Η Αρετή Αλεξανδράκη επιλέγει …

Η Αρετή Αλεξανδράκη επιλέγει …

Για το photologio, η φωτογράφος Αρετή Αλεξανδράκη ανασύρει από το προσωπικό της αρχείο 4+1 αγαπημένες της φωτογραφίες, και μας τις παρουσιάζει μαζί με προσωπικές σκέψεις και αναμνήσεις …


Έχω παιδιόθεν μια εμμονή με την μαγεία που αποπνέει η μεθόριος ανάμεσα στην πραγματικότητα και την μυθοπλασία. Τίποτα δεν με συνεπαίρνει πιο πολύ όσο η συνάντησή τους.

Αρετή Αλεξανδράκη


Ζω κάτω από τα φανταστικά βλέμματα πλασμάτων που είναι απόντα.

Αρετή Αλεξανδράκη

Μου ψιθυρίζουν το άρρητο …μου δείχνουν το αθέατο…


Αρετή Αλεξανδράκη


Ό, τι καλό κι ό, τι κακό φέρω μέσα μου μαζί με όλα τα όνειρα του κόσμου που με τυφλώνουν.

Αρετή Αλεξανδράκη

Τι γράφει άραγε εκεί που δεν φαίνομαι;
“Γράψον ουν α είδες”

(Αποκάλυψις Ιωάννου 1-19)


Η Αρετή Αλεξανδράκη επιλέγει … Andrei Tarkovsky

Andrei Tarkovsky

Όταν είδα πρώτη φορά τις polaroid του Ταρκόφσκι (Instant light), μαγεύτηκα!
Οι βαθιές σκιές τους, το αστραφτερό φως του ήλιου, η ελαφρώς ρετρό αναπαραγωγή των χρωμάτων, ο αέρας μυστηρίου που αποπνέει η καθεμία από αυτές και η ποιητική διάσταση που αφήνουν πίσω τους με γοήτευσαν βαθιά.
Η έκσταση που ένιωσα την ώρα εκείνη στάθηκε και το έναυσμα να αναζητήσω την δική μου χρωματιστή οπτική γλώσσα μιας και μέχρι τότε ένιωθα ότι μπορώ να εκφραστώ μόνο στο άσπρο-μαύρο.

Info (σε πρώτο πρόσωπο)

Είμαι λάτρης της Τέχνης γενικώς και ζω κάπου ανάμεσά σας. Είμαι επίσης και εμμονική συλλέκτρια στιγμών· απλών, καθημερινών αλλά ανεπανάληπτων στιγμών οι οποίες συνθέτουν το προσωπικό μου, συμβολικό και μοναχικό ταξίδι στη ζωή.

Η φωτογραφία λοιπόν είναι ο δικός μου τρόπος να είμαι μόνη, περπατώντας τον εαυτό μου και ψάχνοντας στον εσωτερικό μου κόσμο προς αναζήτηση της ψυχής μου.

https://www.instagram.com/aaretialex/?hl=el
https://www.facebook.com/aareti.alex