Οδοιπορικό στο Πάσχα των Ελλήνων – Πάσχα στην Κέρκυρα και στα Γιάννινα

Οδοιπορικό στο Πάσχα των Ελλήνων – Πάσχα στην Κέρκυρα και στα Γιάννινα

Μέρες του Πάσχα

Κέρκυρα και Γιάννινα

Πολυδεύκης Ασωνίτης – Επιτάφιος στην Κέρκυρα

Το Πάσχα στην Κέρκυρα είναι ιδιαίτερο.  Είναι σα να βρίσκεσαι στον Μεσαίωνα. Τα παλιά λάβαρα των εκκλησιών που τα έχει φθείρει ο χρόνος με τις παραστάσεις των αγγέλων και των αγίων, δημιουργούν μία μυστηριακή ατμόσφαιρα. Φωτογραφίζεις στην ουσία τον κόσμο της θεολογίας. Δημιουργείς εικόνες από τις θρησκευτικές εικόνες. Οι ξύλινοι σταυροί που τους κρατούν γυναίκες από τα διάφορα θρησκευτικά σχήματα της Κέρκυρας, από τον Ερυθρό Σταυρό και την ΕΜΑΚ, σε ευαισθητοποιούν συναισθηματικά. Οι επιρροές από την Ιταλία είναι εμφανείς. Η φωτογράφιση είναι μία απόλαυση. Όλα παρελαύνουν από μπροστά σου και έχεις το χρόνο να τα αποτυπώσεις. Στην Κέρκυρα «αγκαλιάζουν» τους φωτογράφους. Αρέσεις στον κόσμο να συνυπάρχει μαζί τους.

Πολυδεύκης Ασωνίτης – Γιάννινα, Ανάσταση στο νοσοκομείο Χατζηκώστα

Οι 4 φωτογραφίες από τα Γιάννινα, είναι από την Ανάσταση στο νοσοκομείο Χατζηκώστα, όταν χρειάστηκε να βρεθώ εκεί, ως φωτογράφος. Μία ανθρώπινη εμπειρία να βρίσκεσαι με τους ασθενείς που χρειάζονται την ελπίδα της ίασής τους.

Πολυδεύκης Ασωνίτης

 

Πολυδεύκης Ασωνίτης – Πάσχα στην Κέρκυρα και Γιάννινα

Info:

O Πολυδεύκης Ασωνίτης γεννήθηκε το 1956 στα Γιάννενα. Σπούδασε, Οικονομικά, Παιδαγωγικά και Φωτογραφία. Είναι Διδάκτορας στο αντικείμενο της Σημειολογία της Τέχνης και  με μεταπτυχιακό τίτλο στο Τμήμα Επιστημών της Τέχνης της Σχολής Καλών Τεχνών Ιωαννίνων.

Δίδαξε φωτογραφία στο ΤΕΙ Αθηνών και στα ΙΕΚ της Ηπείρου.

Πραγματοποίησε πολλές φωτογραφικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Είναι μόνιμος συνεργάτης του περιοδικού «ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ».

Έχει εκδώσει τρία φωτογραφικά λευκώματα με τίτλους: «Τοπία Παιδικότητας»,  «Καλλιέπεια» και «Οι Καρβουνιάρηδες της Πίνδου».

Είναι ιδρυτικό μέλος των φωτογραφικών ομάδων Ιωαννίνων, «Φωτόραση» και «Φωτογραφιστές».

Βασικά φωτογραφικά του πρότζεκτ, είναι: «Οι καρβουνιάρηδες της Πίνδου», «Πομακοχώρια  Ξάνθης», «Λασπόλουτρα Κρηνίδων», «Τα πανηγύρια στην Ήπειρο», «Αμβρακικός», «Τα Ραγκουτσάρια  Καστοριάς», «Οι Κουδουνοφόροι του Σοχού», «Οι Αράπηδες της Δράμας», «Οι επιτάφιοι στην Κέρκυρα», «Των Μυροφόρων στην Κέρκυρα», «Άι Σημιός στο Μεσολλόγι», «Αλυκές στο Μεσολόγγι».

Έχει επιλεγεί τρεις φορές στη «Φωτομετρία» για τις «Παράλληλες Φωνές», με τα πρότζεκτ του: «Αμβρακικός», «Λασπόλουτρα Κρηνίδων» και «Μεσολόγγι- Η πόλη της θάλασσας και του ουρανού»

Έχει επιλεγεί στη «Φωτοβίζιον» του περιοδικού ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ, τρεις φορές.

Πρόσφατα, έλαβε το πρώτο βραβείο σε διαγωνισμό της Ifocus