Διαγωνισμός φωτογραφίας «Contrast: Athens, η Αθήνα των αντιθέσεων»

Διαγωνισμός φωτογραφίας «Contrast: Athens, η Αθήνα των αντιθέσεων»

Η μητρόπολη, οι συνυπάρξεις της, οι αντιθέσεις της σε μια φωτό.

➤ Αθήνα, μια πόλη τεσσάρων εκατομμυρίων, μια μητρόπολη με όλες τις αντιφάσεις που φέρνουν οι μικρόκοσμοί της, μια πόλη σε διαρκή κίνηση που αλλάζει, που το παλιό και το νέο, το όμορφο με το άσχημο, το κλασικό και το μοντέρνο, το φροντισμένο και το παραμελημένο, το έντονο και το γαλήνιο, το φωτεινό και το σκοτεινό, και άλλοι άπειροι συνδυασμοί αντιθέσεων συνυπάρχουν. Αυτό το προφίλ μιας ενδιαφέρουσας πόλης αποτελεί το ζητούμενο του διαγωνισμού φωτογραφίας Contrast:Athens, η Αθήνα των αντιθέσεων

Oι Σταθερές Συγκοινωνίες Α.Ε. και οι atenistas ζητάνε τη δική σου φωτογραφία, τη δική σου σκοπιά, για ένα διαφορετικό διαγωνισμό, μια έκθεση που θα καταγράψει μια από τις αντιθέσεις μιας δυναμικής μητρόπολης, στα πλαίσια μιας φωτό.

➤ ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ στο Μετρό Σύνταγμα!
Oι 80 που θα επιλεγούν από την κριτική επιτροπή θα εκτεθούν στο Σταθμό του Μετρό στο Σύνταγμα τον Ιούνιο για δύο εβδομάδες.

➤ 4 νικητές – 4 βραβεία
3 φωτογραφίες θα λάβουν τα 3 πρώτα βραβεία ( 3 κάρτες απεριορίστων διαδρομών Συγκοινωνιών Αθηνών) μετά από τις ψήφους της κριτικής επιτροπής ενώ μετά από ψηφοφορία στον χώρο της έκθεσης το κοινό θα έχει την ευκαιρία να αναδείξει την αγαπημένη του φωτό, που θα λάβει το βραβείο κοινού.

ΠΩΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ:
►Βγες έξω, περπάτησε, παρατήρησε τις αντιθέσεις στην πόλη και αποτύπωσε το σημείο. Tip: κατά προτίμηση διάλεξε κάθετο κάδρο, αφού κάθετα θα είναι και τα κάδρα στο Μετρό Σύνταγμα.
►►► Προθεσμία συμμετοχής: ως και την 31 Μαΐου 2018.

➤ Όροι διαγωνισμού και λεπτομέρειες

1. Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να συμμετάσχει με την υποβολή μίας (1) μόνο φωτογραφίας.
2. Το κείμενο που θα συνοδεύει τη φωτογραφία, μπορεί να δεχθεί λεκτική ή συντακτική επεξεργασία από την ομάδα επιμέλειας χωρίς αλλοίωση των δεδομένων, με σκοπό την ενιαία εικόνα της έκθεσης.
3. Έξτρα τεχνικές προδιαγραφές: Επιτρέπεται η ελαφρά επεξεργασία στον τομέα της φωτεινότητας, του κοντράστ, η μετατροπή έγχρωμης φωτογραφίας σε ασπρόμαυρη, η κατάτμηση (crop) της πρωτότυπης, και όλες γενικά οι επεμβάσεις που μπορούν κατ’ αντιστοιχία να γίνουν και στον σκοτεινό θάλαμο. Δεν επιτρέπεται το μοντάζ (σύνθεση), η προσθήκη ψηφιακής κορνίζας και υπογραφής (watermark), η αφαίρεση, η προσθήκη στοιχείων της εικόνας και ο μερικός αποχρωματισμός (τμήματος ή στοιχείου) της εικόνας και οποιαδήποτε τοπική επεξεργασία.
4. Η οργανωτική επιτροπή έχει το δικαίωμα ανακοίνωσης παράτασης του διαγωνισμού και σε περίπτωση μη λήψης μέχρι του απαιτούμενου αριθμού για την έκθεση φώτο (60) τη ματαίωσή του.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ
Στοιχεία που μπορεί να περιέχονται στη συνοδευτική παράγραφο:

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ + ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ ΣΧΟΛΙΟ + ΟΔΟΣ/ΠΕΡΙΟΧΗΠαράδειγμα κειμένου 1
Ένα ξεχασμένο μπαλκόνι με το περίτεχνο κιγκλίδωμα και τα μαρμάρινα λουδούδια στο φουρούσια και στο όπισθεν το γυάλινο κτίριο με το καθρέπτισμά του να το αντανακλά. Εικόνα της μετεξέλιξης της Αθήνας στο χρόνο, απ’ την τρυφερή μικρή πόλη στη σημερινή μεγαλούπολη.- Δυρραχίου, Σεπόλια.

Παράδειγμα κειμένου 2
Μια καθημερινή σκηνή που συναντώ χρόνια στην γειτονιά μου, τον ηλικιωμένο κουλουρτζή που στήνει τον καρότσι του μπροστά στο μοδάτο νεανικό καφέ, μια αντίθεσή νιότης και γηρατειών, το ταξίδι του ανθρώπου στον χρόνο. Πλατεία Προσκόπων, Παγκράτι

____________

ΕΤΟΙΜΟΣ; ΣΤΕΙΛTA!
►Στείλε σε ΕΝΑ e-mail στο atenistasphoto2018@gmail.com:
1. το αρχείο .jpg (ως όνομα αρχείου βαλε το ονοματεπώνυμό σου με λατινικούς χαρακτήρες π.χ. ElenaPetropoulou.jpg).
2. στο σώμα του email γράψε μια συνοδευτική παράγραφο 40-80 λέξεις με “σκέψεις του φωτογράφου” αναφέροντας στο τέλος και την οδό, περιοχή
3.  συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη τη δήλωση συμμετοχής ΚΛΙΚ ΕΔΩ)  (τύπωσε>συμπλήρωσε με στυλό>φωτογράφισε με κινητό)