Ο Σταύρος Χαρισόπουλος επιλέγει …

Ο Σταύρος Χαρισόπουλος επιλέγει …

Για το photologio, ο φωτογράφος Σταύρος Χαρισόπουλος ανασύρει από το προσωπικό του αρχείο 4+1 αγαπημένες του φωτογραφίες, και μας τις παρουσιάζει μαζί με προσωπικές σκέψεις και αναμνήσεις …


Σταύρος Χαρισόπουλος

Υπάρχει υποσυνείδητα ένα κοινό μοτίβο στα θέματα που μας ελκύουν, σχεδόν μια εμμονική ροπή στην επανάληψη που είναι ανακουφιστικά δημιουργική!


Σταύρος Χαρισόπουλος

Βγαίνοντας για μία φωτογραφική βόλτα δεν ξέρεις τι να περιμένεις. Στην αρχή ψάχνεις αγωνιωδώς, μόλις όμως χαλαρώσεις συνειδητοποιείς ότι τα θέματα έρχονται σε σένα και όχι εσύ σε αυτά.


Σταύρος Χαρισόπουλος

Η αίσθηση μυστήριου και η απουσία προσώπου λειτουργούν πάντοτε υπέρ της εικόνας. Διεγείρει την φαντασία και προσκαλεί τον θεατή μέσα από προσωπικά βιώματα να δημιουργήσει τη δική του ιστορία.


Σταύρος Χαρισόπουλος

Ορισμένες φορές έχεις ένα προαίσθημα ότι κάτι πρόκειται να συμβεί. Μία διαίσθηση σε προϊδεάζει ότι οι συνθήκες είναι ιδανικές, οπότε στήνεις καρτέρι και περιμένεις.


Ο Σταύρος Χαρισόπουλος επιλέγει … Ernst Haas

Ernst Haas

“Style has no formula, but it has a secret key. It is the extension of your personality; the summation of this indefinable net of your feeling, knowledge, and experience.”

(Ernst Haas)


Info (σε πρώτο πρόσωπο):

Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1976. 

Απέκτησα την πρώτη μου επαφή με την φωτογραφία παρακολουθώντας μαθήματα αναλογικής φωτογραφίας στο ACS και στη συνέχεια ξεκίνησα τα σεμινάρια καλλιτεχνικής φωτογραφίας του Πλάτωνα Ριβέλλη στον Φωτογραφικό Κύκλο. 

Σπούδασα σχέδιο κοσμήματος και γεμολογία στην GIA της Νέας Υόρκης.

Ασχολούμαι επαγγελματικά με την αρχιτεκτονική και την προϊοντική φωτογραφία τα τελευταία 10 χρόνια, ενώ σε ότι αφορά τα προσωπικά μου project παραμένω διχασμένος ανάμεσα στην φωτογραφία τοπίου και δρόμου. Οι φωτογραφίες μου έχουν αποσπάσει διακρίσεις σε διεθνείς διαγωνισμούς (Tokyo TYFA Gold Winner, Paris PX3, EPSON Pano Awards) και έχω συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών Τσιχριτζή και τον Εικαστικό Κύκλο. 

Έχω πραγματοποιήσει ατομικές εκθέσεις στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή, στην αίθουσα τέχνης Νίκος Γαΐτης της Τήνου και στο Ελληνικό Προξενείο της ΝΥ.