Ο Άνθιμος Ντάγκας επιλέγει …

Ο Άνθιμος Ντάγκας επιλέγει …

Για το photologio, ο φωτογράφος Άνθιμος Ντάγκας  ανασύρει από το προσωπικό του αρχείο 4+1 αγαπημένες του φωτογραφίες, και μας τις παρουσιάζει μαζί με προσωπικές σκέψεις και αναμνήσεις…


Άνθιμος Ντάγκας – ΤΕΛ ΑΒΙΒ, ΙΣΡΑΗΛ 2018

Η ενασχόλησή μου με τη φωτογραφία με έχει κάνει να βλέπω πιο καλά λεπτομέρειες της καθημερινότητάς μας. Είναι αλήθεια ότι σε κάθε μου βήμα, βλέπω και ένα φωτογραφικό κάδρο. Περιμένω πάντα για ένα τυχαίο γεγονός γιατί η γοητεία του απρόοπτου είναι αυτό που επιδιώκω και με συναρπάζει πολύ. Όσο πιο απρόοπτο είναι ένα συμβάν τόσο πιο αξιομνημόνευτη είναι και η φωτογραφία για μένα.


Άνθιμος Ντάγκας -ΡΟΔΟΣ 2013

Υπάρχει ανιδιοτέλεια στις φωτογραφίες μου. Δεν περιμένω να αποκομίσει κάτι ο θεατής. Είναι προσωπικές μου οι ανησυχίες και όχι ένα αποτέλεσμα που τυχόν μπορεί να ικανοποιήσει άλλους ανθρώπους.


Άνθιμος Ντάγκας – ΚΑΙΣΑΡΕΙΑ, ΙΣΡΑΗΛ 2018

Η φωτογραφία δρόμου για μένα είναι μια μορφή εκδήλωσης της τέχνης που κρύβει ο καθένας μέσα του. Όπως και σε αλλά είδη φωτογραφίας, ο καλλιτέχνης φανερώνει το ύφος του και την καλλιτεχνική του ταυτότητα. Επομένως η φωτογραφία δρόμου είναι κάτι πιο σύνθετο από μια απλή αποτύπωση εικόνων.


Άνθιμος Ντάγκας  – ΑΘΗΝΑ 2018

Είναι τιμή μου όταν κάποιος περαστικός συμβάλλει στην αποτύπωση μίας φωτογραφικής μου ιδέας. Με  γοητεύει πολύ το πως λειτουργεί ο άνθρωπος όταν βρίσκεται σε μια κατάσταση άγνοιας. Αυτό επιτυγχάνεται μόνο όταν δεν είναι γνώστης της λήψης της φωτογραφίας μου.


Ο Άνθιμος Ντάγκας επιλέγει … Pau Buscato

Pau Buscato

Pau Buscato: Από τους αγαπημένους μου φωτογράφους, και κυρίως από αυτούς που νοιώθω ότι με έχουνε επηρεάσει, είναι ο Pau Buscató από την Βαρκελώνη. Θεωρώ ότι μέσω της δουλειάς του σιγά σιγά η τέχνη της φωτογραφίας αναγεννιέται. Η συγκεκριμένη φωτογραφία του είναι ένα λαμπρό δείγμα.


Info

Ο Άνθιμος Ντάγκας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1979. Αποφοίτησε από την Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΜΥ) και εργάζεται στην Γεωγραφική Υπηρεσία Στρατού.

Η πρώτη του επαφή με τα εικαστικά ήταν το 2013 με τη συμμετοχή του στην performance “Atopic Bodies” που πραγματοποιήθηκε στον Atopos CVC. Εν συνεχεία, ήταν η έκδοση του φωτογραφικού βιβλίου – εικαστικού έργου “My Body is my Temple” σε συνεργασία με τον Atopos CVC στα πλαίσια της έκθεσης “Notemple” του εικαστικού καλλιτέχνη HOPE στη Breeder Gallery. Α

πό το 2015 ο Άνθιμος Ντάγκας παρουσιάζεται ως “Daganth”, ένας αυτοδίδακτος φωτογράφος δρόμου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

www.instagram.com/daganth

H συνέντευξή του στο photologio.gr