Ο Νεκτάριος Θεοδώρου επιλέγει …

Ο Νεκτάριος Θεοδώρου επιλέγει …

Για το photologio, ο φωτογράφος Νεκτάριος Θεοδώρου ανασύρει από το προσωπικό του αρχείο 4+1 αγαπημένες του φωτογραφίες, και μας τις παρουσιάζει μαζί με προσωπικές σκέψεις και αναμνήσεις …


Στην αρχή αγάπησα την μουσική και την ποίηση. Μετά, μ’ αγάπησαν κι αυτές. Βρέθηκα ξαφνικά αγκαλιά με τη συγγραφή και τη σκηνοθεσία και κάθε φορά περπατώντας στον δικό μου άστατο δρόμο, ανακάλυπτα ότι οι αγάπες μου γινόταν ολοένα και περισσότερες. Τώρα μπήκε στη ζωή μου και η φωτογραφία. Μπορώ να πω με βεβαιότητα πλέον, ότι είμαι με όλες αυτές τις παραπάνω γυναίκες ερωτευμένος.

Ν.Θ.

 

Νεκτάριος Θεοδώρου

Μέσα στα υπόγειο φτιάχνονται τα πιο μεγάλα όνειρα. Ένα χαρτί κι ένα μολύβι τα μόνα όπλα. Δε θες κάτι παραπάνω. Στη σειρά οι σκέψεις. Τα βήματα το ένα δίπλα στο άλλο. Σταθερή περπατησιά και στο τέλος ο στόχος. Ένα τελευταίο χατίρι για το αντίο, μια ματιά πίσω, μια μπροστά και φύγαμε.


Νεκτάριος Θεοδώρου – Περιμένοντας 

Πίσω από τα παράθυρα κρύβονται οι μοναχικοί άνθρωποι, στιγματίζοντας τη δική τους φαντασίωση. Περιμένουν με υπομονή ένα απαλό χάδι. Μια ανάσα δίπλα στη δική τους. Κι έρχονται από μόνες τους οι στιγμές. Μια όμορφη αύρα. Ένα μεταξωτό άγγιγμα και η ανατριχίλα της ηδονής!


Νεκτάριος Θεοδώρου – Σε πείσμα των καιρών

Ο αγώνας, η επιμονή, το όνειρο. Τίποτα δεν μας σταματά. Τι κι αν μας θέλουν «νεκρούς». Οι ψυχές μας δεν μπαίνουν σε καλούπια. Τα όνειρά μας δεν κλειδώνονται μες στα συρτάρια. Οι τέχνες και ο πολιτισμός στην πρώτη γραμμή!


Νεκτάριος Θεοδώρου – Kόκκινα σπίτια 

Πληρωμένος έρωτας ή μια μεγάλη αγάπη;

Ένα τσιγάρο ακόμα για την μεγάλη απόφαση. Ανάγκη ή φευγιό!


Ο Νεκτάριος Θεοδώρου επιλέγει … Philip Lorca DiCorsia

Philip Lorca DiCorsia

Θεωρώ ότι είναι ένας ιδιαίτερος φωτογράφος και ο λόγος που το πιστεύω αυτό είναι η αφηγηματική δύναμη που έχουν οι φωτογραφίες του. Σκηνοθετεί τη φωτογραφία, κάτι που μου αρέσει πολύ και ίσως αυτός να είναι και ο λόγος που μου κέντρισε το ενδιαφέρον να τον ψάξω. Έτσι προσάρμοσα το δικό μου χαρακτήρα, τη street φωτογραφία ή τη σιλουέτα για παράδειγμα και τα χρώματα που μου αρέσουν, στο σκηνοθετικό ταπεραμέντο του Lorca diCorcia. Εκτιμώ ότι είναι μια πολύ καλή επιρροή.


Info: 

Είναι στιχουργός, μουσικός, συνθέτης, ποιητής και συγγραφέας. Ασχολείται επίσης με τη φωτογραφία, τη σκηνοθεσία και το μοντάζ. Ιδρυτής και μέλος του ελληνόφωνου ροκ μουσικού συγκροτήματος «Μόνο Γυμνό». Γεννήθηκε το 1972 στον Βόλο Μαγνησίας. Κατάγεται από τους Ωρεούς Β. Ευβοίας.

Ως φωτογράφος διακρίθηκε το 2019 στον διαγωνισμό contrast: Athens “Η Αθήνα των αντιθέσεων” των Atenistas και στον διαγωνισμό φωτογραφίας του εκδοτικού οίκου Ιανός “Αντιθέσεις”.

Έχει εκδώσει μέχρι τώρα ως μουσικός-συνθέτης 10 δισκογραφικές δουλειές:

(2006) «Λόγια του γέρου μην ακούς…, μα μην τα ξεχάσεις»,

(2011) «Τυφλό κορίτσι»,

(2011) “Δική μου η αγάπη, δική μου και η φωτιά”

(2012) “Ανοίξτε τις πόρτες”

(2014) “Δεν είμαστε νούμερα ρε, είμαστε Άνθρωποι”

(2015) “Μια πληρωμένη απάντηση”

(2017) “Η αγάπη είναι τραγούδι”

(2018) “Η Χιονάτη και οι 9 νάνοι”

(2020) “Tο φευγιό”

(2020) “Είναι παράξενο τραγούδι η σιωπή”

Αρκετά από τα τραγούδια του, συμμετέχουν σε συλλογές της Ελληνικής ανεξάρτητης ροκ σκηνής.

Ως ποιητής και συγγραφέας έχει εκδώσει μία ποιητική συλλογή το 2007 με τον τίτλο «Έλα να σε κεράσω» (υπότιτλος: Λόγια που ήθελαν να γίνουν τραγούδια – αυτοέκδοση). Ένα θεατρικό έργο το 2017 με τίτλο «Μια βόλτα μες στον καθρέφτη» εκδόσεις 24 γράμματα και την ίδια χρονιά μία συλλογή πεζογραφημάτων του με τίτλο «Το νύχι της γριάς» εκδόσεις 24 γράμματα (υπότιτλος: Όταν γερνούν οι αγκαλιές). Το 2018 συμμετέχει με ένα ποίημά του, στην «Σύγχρονη Ανθολογία της Νέας Ελληνικής Ποίησης» της Ποιητικής Ακαδημίας, εκδόσεις της Νέας Διάστασης. Την ίδια χρονιά παρουσιάζει ένα διήγημα, ένα ανατρεπτικό παραμύθι με τίτλο «Το λιμάνι των χαμένων ποιητών» από τις εκδόσεις 24 γράμματα και συμμετέχει και σε μία συλλογή Σύγχρονων Ελλήνων Λογοτεχνών με τίτλο «Λαθρόψυχοι» από τον ίδιο εκδοτικό οίκο, με το έργο του “Μια χούφτα χώμα”. Το 2019 παρουσιάζει ως σκηνοθέτης και παραγωγός την ταινία μικρού μήκους “Ο δρόμος” και το 2020 την ταινία μικρού μήκους «Θύμισες». Την ίδια χρονιά συμμετέχει με 4 ποιήματά του στη συλλογική έκδοση “Ποιητικές Συμπλεύσεις 4 – Φτερωτά λόγια” από τις εκδόσεις Εντύποις και με 5 μικροδιηγήματα σε 2η συλλογική έκδοση από τον ίδιο εκδοτικό οίκο “Ποιητικές Συμπλεύσεις – Μονοπάτια της γραφής”.