Η Petia Angelova επιλέγει …

Η Petia Angelova επιλέγει …

Για το photologio, η φωτογράφος Petia Angelova ανασύρει από το προσωπικό της αρχείο 4+1 αγαπημένες της φωτογραφίες, και μας τις παρουσιάζει μαζί με προσωπικές σκέψεις και αναμνήσεις …


Petia Angelova

Η ενασχόλησή μου με τη φωτογραφία,  μου άνοιξε έναν νέο ορίζοντα, ένα καινούργιο παράθυρο σε έναν μαγικό κόσμο ελευθερίας όπου μπορώ να εκφραστώ χωρίς λόγια.


Petia Angelova

Η φύση είναι μια τεράστια φωλιά που μας φιλοξενεί και μας φροντίζει όλους όμως εμείς την καταστρέφουμε και την καίμε από άκρη σε άκρη. Αντί να την φροντίζουμε, την πολεμάμε ανελέητα. Μα αυτόν τον πόλεμο δε θα τον κερδίσουμε εμείς. Θα τον κερδίσει Εκείνη.


Petia Angelova

Η καραντίνα τέλειωσε μα ο κόσμος παραμένει σκυφτός , απόμακρος  και γερμένος από το βάρος του εγκλεισμού, του φόβου και της απόστασης. Μια καταχνιά από πάνω μας και ολόγυρά μας, μας κρύβει την πραγματικότητα. Σαν ένα παρατεταμένο πένθος που δε σε αφήνει να ζήσεις …


Petia Angelova

Στις περιπλανήσεις του παρόντος, αναζητώ εικόνες του παρελθόντος. Μέσα στο σήμερα ανακαλύπτω το χτες.


Η Petia Angelova επιλέγει … Edith Tudor-Hart

Edith Tudor-Hart

«……..Can’t keep my eyes from the circling sky
Tongue-tied and twisted, just an earth-bound misfit,

[…]

Above the planet on a wing and a prayer
My grubby halo, a vapor trail in the empty air
Across the clouds I see my shadow fly
Out of the corner of my watering eye
A dream unthreatened by the morning light
Could blow this soul right through the roof of the night….»

(Pink Floyd, Learning to Fly)


Info (σε πρώτο πρόσωπο):

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Φιλιππούπολη της Βουλγαρίας. Από το 1996  ζω κι εργάζομαι στην Ελλάδα. Ασχολούμαι με τη φωτογραφία από το 2017 όποτε και απέκτησα την πρώτη μου φωτογραφική μηχανή. Είμαι αυτοδίδακτη και θα ήθελα  πολύ να παρακολουθήσω- αν το επιτρέψουν οι συνθήκες- συστηματικά μαθήματα φωτογραφίας.

Φωτογραφίες μου έχουν διακριθεί σε διεθνείς διαγωνισμούς . Έχω συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις  και από το 2021, είμαι μέλος της φωτογραφικής λέσχης Κορίνθου με την καθοδήγηση του Αναστάση Πρωτόπαπα.