Ο Γιάννης Ρουσουνέλος επιλέγει …

Ο Γιάννης Ρουσουνέλος επιλέγει …

Για το photologio, ο φωτογράφος Γιάννης Ρουσουνέλος ανασύρει από το προσωπικό του αρχείο 4+1 αγαπημένες του φωτογραφίες, και μας τις παρουσιάζει μαζί με προσωπικές σκέψεις και αναμνήσεις …Ο ΒΥΘΟΣ έχει την ιδιότητα να ανακαλεί κρυμμένες μνήμες, να μας απελευθερώνει από ενοχές και να μας αναγκάζει σε ενδοσκόπηση. Μέσα στην σιωπή, επαναπροσδιορίζουμε την σχέση μας με το περιβάλλον, τους ανθρώπους και τον ίδιο μας τον εαυτό.

Γιάννης Ρουσουνέλος

Δημιουργεί ισχυρές και πολύ προσωπικές συνδέσεις, που διαρκούν όσο μια ανάσα. Ή όσο μια ζωή.


Γιάννης Ρουσουνέλος

Ο ΒΥΘΟΣ … αποτελεί το μέσο σύνδεσης δύο αντίθετων κόσμων, διατηρώντας πάντα σαφή τα όρια της διαφορετικότητας.


Γιάννης Ρουσουνέλος

Ο ΒΥΘΟΣ … σαν δάσκαλος διαλογισμού, μας δίνει την ευκαιρία να αποσυνδεθούμε από τον κόσμο μας και να συμμετάσχουμε σε μια παράσταση ταπεινότητας, χωρίς πρωταγωνιστές.


Γιάννης Ρουσουνέλος

Ο ΒΥΘΟΣ … μεταμορφώνει τις αδυναμίες μας, αλλά δεν τις αφομοιώνει. Μας δέχεται φιλόξενα, μα απορρίπτει κάθε μας ασέβεια και αυθάδεια.


Trent Parke – AUSTRALIA. Outback Northern Territory. Mataranka. Plague of flying foxes. 2004.

“Everything that I have shot in my life has been autobiographical, it has been a part of my life, it has to mean something to me. If it means something to me, generally, it will have some sort of feeling on someone else.”

Trent Parke


Info:

Ο Γιάννης Ρουσουνέλος σπούδασε Γραφικές Τέχνες με επιπλέον σπουδές στο Ελεύθερο Σχέδιο και την Ιστορία Τέχνης. Απασχολήθηκε επί σειρά ετών στον χώρο της διαφήμισης και των εικαστικών και από το 2013 απασχολείται και ως εκπαιδευτής Αυτόνομης Κατάδυσης. Πλέον εργάζεται στον χώρο της προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος.