OPEN CALL από το Lightreadings με θέμα: “The Psychology of Night”

OPEN CALL από το Lightreadings με θέμα: “The Psychology of Night”

Ανοιχτό κάλεσμα για την επόμενη διαδικτυακή έκθεση και ηλεκτρονική έκδοση του Lightreadings

«Η Νύχτα δεν δείχνει πράγματα, τα υπαινίσσεται. Μας ενοχλεί και μας εκπλήσσει με την παραξενιά της. Απελευθερώνει μέσα μας δυνάμεις που κυριαρχούνται από τη λογική μας κατά τη διάρκεια της ημέρας.»

Brassai

Για σχεδόν δύο αιώνες, η νυχτερινή φωτογραφία αιχμαλωτίζει τη δημιουργική φαντασία. Υπάρχει μακρά φωτογραφική παράδοση στην αποτύπωση νυχτερινών σκηνών και διαθέσεων και τη χρήση χαμηλού φωτισμού. Από τις μακρές έκθεσεις του 19ου αιώνα, μέχρι τα έγχρωμα φιλμ υψηλής ταχύτητας και την ψηφιακή τεχνολογία, το θέμα της νύχτας έχει εμπνεύσει πολλούς καλλιτέχνες.

Υπάρχει μια συγκεκριμένη ψυχολογία της νύχτας. Η νύχτα μπορεί να είναι μια απίστευτα υπαινικτική χρονική περίοδος. Μυστήριο, ενδοσκόπηση, ησυχία ή ένταση και συμπεριφορές που δεν τηρούν τους κυρίαρχους κανόνες της ημέρας, με το σκοτάδι χρήσιμο για τη δημιουργία μυστηρίου ή μιας ενοχλητικής ατμόσφαιρας. Οι σκηνές που παραβλέπουμε κατά τη διάρκεια της ημέρας συχνά παίρνουν μια συναρπαστική νέα εμφάνιση τη νύχτα – με κυριολεκτικό ή αφηρημένο τρόπο.

Αστικές σκηνές δρόμου, πορτρέτο, ντοκουμέντο, τοπίο, εννοιολογική, νεκρή φύση … Όλα τα θέματα, είδη, τρόποι λήψης, έγχρωμο ή ασπρόμαυρο είναι ευπρόσδεκτα για υποβολή.

Δείξτε  τη ζωή τη νύχτα, την επίδραση της στο μυαλό, το σώμα, τη φύση ή την πόλη, καθώς και την αυτοέκφραση που παρέχει σε περιόδους που οι περισσότεροι κοιμούνται.

ΥΠΟΒΟΛΕΣ ΩΣ: 15 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2023

ΟΔΗΓΙΕΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ

“Η Ψυχολογία της Νύχτας”

Το  Lightreadings δέχεται υποβολές για συμμετοχή σ’ αυτό το ανοιχτό κάλεσμα από όλους τους φωτογράφους παγκοσμίως, οποιασδήποτε ηλικίας, τόσο ερασιτέχνες όσο και επαγγελματίες.

Στείλτε τις καλύτερες φωτογραφίες σας! Θέλουμε να δούμε συναρπαστική δουλειά που ανταποκρίνεται στο θέμα «Η Ψυχολογία της Νύχτας». Οι φωτογραφίες μπορεί να έχουν ληφθεί χρησιμοποιώντας οποιαδήποτε κάμερα, αναλογική ή ψηφιακή, και σε οποιοδήποτε format.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν!

Υποβάλετε στη διεύθυνση lightreadingsmag@gmail.com τα ακόλουθα:

3 – 7 φωτογραφίες σας (χωρίς υπογραφές, υδατογραφήματα ή κείμενο), ως συνημμένα στο email σας. Μην εισάγετε τις εικόνες στο σώμα του email. Όλες οι εικόνες πρέπει να υποβάλλονται ως JPEG (μέγεθος 1900 px στη μεγαλύτερη πλευρά, 72 dpi). Το όνομα αρχείου της εικόνας σας πρέπει να ξεκινά με τον αύξοντα αριθμό της εικόνας ακολουθούμενο από το πλήρες όνομά σας. Για παράδειγμα: 01_Giannis Papadopoulos.jpeg

Τρεις ως πέντε γραμμές κειμένου όπου θα εξηγείτε την προσέγγισή σας. (παρακαλούμε, όχι μακροσκελή κείμενα!)

Το όνομά σας στο Instagram για να μπορούμε να σας επισημάνουμε (tag).

Η προθεσμία υποβολής συμμετοχών είναι η 15η Ιανουαρίου 2023 στις 11.00 μ.μ. CEST (12.00 μ.μ. ώρα Ελλάδας).  Τα ονόματα των συμμετεχόντων θα ανακοινωθούν στις 30 Ιανουαρίου 2023.

Λάβετε υπόψη ότι το LIGHTREADINGS διατηρεί το δικαίωμα να αρνηθεί την έκθεση έργων που δεν πληρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις ή έργα που, κατά την κρίση του επιμελητή, δεν ταιριάζουν με το θέμα.