ΑΦΗ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ  (Πρόσκληση σε διαγωνισμό φωτογραφίας)

ΑΦΗ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ  (Πρόσκληση σε διαγωνισμό φωτογραφίας)

Πρόσκληση σε διαγωνισμό φωτογραφίας

Καλούνται οι φίλοι φωτογράφοι να συμμετάσχουν με έργα τους στην ανάδειξη της φθοράς της ύλης, σε οικήματα και κτίρια. Να ανιχνεύσουν και να αφηγηθούν την ιστορία τους, την παρουσία τους, την αρχιτεκτονική μορφή τους και να πάνε τα όρια της χρονικής φθοράς τους, ακόμα μακρύτερα, μέσα από τις φωτογραφίες τους.

Ο κάθε φωτογράφος να αιχμαλωτίσει τη στιγμή της λήψης, την δεδομένη κατάσταση του κτιρίου και να αφήσει την ΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ πάνω του, να συνεχίσει την μη αναστρέψιμη φθορά του. Να μετατρέψει σε ΑΦΘΑΡΣΙΑ τη ΦΘΟΡΑ της ύλης, που είναι το αποτέλεσμα της χωροχρονικής επέμβασης και της ανθρώπινης αδιαφορίας. Να αναδείξει τα κτίρια και οικήματα ως κιβωτό ανάμνησης στον αδηφάγο χρόνο. Αρχιτεκτονικά, δομικά , μορφοποιημένα στο σήμερα. Ακόμα και να μπεί στο εσωτερικό τους, να εξερευνήσει δωμάτια, διαδρόμους. Να αγγίξει με την «αφή» του φακού εξωτερικές και εσωτερικές υφές, χρώματα και κομμάτια του εσωτερικού κόσμου τους, αντικείμενα του χώρου που να συστήνονται ως μάρτυρες της ανθρώπινης παρουσίας, χωρίς όμως την ανθρώπινη παρουσία. Συμπερασματικά, να επιτρέψουν στα κτίρια και οικήματα να «μιλήσουν», να αφηγηθούν την ιστορία τους και να ανασύρουν συναισθήματα που γεννά η παρουσία τους!!!

ΒΡΑΒΕΙΑ – ΕΠΑΙΝΟΙ – ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Θα απονεμηθούν τρία βραβεία (1ο, 2ο  & 3ο), τρεις έπαινοι (1ος, 2ος & 3ος) και αριθμός αναρτήσεων, ο οποίος θα αποφασιστεί από την Κριτική Επιτροπή του Διαγωνισμού

Οι καλύτερες Φωτογραφίες θα εκτεθούν στο 3ο Φεστιβάλ ΕΛΛΑΔΑ ΣΧΗΜΑ ΚΑΙ ΧΡΩΜΑ στην Δημοτική Πινακοθήκη Σπύρος Λούης στο Δήμο Αμαρουσιού από 16 Μαίου έως και 31 Μαίου 2018

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Η συμμετοχή των δημιουργών-φωτογράφων από τη στιγμή που θα αποστείλουν τις φωτογραφίες τους, δηλώνουν και αποδέχονται τους Όρους συμμετοχής στον παρόντα διαγωνισμό και σημαίνει τη ρητή άδεια και συναίνεσή τους προς την Kl Gallery Vassilis Lappas για την δημοσίευση της φωτογραφίας τους καθώς και των στοιχείων της κάθε φωτογραφίας όπου θεωρεί ότι πρέπει να προβληθεί και να δημοσιευτεί για την σωστή παρουσίαση της έκθεσης και του φεστιβάλ.

– Δικαίωμα συμμετοχής στον Διαγωνισμό έχουν οι μόνιμοι κάτοικοι Ελλάδος που έχουν ηλικία άνω των 18 χρονών

– Κάθε φωτογράφος μπορεί να πάρει μέρος στο διαγωνισμό με έως πέντε (5) φωτογραφίες.

Κάθε φωτογραφία θα πρέπει να τηρεί τις παρακάτω προϋποθέσεις:

 • Οι φωτογραφίες  που θα σταλούν να είναι σε ψηφιακή μορφή (αρχείο JPG).
 • Το μέγεθος των αρχείων  που θα αποσταλούν να μην ξεπερνάει τα 2MB, και η μεγάλη τους πλευρά να είναι στα 1000 pixels, σε διαφορετική περίπτωση θα διαγράφονται για να μην δημιουργηθούν προβλήματα στην ομαλή διαδρομή των απεσταλμένων emails.
 • Πρέπει να είστε ο αποκλειστικός δημιουργός της φωτογραφίας και να έχετε στην κατοχή σας το αρχικό αρχείο, το οποίο μπορεί να ζητηθεί ανά πάσα στιγμή. Εφόσον επιλεγεί η φωτογραφία, θα πρέπει να υπάρχει και να μας αποσταλεί σε full ανάλυση στα 300dpi το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για την εκτύπωση για την έκθεση φωτογραφίας
 • Η ονομασία του αρχείου να αποτελείται από το ονοματεπώνυμο του φωτογράφου, με λατινικούς χαρακτήρες για παράδειγμα VASSILIS-LAPPAS-01.jpg κ.ο.κ.  Να μην  έχει υδατογράφημα ή άλλο διακριτικό σημάδι.
 • Στον διαγωνισμό γίνονται δεκτές μόνο φωτογραφίες που δεν έχουν υποστεί επεξεργασία με τρόπο που να παραποιεί την πραγματικότητα. Οι φωτογραφίες μπορούν να είναι έγχρωμες ή ασπρόμαυρες
 • Οποιαδήποτε φωτογραφία κρίνουμε ότι προσβάλλει ή θίγει τον πολιτισμό μας, τον τουρισμό και την ιστορία μας ή περιέχει ακατάλληλο ή πολιτικό περιεχόμενο θα αποκλειστεί από τον διαγωνισμό.
 • Φωτογραφίες δεν επιστρέφονται και δεν θα χρησιμοποιηθούν δίχως την έγγραφη άδεια των δημιουργών της σε καμιά άλλη περίπτωση από εμάς και σε καμία δημόσια προβολή  πέραν των ρητά παρακάτω αναφερομένων.
 • Όσες φωτογραφίες θα επιλεγούν για την έκθεση φωτογραφίας στα πλαίσια του 3ου Φεστιβάλ “ΕΛΛΑΔΑ ΣΧΗΜΑ ΚΑΙ ΧΡΩΜΑ” στην Δημοτική Ολυμπιακή Πινακοθήκη στο Δήμο Αμαρουσίου το Μάιο του 2018 θα επιβαρυνθούν με το ποσό κόστους για την εκτύπωση στα εργαστήρια καθώς και με 15 Δεκαπέντε Ευρώ κάθε φωτογραφίας που θα εκτεθεί για τα έξοδα (προσκλήσεις αφίσες κλπ).

 

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ

Οι φωτογραφίες αποστέλλονται μέχρι και τις 30/04/2018 στο email  (touchoftime@klgallerywebradio.com)  (afistoxrono@klgallery.gr) (afistoxrono@klgallerywebradio.com) με θέμα: ΑΦΗ ΣΤΟΝ ΧΡΟΝΟ.

Στο email θα πρέπει να αναφέρονται τα πλήρη στοιχεία Όνομα και Επίθετο στα Ελληνικά το λίνκ από το Προφίλ σας στο FaceBook ένα τηλ επικοινωνίας  Οι νικητές του διαγωνισμού  θα ανακοινωθούν μέσω της σελίδας στο Facebook «ΑΦΗ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ» ενώ θα λάβουν ο καθένας ξεχωριστά ενημερωτικό mail

 

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

 • Η συμμετοχή αυτόματα σημαίνει την πλήρη αποδοχή των όρων, των αποτελεσμάτων και της κριτικής επιτροπής. Οι αποφάσεις της κριτικής επιτροπής είναι οριστικές και αμετάκλητες
 •  Η Kl Gallery Vassilis Lappas διατηρεί  το δικαίωμα να ακυρώσει το διαγωνισμό, να αλλάξει τα δώρα βράβευσης καθώς το χώρο, την ημερομηνία και την πραγματοποίηση ή μη της έκθεσης αν αυτό κριθεί απαραίτητο. Για το στήσιμο της έκθεσης υπεύθυνος είναι αποκλειστικά και μόνο ο υπεύθυνος καλλιτεχνικής επιμέλειας της έκθεσης φωτογραφίας της Kl Gallery Vassilis Lappas.
 •  Το πολιτιστικό κέντρο τέχνης και Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου και η Kl Gallery Vassilis Lappas στη διάρκεια της έκθεσης δεν φέρουν καμία ευθύνη για οποιαδήποτε αντιγραφή, κλοπή της φωτογραφίας, οποιαδήποτε ζημιά η απώλεια της.
 • Φωτογραφίες από εργαζόμενους στην Kl Gallery Vassilis Lappas δεν μπορούν να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό φωτογραφίας. Η Kl Gallery Vassilis Lappas διατηρεί το δικαίωμα να επιτρέψει σε συνεργάτες της να συμμετάσχουν στην έκθεση φωτογραφίας στα πλαίσια του Φεστιβάλ, με θέμα “ΑΦΗ ΣΤΟΝ ΧΡΟΝΟ”

 

ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ  ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΚΡΙΘΟΥΝ

– Τα δικαιώματα της φωτογραφίας παραμένουν στην ιδιοκτησία του κάθε φωτογράφου-δημιουργού, ο οποίος δηλώνει ότι η φωτογραφία που μας αποστέλλει δεν παραβαίνει κάποιο νόμο και δεν προσβάλλει τα δικαιώματα τρίτων.

– Κάθε δημιουργός φωτογράφος παραχωρεί στην Kl Gallery Vassilis Lappas το δικαίωμα να δημοσιεύσει τη φωτογραφία που θα αποστείλει, ή αυτές που θα επιλεγούν για την έκθεση καθώς και όσες βραβευτούν, με οποιοδήποτε τρόπο και μέσο κρίνει για την προβολή της και την προώθηση του φεστιβάλ, με την δέσμευση να αναφέρεται το όνομα του δημιουργού. Οι δε συμμετέχοντες στο διαγωνισμό, αποδέχονται ρητά τον όρο αυτό και παραχωρούν το σχετικό δικαίωμα χρήσεως των διακριθέντων φωτογραφιών τους. Στο τέλος του διαγωνισμού  οι  βραβευμένες φωτογραφίες, καθώς και οι φωτογραφίες που θα επιλέξει όπου η κριτική επιτροπή, θα εκτεθούν στην έκθεση φωτογραφίας στην Ολυμπιακή Πινακοθήκη Σπύρος Λούης στο Δήμο Αμαρουσίου και για το λόγο αυτό η συμμετοχή στον παρόντα διαγωνισμό σημαίνει και τη ρητή άδεια και συναίνεση του  καλλιτέχνη προς τούτο.

Αποδοχή των όρων.

Η συμμετοχή στον παρόντα διαγωνισμό, σημαίνει ανεπιφύλακτη αποδοχή των παρόντων όρων συμμετοχής στο σύνολό τους. Οι συμμετέχοντες αναγνωρίζουν και αποδέχονται ανεπιφύλακτα ότι οι υπηρεσίες που θα παρασχεθούν από τη διοργανώτρια δύνανται να επηρεαστούν ή να διακοπούν προσωρινά λόγω προβλημάτων του δικτύου.  Γενικότερα, η συμμετοχή στο διαγωνισμό μπορεί να τύχει μεταβολών ή διακοπών που εξαρτώνται πλήρως από τις δυνατότητες τόσο του εν λόγω διαδικτυακού τόπου κοινωνικής δικτύωσης όσο και της υπάρχουσας τεχνολογίας πάνω στην οποία στηρίζονται και οι οποίες είναι πέρα από τον έλεγχο και την ευθύνη του διοργανωτή ο οποίος δεν υπέχει καμία ευθύνη για όλους τους ανωτέρω λόγους.

 

ΣΥΝΘΕΣΗ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

 1. Βασίλης Λάππας ( Φωτογραφία- Σκηνοθεσία- Παραγωγή Οπτικοακουστικών Πολυθεαμάτων – Ραδιοφωνικές παραγωγές – Διοργάνωση Φεστιβάλ-Ημερίδες κλπ)
 2. Γιώργος Τσίγκας ( Φωτογραφία – μέλος της ΕΦΕ και Καθηγητής Φωτογραφίας – Φωτογραφίες του έχουν βραβευτεί στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό)
 3. Κυριάκος Αζαδέλης ( Φωτογραφία και Αισθητική ) Φωτογραφίες του έχουν βραβευτεί σε πανελλήνιους αλλά και σε παγκόσμιους διαγωνισμούς στην Ελλάδα και το κόσμο, έχει πραγματοποιήσει πολλές ομιλίες με θέμα Φωτογραφία και Αισθητική σε όλη την Ελλάδα.
 4. Ρουσέτος Σιγάλας
 5. Βιολέττα Παπά: Απόφοιτος Marketing και Διοίκησης Επιχειρήσεων, ασχολείται στο χώρο της φωτογραφίας και μελετά την street art και το graffiti τα τελευταία 5 χρονια !

Info: Αφή στο χρόνο