Ο Μάκης Κατραφύλλιας επιλέγει …

Ο Μάκης Κατραφύλλιας επιλέγει …

Για το photologio, o φωτογράφος Μάκης Κατραφύλλιας ανασύρει από το προσωπικό τoυ αρχείο 4+1 αγαπημένες του φωτογραφίες, και μας τις παρουσιάζει μαζί με προσωπικές σκέψεις και αναμνήσεις …


Μάκης Κατραφύλλιας

“Ορκίστηκα πολλές φορές πως είδα με τα μάτια μου τον ήλιο να κόβει το μήλο στα δυο χωρίς ίχνη αίματος. Έκοψα το δάχτυλό μου μ΄ένα μαχαίρι για να αναπαραστήσω τη στιγμή”.


Μάκης Κατραφύλλιας

“Τα ευρήματα έβγαλαν ομόφωνα την ετυμηγορία τους κρυφά και χωρίς το πρόσχημα της Θέμιδος που’χει κλειστά τα μάτια: Εξοστρακισμός”.


Μάκης Κατραφύλλιας

“Κι οι δυο, θύτης και θύμα, κοιτάχτηκαν με αθώο βλέμμα, το ένα περίεργο κι ερευνητικό, το άλλο φορτωμένο την αγωνία που ασφυκτιά και φωνάζει ‘σώσε με’.

Το καρτέρι στήθηκε ερήμην τους κι η αθωότητα μας άφησε χρόνους”.


Μάκης Κατραφύλλιας

“Ελεύθερος σκοπευτής της αδιέξοδης περιδίνησης, της πορείας προς το σκοτεινό κέντρο, βελόνα γραμμοφώνου στην προδιαγεγραμμένη κεντρομόλο σιωπή, ένας τελευταίος κυκλικός προαυλισμός”.


Ο Μάκης Κατραφύλλιας επιλέγει … Laszlo Maholy Nagy

Laszlo Moholy Nagy

“Για την τόλμη της αποδόμησης.

Για τη λέξη που έψαχνα και συνωμοτικά μου την ψιθύρισε”.


Info:

Αθήνα, μουσικές, κιθάρες, σαξόφωνα, Τζωρτζινάκης και Lynch, ωδεία, ξενύχτια ενεργά  με jazz, με swing, με funk, φωτογραφία, Ριβέλλης και Γεροντάκος, δυο-τρεις εκθέσεις, η δόμηση του τετράγωνου βλέμματος, η δραπέτευση από τον καταναγκασμό της φόρμας, συγγραφή, αδυσώπητο σφυροκόπημα στα σωθικά των λέξεων, δύο ποιητικές συλλογές. Αυτή είναι η σοδειά που δεν καθησυχάζει γιατί σώνεται κάθε μέρα.