“Τα μνημεία της Θεσσαλονίκης και ο άνθρωπος” | Φωτογραφικός διαγωνισμός από την ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ

“Τα μνημεία της Θεσσαλονίκης και ο άνθρωπος” | Φωτογραφικός διαγωνισμός από την ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ

Το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης “ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ”, το οποίο εδρεύει στη Θεσσαλονίκη, προκηρύσσει φωτογραφικό διαγωνισμό με θέμα «Τα μνημεία της Θεσσαλονίκης και ο άνθρωπος».

Συμμετοχή: έως 08 Φεβρουαρίου 2019

Σκοπός του διαγωνισμού είναι να επαναφέρει στο προσκήνιο την αρχιτεκτονική κληρονομιά της πόλης και τη σύνδεσή της με τον ανθρώπινο παράγοντα, και ταυτόχρονα να δημιουργήσει ερεθίσματα για τη διάδοση της φωτογραφικής τέχνης.
Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε ερασιτέχνες φωτογράφους κατοίκους του Νομού Θεσσαλονίκης. Η συμμετοχή στο διαγωνισμό είναι δωρεάν και ελεύθερη σε όλα τα φυσικά πρόσωπα που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους.
Έχει διάρκεια από 10/01/2019 έως 08/02/2019.
Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό, καλούνται να υποβάλουν από 1 έως 5 φωτογραφίες σε ψηφιακή μορφή, έγχρωμες ή ασπρόμαυρες. Δεν είναι απαραίτητο οι φωτογραφίες να αποτελούν ενότητα. Η υποβολή γίνεται σε αρχείο JPEG με διαστάσεις 30 x 40 εκ στα 300dpi.
Φωτογραφίες εκτός θεματικής ενότητας δεν θα γίνονται δεκτές, όπως και φωτογραφίες που προσβάλλουν την ανθρώπινη υπόσταση και αξιοπρέπεια.

Η τριμελής κριτική επιτροπή, η οποία αποτελείται από τους Σεμιτσόγλου Ιωάννη, επαγγελματία φωτογράφο, εκπαιδευτή φωτογραφίας, Μπέντα Νικόλαο, επαγγελματία φωτογράφο, Art director και το Διευθυντή Εκπαίδευσης της ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ, θα συνεδριάσει στις 15/02/2019 στις εγκαταστάσεις της ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ και θα επιλέξει τις τρεις καλύτερες φωτογραφίες.

Τα βραβεία είναι
1. Μια υποτροφία διάρκειας 3 μηνών στα σεμινάρια ψηφιακής φωτογραφίας.
2. Ένα φωτογραφικό τρίποδο.
3. Μια τσάντα φωτογραφική

Οι καλύτερες 40 φωτογραφίες θα εκτεθούν στις εγκαταστάσεις της ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ στη Θεσσαλονίκη (Βάκχου 19-23, 3ος όροφος, πλησίον του Ν. Σ. Σταθμού) κατά την χρονική περίοδο 20/2/2019 έως 9/3/2019.

Η τελετή απονομής θα γίνει στις 26/02/2019 στον ίδιο χώρο.

Μετά την λήξη της έκθεσης οι διαγωνιζόμενοι μπορούν να παραλάβουν τις εκτυπωμένες φωτογραφίες τους από την Γραμματεία. Με την συμμετοχή στο διαγωνισμό παραχωρείται από τους συμμετέχοντες το δικαίωμα χρήσης της φωτογραφίας που υποβάλλουν στον διαγωνισμό στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης “ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ” για σκοπούς προώθησης του τμήματος φωτογραφίας σε έντυπη ή και ηλεκτρονική μορφή.

Συμμετοχή: έως 08 Φεβρουαρίου 2019

Περισσότερες πληροφορίες:
Κ.Ε.Κ. ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ, Βάκχου 19-23, 3ος όροφος, Θεσσαλονίκη
Τηλ. 2310500191, e-mail: info@anavathmisi.net.gr,
http://www.anavathmisi.net.gr