Η Μαρία Κανάτα επιλέγει …

Η Μαρία Κανάτα επιλέγει …

Για το photologio, η φωτογράφος Μαρία Κανάτα ανασύρει από το προσωπικό της αρχείο 4+1 αγαπημένες της φωτογραφίες, και μας τις παρουσιάζει μαζί με προσωπικές σκέψεις και αναμνήσεις …


Με την εκτέλεση του δημιουργικού μου οράματος αναρωτιέμαι  για τις ιδέες του  βλέπειν και του ιδωμένου, του παρελθόντος και του παρόντος, του φωτός και της  σκιάς,  της διαφάνειας και την αδιαφάνειας.

Μέσα από την ενασχόληση μου στην ψηφιακή μετά-παραγωγή εγχέω στις φωτογραφίες μου  με μια αίσθηση  φαντασίας και  ενός  μυστηριώδους σουρεαλισμού, που προκαλεί στον  θεατή  την διάθεση  να αμφισβητεί  την προοπτική  του.

Η διαδικασία κάλυψης του προσώπου λειτουργεί ως ένας κώδικας για το τι είναι κρυμμένο και μπορεί να αποκρυπτογραφηθεί με πολλούς τρόπους ανάλογα με το ποιος ψάχνει και τι ψάχνει.

Χρησιμοποιώ την ανθρώπινη μορφή ως μέσο για να προβάλω ή να ανατρέψω το νόημα στα έργο μου. Η αμφισβήτηση της πραγματικότητας είναι επίσης ένα κοινό νήμα που τρέχει καθ  όλη τη διάρκεια σε αυτό το πρότζεκτ μου.

Αντί να ερευνήσω τις χαμένες ταυτότητες δημιουργώ  νέες αφηγήσεις και προσπαθώ  να κάνω ορατές τις σκέψεις και τα συναισθήματα που μπορεί να προκαλέσει μια εικόνα…


Μαρία Κανάτα – Fear that the present will fly © Maria Kanata

Απόδραση  με τα φτερά μιας νέας μέρας στο όνειρο. Ατενίζω την έκταση του άπειρου


Μαρία Κανάτα – Fear that the past will wake up © Maria Kanata

Ο χρόνος και το φως συμμετέχουν στο όνειρο , ως… Ώρα, ένα χαστούκι στο κενό.


Μαρία Κανάτα – Fear of Death © Maria Kanata

Οι σκέψεις θέλουν να μου δείξουν  τα μονοπάτια που θα ήθελα να ακολουθήσω για να ανακαλύψω την εσωτερική  ειρήνη και αρμονία.


Μαρία Κανάτα – Fear for tomorrow © Maria Kanata

Ανάμεσα στο όνειρο και τον εφιάλτη,  το άγχος και τον πόνο, το φως και το σκοτάδι, τη φαντασία και την υπέρβαση.


Η Μαρία Κανάτα επιλέγει … Sandy Scoglund

Sandy Scoglund REVENGE OF THE GOLDFISH

Δίχως όνειρο κοιμάμαι, κινούμαι σαν να ξύπνησα στο πριν.


Info

H Mαρία Κανάτα γεννήθηκε στην Άμφισσα. Από το 2014 μένει και εργάζεται στο Ναύπλιο. Σπούδασε γλυπτική και κεραμική στην Ιταλία και δίδαξε καλλιτεχνικά στην μέση εκπαίδευση  για αρκετά χρόνια. Παράλληλα ασχολήθηκε με την γλυπτική, έκανε 2 ατομικές εκθέσεις γλυπτικής και πήρε μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις τέχνης και φωτογραφίας. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται συστηματικά με την φωτογραφία  και έχει παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια καλλιτεχνικής φωτογραφίας και θεωρίας της τέχνης. Έχει δημοσιεύσει άρθρα  της και portfolios σε εφημερίδες και περιοδικά, στο διαδίκτυο και σε ηλεκτρονικά  περιοδικά. Είναι μέλος του Συλλόγου Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Κεντρικής Ελλάδας .

Ιστοσελίδα : http://kanata-photography.blogspot.com

instagram: https://www.instagram.com/mariaknta

facebook : https://www.facebook.com/Maria-Kanata-Art-110625320336142