Ο Διονύσης Κούτσης επιλέγει …

Ο Διονύσης Κούτσης επιλέγει …

Ο φωτογράφος και δάσκαλος φωτογραφίας Διονύσης Κούτσης μας χαρίζει 4 + 1 φωτογραφίες και εμείς ακολουθούμε τις σκέψεις του.

Για το photologio, ο Διονύσης Κούτσης  ανασύρει από το προσωπικό του αρχείο αγαπημένες του φωτογραφίες και μας τις παρουσιάζει μαζί με ιδιαίτερα μύχιες σκέψεις και αναμνήσεις … και μας τις χαρίζει.


Διονύσης Κούτσης

Σε ένα πορτρέτο δεν φωτογραφίζουμε την μορφή του εικονιζόμενου αλλά την προσωπικότητα του. Θα πρέπει η εικόνα μας να είναι βιογραφική να έχει κάτι που τον εκφράζει. Την φωτογραφία την πήρα στο δεύτερο ραντεβού με το κύριο Χατζηφωτίου αφού του είχα παραδώσει τις φωτογραφίες του τυπωμένες. “Είστε σπουδαίος καλλιτέχνης” μου είπε όταν τις είδε… αλλά εγώ δεν ήμουν ευχαριστημένος, έπρεπε να πάρω αυτή!
Έκλεισα την πόρτα και κράταγα σφιχτά την μηχανή γιατί είχα μέσα το πορτρέτο που ήθελα.


Διονύσης Κούτσης

Στη φωτογραφία πρέπει να είμαστε άπληστοι. Του έχω πάρει 3 πορτρέτα πριν πλησιάσω τόσο κοντά. Ημουν ευχαριστημένος από το πρώτο


Διονύσης Κούτσης

Το ατμοσφαιρικό καπέλο της χορεύτριας σε ένα από τα workshop που διοργανώνω. Το στούντιο σου δίνει τη δυνατότητα να κανείς πολλά. Να χρησιμοποιήσεις εφέ να έχεις το φως που θέλεις,την ατμόσφαιρα που θέλεις.  Όμως προσοχή! Είναι λεπτές οι ισορροπίες.


Διονύσης Κούτσης

7:00 πμ Άμστερνταμ. Έχω σηκωθεί από τα χαράματα έχω μουσική στα ακουστικά μου (Archive -Again). Σημάδι  στον χάρτη από που ξεκίνησα και χάνομαι στην πόλη. Θέλω να πω την ιστορία μου, αυτό που βλέπω όπως το βλέπω … ποδήλατα …


Ο Διονύσης Κούτσης επιλέγει Guy Bourdin

Guy Bourdin

Γάλλος καλλιτέχνης και φωτογράφος μόδας. Οι φωτογραφίες του βασίζονται στην πρόκληση και σοκάρουν. Μυστηριώδεις αφηγήσεις πέρα από την κοινή λογική που σε ταξιδεύουν σε έναν άλλο κόσμο.
Η συγκεκριμένη φωτογραφία θα μπορούσε να είναι φωτογραφία δρόμου από έναν άλλο πλανήτη.


Info: 
Ο Διονύσης Κούτσης είναι φωτογράφος και δάσκαλος φωτογραφίας. Έχει ιδρύσει το Black Studio Art και διδάσκει μαθήματα φωτογραφίας σε χώρους τέχνης στην Κηφισιά, στο Μαρούσι, στην Πλάκα και στον Πειραία. Έχει παρουσιάσει προσωπικές του εκθέσεις και έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Το φωτογραφικό του λεύκωμα MYKONOS BLUE &WHITE αποτελεί το πρώτο δείγμα εκδοθείσας δουλειάς του.