Το αυτοπορτρέτο είναι πόλεμος | Workshop αυτοπορτρέτου με τη Λένα Σιώπη

Το αυτοπορτρέτο είναι πόλεμος | Workshop αυτοπορτρέτου με τη Λένα Σιώπη

Το αυτοπορτρέτο είναι πόλεμος !

Ένας διαφορετικός τρόπος προσέγγισης του αυτοπορτρέτου.

Στον πιο όμορφο ορεινό οικισμό της Χαλκιδικής στον Παρθενώνα και σε ένα σπίτι ηλικίας άνω των 100 χρόνων ανακαινισμένο, θα πραγματοποιηθεί 23-25 Σεπτεμβρίου το πρώτο  workshop μου με θέμα το  αυτοπορτρέτο.

Ο τρόπος που προσεγγίζω το αυτοπορτρέτο, που ομολογουμένως τείνει να γίνει μια φωτογραφική μόδα ίσως και λόγο των συνθηκών που επικράτησαν τα  τελευταία χρόνια , είναι πολύ διαφορετικός από αυτόν που βλέπουμε γύρω μας. Το δικό μου αυτοπορτρέτο είναι ένας πόλεμος και έχει να κάνει με τις πιο προσωπικές , ιδιαίτερες και σκοτεινές μας διαμάχες. Διαμάχες που φοβόμαστε ακόμα και στην σκέψη τους . Διαμάχες που τις διώχνουμε μακριά και προς στιγμήν νομίζουμε ότι τις νικάμε. Όμως δεν τις νικάμε …

Αρκεί να τις φέρουμε μπροστά μας και να τις αντιμετωπίσουμε με δύναμη και θάρρος.

Το δικό μου αυτοπορτρέτο λοιπόν ως ένα άλλο είδος ψυχανάλυσης, έρχεται να δώσει απαντήσεις σε όλα όσα φοβόμαστε , θέλουμε , σκεφτόμαστε , αντιδράμε ! Σε όλα όσα μας προβληματίζουν, μας μπλοκάρουν, μας δυσκολεύουν ! Δεν έχει να κάνει με την ματαιοδοξία, την έπαρση, τις φωτογραφίες σε κορνίζες. Δεν έχει να κάνει με τεχνικές, με στερεότυπα με εικόνες ονειρικά προκλητικά πλασμένες.

Το μόνο που θα προκαλέσουμε σε αυτό το workshop είναι ο ίδιος μας ο εαυτός και ο στόχος θα είναι να δώσουμε εικόνες, δυνατές, διαφορετικές και πάνω από όλα αληθινές χωρίς κανένα φόβο, χωρίς καμία προκατάληψη.

Όπλο μας, η φωτογραφική μας μηχανή ή το κινητό μας.

Το workshop αυτό απευθύνεται σε ανθρώπους που χρησιμοποιούν την φωτογραφία ως μέσο έκφρασης και εσωτερικής αναζήτησης.

Το Workshop αυτό  δεν έχει φύλο.

Το Workshop θα πραγματοποιηθεί σε εσωτερικούς και εξωτερικούς ως επί των πλείστων εγκαταλελειμμένους χώρους. Παρ’ όλα αυτά οι συμμετέχοντες θα χρειαστεί να προσκομίσουν τ’ αποτελέσματα rapid test που θα κάνουν δύο 24ώρα πριν την ημερομηνία έναρξης.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εισαγωγή και παρουσίαση των συμμετεχόντων και του εισηγητή. Φωτογραφίσεις με και χωρίς καθοδήγηση. Θέαση από κοινού  των φωτογραφιών που θα γίνονται κατά την διάρκεια του εργαστηρίου και συζήτηση πάνω σε αυτές. Απώτερος σκοπός η πραγματοποίηση φωτογραφικής έκθεσης που θα προκύψει από το σύνολο των φωτογραφιών.


Info:

Προαιρετικά: Φορητός υπολογιστής και μέσο μεταφοράς δεδομένων. Τρίποδας και αξεσουάρ για τις φωτογραφίσεις (Μάσκες , καπέλα ,περούκες, ρούχα κτλ.)

Έναρξη Παρασκευή 23/9/2022 και ώρα 18:00 Λήξη Κυριακή 25/9/2022 και ώρα 18:00

Το κόστος του εργαστηρίου είναι 150 Ε.

Δεν περιλαμβάνεται κόστος μεταφοράς και διαμονής.

Ενδεικτική διαμονή: ‘’Αρχοντικό Χαρπαντίδη – Archontiko Charpantidi ‘’  – Τιμή 50 Ε το δίκλινο με πρωινό. https://www.facebook.com/archontiko.charpantidi/photos/?ref=page_internal

Αριθμός συμμετεχόντων έως 10. Δηλώστε έγκαιρα την συμμετοχή σας.

Πληροφορίες, διευκρινίσεις και δηλώσεις συμμετοχής

Λένα Σιώπη

τηλ.6945803396.

Messenger: https://www.facebook.com/lena.siopi/

https://www.facebook.com/lenasiopiphotography/