Η Τόνια Αυγουστάκη επιλέγει …

Η Τόνια Αυγουστάκη επιλέγει …

Για το photologio, η φωτογράφος Τόνια Αυγουστάκη ανασύρει από το προσωπικό της αρχείο 4+1 αγαπημένες της φωτογραφίες, και μας τις παρουσιάζει μαζί με προσωπικές σκέψεις και αναμνήσεις …


Τόνια Αυγουστάκη

Το δώρο μοίρασε το μυστικό του και κανείς δεν είδε ποτέ το δώρο.


Τόνια Αυγουστάκη

Ενα πέπλο η ψευδαίσθηση.
Μια ανάσα η αλήθεια από το ψέμα.


Τόνια Αυγουστάκη

Παράδοση άνευ όρων.
Ένα τώρα που προστάζει την παύση.


Τόνια Αυγουστάκη

Η παραδείσια αυτάρκεια.
Η Πληρότητα.
Η Μήτρα. Ζωοδόχος πηγή.


Η Τόνια Αυγουστάκη επιλέγει … Gregory Colbert

Gregory Colbert

Θυμάμαι πόσο έντονα με είχαν συνεπάρει οι φωτογραφικές αφηγήσεις του Gregory Colbert όταν τις είχα δει για πρώτη φορά. Η ιερότητα της Ύπαρξης. Το γήινο και το απόκοσμο μαζί. Η τρυφερότητα της προσέγγισης, η ατμόσφαιρα του φανταστικού, η φύση και ο άνθρωπος. Έννοιες που ηχούν βαθιά στην καρδιά. Έννοιες που χρειάζεται να τις ξαναθυμηθούμε.


Info:
Η επαφή μου με τη φωτογραφία ξεκίνησε σε ηλικία 7 ετών όταν μου έκαναν δώρο μια κάμερα kodak 400. Από τότε έχω πάντα μια κάμερα στα χέρια μου. Τότε ήταν που άρχισα να παρατηρώ τον κόσμο γύρω μου λεπτομερώς με άλλα μάτια. Βγάζω φωτογραφίες για όλα όσα συγκινούν την καρδιά μου και έχουν μια ιστορία να διηγηθούν. Κοιτάζοντας μέσα από το φακό αντιλαμβάνομαι τον κόσμο σε άλλο επίπεδο. Ψάχνοντας πάντα την αρμονική σύνθεση, γίνομαι ό,τι συλλαμβάνει ο φακός μου. Κάνοντας διάλογο με το φως και παρατηρώντας την παραμικρή λεπτομέρεια της ζωής ανακαλύπτω, μαθαίνω και εξερευνώ, μοιράζομαι, συνομιλώ, κοινωνώ.
Η θεματολογία μου σε αυτή τη φάση της ζωής μου, εστιάζει κυρίως στον Ανθρώπινη Φύση | Human – Nature.
Προέρχομαι από τον χώρο των εικαστικών τeχνών (Tne arts) και της οπτικής επικοινωνίας ( Middlesex University ) και εργάζομαι ενεργά στο χώρο της εικαστικής τέχνης -Visual Artist- και της φωτογραφίας εδώ και 25 χρόνια.
Είμαι συνιδρύτρια του πολυβραβευμένου δημιουργικού γραφείου Spir.to. ( www.spir.to ) καθώς και της εικαστικής όμαδας “Second Floor now” (www.secondfloornow.com). Έχω συμμετάσχει σε πολυάριθμες ομαδικές και ατομικές εκθέσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό. Συνδυάζω τις σπουδές μου στο Ψυχόδραμα και στο Art Therapy με τη φωτογραφία και συντονίζω Κύκλους Θεραπευτικής Φωτογραφίας κυρίως με θέμα την αυτοφροντίδα.
Στα βιωματικά εργαστήρια προσωπικής ανάπτυξης χρησιμοποιώ το μέσο της φωτογραφικής διαδικασίας με σκοπό την ενεργοποίηση της αυτοπαρατήρησης και της έκφρασης, προσφέροντας στους συμμετέχοντες μια νέα οπτική στο ταξίδι τους προς την αυτοανακάλυψη και προσωπική ανάπτυξη.
Επίσης εκδίδω από το 2018 τα ετήσια θεματολογικά Καλλιτεχνικά Φωτογραφικά ημερολόγια προσωπικής ανάπτυξης “Tonia’s Photography Calendars” για μια καθημερινότητα με νόημα. ( http://toniaphotography.com/moon-calendars.html ).
Στο Ηράκλειο Κρήτης βρίσκεται το στούντιο μου, -Spir.to – ένας δημιουργικός χώρος Τέχνης – έκφρασης και Προσωπικής Ανάπτυξης, το οποίο στεγάζει τις παραπάνω δράσεις καθώς επίσης σαν μια μεγάλη αγκαλιά φιλοξενεί δράσεις, σεμινάρια και συναδέλφους από τον χώρο των τεχνών και της ψυχολογίας. 
www.toniaphotography.com
| f | insta | youtube