Τα υπόλοιπα είναι Σιωπή  | Μια φωτογραφική αναφορά στον Μπέργκμαν από τη φωτογραφική ομάδα «Διαδρομές»βιβλ

Τα υπόλοιπα είναι Σιωπή | Μια φωτογραφική αναφορά στον Μπέργκμαν από τη φωτογραφική ομάδα «Διαδρομές»βιβλ

Η φωτογραφική ομάδα Διαδρομές παρουσιάζει την έκδοση του νέου φωτογραφικού λευκώματος με τίτλο  ”Τα υπόλοιπα είναι Σιωπή”.

H συγκεκριμένη δουλειά αποτελεί μια φωτογραφική αναφορά στον διάσημο Σουηδό σκηνοθέτη Ίνγκμαρ Μπέργκμαν και συμμετέχουν οι μαθητές του σεμιναρίου “Φωτογραφία & Κινηματογράφος”, καθώς και από το τμήμα προχωρημένων φωτογραφίας.

To σεμινάριο “Φωτογραφία & Κινηματογράφος” κλείνει φέτος την 7η χρονιά διεξαγωγής του και το γιορτάζει με ένα άτυπο αφιέρωμα πάνω σε έναν από τους μεγαλύτερους σκηνοθέτες της 7ης τέχνης.

Μερόπη Σταυρινού

Με έμπνευση τη “σιωπή” του Μπέργκμαν και αφετηρία την “Τριλογία ταινιών της Σιωπής” του (ή αλλιώς, όπως είναι γνωστή ως “Η σιωπή του θεού”) – αλλά, και με μια ταυτόχρονη ματιά στο σύνολο του έργου του,  οι συμμετέχοντες του σεμιναρίου “Φωτογραφία & Κινηματογράφος” προσεγγίζουν την έννοια, όχι ως μια θεματική που πρέπει ως άσκηση να διεκπεραιώσουν.

Πρόκειται για μια αναζήτηση της σχέσης που έχουν οι ίδιοι με τη σιωπή, με σκοπό και το τελικό αποτελέσματα να έρθει κοντά σε μια προσωπική ερμηνεία.

Ιωάννα Ένεζλη

Το λεύκωμα θα παρουσιαστεί στο πλαίσιο της ετήσιας έκθεσης της ομάδας “AntiThesis” (Ωδείο Αθηνών, Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2023 στις 20.00) και κυκλοφορεί από τις Διαδρομές.

To βίντεο του λευκώματος θα παρουσιαστεί Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023.


Info:

Ιδέα / Επιμέλεια: Χατζηγνατίου Τόλης

www.diadromeseminars.gr

Διαδρομές_Τα υπόλοιπα είναι Σιωπή (Teaser): 

https://www.youtube.com/watch?v=45gmCY6mpcY

Μαρία Ζλατάνη

Κυριακή Γεωργοπούλου

Μαρία Κουτσούγερα

Κωνσταντίνα Στεργιοπούλου

Πόπη Τσίτου

Εύα Μπέρλερ