Η Νάγια Παπασπύρου επιλέγει …

Η Νάγια Παπασπύρου επιλέγει …

Για το photologio, η φωτογράφος Νάγια Παπασπύρου ανασύρει από το προσωπικό της αρχείο 4+1 αγαπημένες της φωτογραφίες, και μας τις παρουσιάζει μαζί με προσωπικές σκέψεις και αναμνήσεις …


Η φωτογραφία είναι για μένα ένα μαγικό μέσο που μου δίνει τη δυνατότητα να βλέπω την πραγματικότητα αλλιώς. Ο χρόνος ακυρώνεται, ο χώρος μετατρέπεται σε σκηνή θεάτρου όπου το φαινομενικά απλό κρύβει μια πολυπλοκότητα και το καθημερινό και οικείο προσλαμβάνει εκπληκτικές και απρόσμενες διαστάσεις. 

Ν. Π.

Νάγια Παπασπύρου

Η φωτογραφία παγώνει μια συνηθισμένη, καθημερινή σκηνή, τη μεταμορφώνει και της προσδίδει μια ονειρική, εξωπραγματική χροιά.


Νάγια Παπασπύρου

Με ενδιαφέρουν πολύ και οι άνθρωποι. Τα βλέμματα -άλλοτε έκθαμβα, με έκδηλη την απόλαυση, αλλά και έκπληκτα ή και αδιάφορα, αλλά και απορριπτικά- αποκτούν για μένα ένα εντελώς ιδιαίτερο ενδιαφέρον.


Νάγια Παπασπύρου

Μαγικό το παιχνίδι με το φως και το σκοτάδι: μεταμορφώνει τους όγκους.


Νάγια Παπασπύρου

Προσφιλές μου θέμα άνθρωποι και αγάλματα. Τα άψυχα αποκτούν οντότητα μέσα από τη ματιά των ανθρώπων. Νιώθω σαν να υπάρχει ένα είδος αλληλεπίδρασης, ένας μυστικός διάλογος ανάμεσά τους. 


Η Νάγια Παπασπύρου επιλέγει … André Kertész

André Kertész

Κάθε τι είναι θέμα. Κάθε θέμα έχει έναν ρυθμό. Το να αισθάνεσαι είναι ο λόγος για να υπάρχεις. Η φωτογραφία είναι μια αμετάβλητη στιγμή ενός τέτοιου λόγου ύπαρξης που συνεχίζει να ζει εντός της.

(André Kertész )


Info:

Γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Σπούδασε Γαλλική Φιλολογία στην Αθήνα και τη Γαλλία. Εδώ και τρία χρόνια, με μια ομάδα ερασιτεχνών φωτογράφων –τους ShashinLovers– παρακολουθεί θεωρητικά και πρακτικά μαθήματα καλλιτεχνικής φωτογραφίας με τον φωτογράφο Κώστα Μασσέρα που, με την εντελώς ιδιαίτερη και προσωπική σχέση του με τον μαθητή τον  βοηθά να εμβαθύνει όλο και περισσότερο στην αγαπημένη  αυτή ενασχόληση.