Ο Ανδρέας Καμουτσής επιλέγει …

Ο Ανδρέας Καμουτσής επιλέγει …

Ο φωτογράφος Ανδρέας Καμουτσής  μας χαρίζει 4 + 1 φωτογραφίες και εμείς ακολουθούμε τις σκέψεις του.
Για το photologio.gr, ο Ανδρέας Καμουτσής ανασύρει από το προσωπικό του αρχείο αγαπημένες του φωτογραφίες, μας τις παρουσιάζει μαζί με ιδιαίτερα μύχιες σκέψεις και αναμνήσεις και μας τις χαρίζει.


 

Ανδρέας Καμουτσής – Moving Shadow από το προσωπικό project «Hidden Reflections»

Καθρεφτίσματα ουρανού, κτιρίων, ανθρώπινων μορφών και πόλης, εντός ενός προσεκτικά επιλεγμένου φωτογραφικού πλαισίου που αφαιρεί το γύρω περιττό, κρατώντας την αίσθηση από ακαριαίες στιγμές στο χρόνο. Φευγαλέες «ζωγραφιές», κινήσεις,«πίνακες» μιας ρευστής φαντασίας, στην υπηρεσία μιας συνεχούς εσωτερικής αναζήτησης, αποκλειστικά μέσα από τα βρόχινα ύδατα.


Ανδρέας Καμουτσής – Summer madness από το προσωπικό project «Bliss On The Beach».

Η σχηματική ποικιλομορφία των ανθρώπινων μορφών μέσω των απροσδόκητων καθημερινών στιγμών στις παραλίες τις Αττικής, αποκαλύπτουν μικρές κρυφές στιγμές της πραγματικότητας.


Ανδρέας Καμουτσής – We are all alone από το προσωπικό project «Alone With Myself».

Λένε ότι δεν υπάρχει τίποτα έξω από εμάς που να μας φέρει την ευτυχία και την ισορροπία που μας αξίζει. Δυστυχώς, πολλοί άνθρωποι κάνουν αυτή τη δήλωση πολύ αργά στη ζωή ή ακόμα και ποτέ.

Μια “βόλτα” με τους εαυτούς μας, αρκεί για να ξεκινήσει ένας τέτοιος αποκαλυπτικός εσωτερικός διάλογος …


Ανδρέας Καμουτσής – Midnight Swan από το προσωπικό project «Marianne’s Dream».

Οπτικοί συμβολισμοί μιας ανεπαίσθητης πραγματικότητας ξεπηδούν απ’ το «Όνειρο της Μαριάννας». Σκοπό έχουν την ανάδειξη πτυχών και κρυμμένων «θησαυρών» του εσωτερικού μας κόσμου, σ’ ένα κωδικοποιημένο μήνυμα που αποκαλύπτεται ποικιλοτρόπως στα μάτια του θεατή.


Ο Ανδρέας Καμουτσής επιλέγει Abbas Kiarostami

Abbas Kiarostami – Trees and Crows 2006 – collection of the Iranian Art Foundation, New York.

Αν και είναι σχεδόν ακατόρθωτο να διαλέξω μόνο μια φωτογραφία και μόνο ένα φωτογράφο, θα το επιχειρήσω με τον Αμπάς Κιαροστάμι (1940-2016) ο οποίος ήταν Ιρανός σκηνοθέτης, σεναριογράφος, παραγωγός και φωτογράφος. Ο ιδιαίτερα κινηματογραφικός τρόπος όσο και η απλότητα που προσεγγίζει το κόσμο μέσα από την φωτογραφία του είναι κάτι που πάντα με γοήτευε δίνοντάς μου έμπνευση.


Info:

Ο Ανδρέας Καμουτσής γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, που τώρα επίσης χρησιμοποιεί ως επαγγελματική φωτογραφική του βάση, παρόλο που ταξιδεύει εκτενώς σε διάφορες φωτογραφικές αποστολές σε όλη την χώρα και στο εξωτερικό.
Είναι επίσημος φωτογράφος της Fujifilm (Χ-Photographer) και οι φωτογραφίες του έχουν δημοσιευτεί σε πολυάριθμες ιστοσελίδες και περιοδικά στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Ο κύριος στόχος του είναι να καταγράψει ισχυρά οπτικά στοιχεία, όπως το μυστήριο τα συναισθήματα, την αρμονία και την απλότητα.
Αυτή η μοναδική τέχνη υφίσταται ως καλλιτεχνική έκφραση του εαυτού του και συνάμα λειτουργεί ως ένα μεγάλο πεδίο συνεχούς αυτοανακαλύψεως, σαν μια πορεία για την προσωπική και δημιουργική εκπλήρωση μέσα από το συνεχώς μεταβαλλόμενο όραμα αυτού του κόσμου.

Web: www.andreaskamoutsis.gr
FB: https://www.facebook.com/AndreasKamoutsis.photographer
Instagram: https://www.instagram.com/andreas_kamoutsis/