Ο Νίκος Νικόπουλος επιλέγει …

Ο Νίκος Νικόπουλος επιλέγει …

Για το photologio, ο φωτογράφος Νίκος Νικόπουλος ανασύρει από το προσωπικό του αρχείο 4+1 αγαπημένες του φωτογραφίες, και μας τις παρουσιάζει μαζί με προσωπικές σκέψεις και αναμνήσεις …


Νίκος Νικόπουλος

Η φωτογραφία που έβαλε το φλας στην ζωή μου. Η αφορμή ήταν η Εύη και η αράχνη στο γλειφιτζούρι της. Από τότε σηκώνω την κάμερα σ ότι “παλαβό” συμβαίνει γύρω μου. Από το project “RAWT” σε επιμέλεια Λουκά Βασιλικού.


Νίκος Νικόπουλος

Aυτο το αυτοπορτρέτο θα είναι πάντα εκεί να μου θυμίζει την ατολμία μου μπροστά στον φακό.  Από το project “individual sessions” σε επιμέλεια Λουκά Βασιλικού.


Νίκος Νικόπουλος

Ένα πρωινό που η μητέρα μου ήταν στο κρεβάτι και το φως έπεφτε πάνω της. Από το project “individual sessions” σε επιμέλεια Λουκά Βασιλικού.


Νίκος Νικόπουλος

Η Μαρία και η Φραντζεσκα. Τα κορίτσια του Συλλόγου Συνδρόμου Down Ελλάδος. Η φωτογραφία αυτή είναι από εκείνες  που μου έδειξαν ότι εδώ υπάρχει ένας δρόμος που πρέπει να βαδίσω. Από το project “les autres – οι άλλοι” σε επιμέλεια Βασίλη Νίκα.


Ο Νίκος Νικόπουλος επιλέγει … Lorenzo Castore 

Lorenzo Castore

Στη φωτογραφία από το “paradiso” του Lorenzo Castore βρήκα την οικειότητα του βάθους και της εσωτερικότητας που ζητούσα. Νομίζω ότι θα αισθάνομαι το ίδιο κάθε φορά που την κοιτάζω.


Info (σε πρώτο πρόσωπο):

Eιμαι φωτογράφος, δάσκαλος φωτογραφίας και επιμελητής στο εργαστήριο δημιουργικής φωτογραφίας “Ο έξω κόσμος μου”, που εντάσσεται στα προγράμματα του κέντρου ειδικής εκπαίδευσης παιδιών με ειδικές ανάγκες Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α «Ορίζοντες». Συνεργάζομαι εθελοντικά σαν φωτογράφος με τον Σύλλογο Συνδρόμου DOWN Ελλάδος και τα spesial olympics.
Γεννήθηκα στην Αθήνα. Με την φωτογραφία είχα την πρώτη επαφή το 2017 παρακολουθώντας το εργαστήριο φωτογραφίας του Δήμου Περιστερίου με δάσκαλο τον Βασίλη Νίκα. Στη συνέχεια παρακολούθησα σεμινάρια φωτογραφίας για αρχάριους και προχωρημένους με τον Λουκά Βασιλικό.
Έχω συμμετάσχει σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις φωτογραφίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Φωτογραφίες μου βρίσκονται σε εξώφυλλα και το εσωτερικό βιβλίων.
Έχω δημιουργήσει φωτογραφικά project σε επιμέλεια Βασίλη Νίκα (les autres) και Λουκά Βασιλικού (humility, individual sessions, rawt).
Η δουλειά μου έχει παρουσιαστεί σε φωτογραφικές λέσχες και εργαστήρια. Ήμουν ομιλητής στο 1ο και 3ο φεστιβάλ «RoDi Η αντανάκλαση της αναπηρίας στην τέχνη – Reflection of disability in art» με θέμα ομιλίας την βιωματική σχέση φωτογράφου και αναπηρίας.