγραμμένο σε 100 αντίτυπα
ISBN: 978-618-5439-65-1
Σελ:48 – Διαστάσεις 23Χ31 cm
Τιμή 30 ευρώ
Εκδόσεις: Ευρασία

Βασίλης Κολτούκης

Βασίλης Κολτούκης

Βασίλης Κολτούκης