Sufi Siyaha Festival – Siwa Oasis / PhotoWorkshop με τη Μάρω Κουρή

Sufi Siyaha Festival – Siwa Oasis / PhotoWorkshop με τη Μάρω Κουρή

Η ετήσια γιορτή Σιάχα είναι μια πανάρχαια Σουφική τελετουργία τριών ημερών και νυχτών στην ειδυλλιακή, απομονωμένη και ασφαλή Έρημο της Σίουα.
Εκεί, ο νεαρός στρατηλάτης Μέγας Αλέξανδρος, βρέθηκε στην καρδιά της ερήμου με προορισμό το Μαντείου του Άμμωνος Ρα. Ενα ταξίδι παράτολμο. Παλαιότερα, ο Πέρσης βασιλιάς Καμβύσης έστειλε στρατό προκειμένου να κατακτήσει τη Σίουα, όμως οι άνδρες του εξαφανίστηκαν μυστηριωδώς. Αυτό το εγχείρημα δεν το είχε τολμήσει κανένας Φαραώ. Όταν έφτασε, έτρεξε προς στον ναό του Άμμωνα που ήταν η έδρα του Μαντείου για να πάρει τον χρησμό.

Είμαι ενθουσιασμένη για το νέο μας βιωματικό, φωτογραφικό εργαστήριο που θα γίνει στην όαση Σίουα της δυτικής Αιγύπτου, κατά τη διάρκεια της Σούφικης τελετουργίας Σιάχα. Σήμερα, ο αγαπημένος μου φίλος Dimitris Aspiotis ετοίμασε ένα περιεκτικό βίντεο που σας παρουσιάζουμε για να πάρετε μία γεύση από αυτό που θα βιώσουμε στην ιδιαίτερη γιορτή της συναδέλφωσης.Αναλυτικές πληροφορίες στο link του event:https://www.facebook.com/events/244383729619437/Τηλέφωνο επικοινωνίας: 0030 6977296831 (Viber, WhatsApp) SOS: όσο νωρίτερα κλείσετε τα αεροπορικά εισιτήρια τόσο καλύτερη τιμή θα πετύχετε. Κλείστε εγκαίρως.<3I'm so excited to present this awesome video of my beloved friend Dimitris Aspiotis about our next photographic workshop in the Oasis Siwa of Egypt to celebrate with the locals at the brotherhood festival Siyaha, during the October full moon.More infos at: https://www.facebook.com/events/244383729619437/Tel.: 0030 6977296831 (Viber, WhatsApp)

Δημοσιεύτηκε από Maro Kouri στις Πέμπτη, 9 Αυγούστου 2018

Η φωτογραφική διαδικασία έχει ως στόχο την αναζήτηση, αποδοχή και απόλαυση του Φωτογραφικού μας Εαυτού, μέσα από το προσωπικό Κλικ της Ψυχής, που έχει ο καθένας μας κι είναι ξεχωριστά όμορφος.

Αφορμή, είναι οι πρωτόγονοι κι ανοιχτόκαρδοι Σίουι στο προτεκτοράτο τους που μας προσκαλούν στον παράδεισο τους: στα λουτρά της Κλεοπάτρας, στις τυρκουάζ αλατολίμνες, στο Μαντείο του Άμμωνος Ρα όπου και θα βιώσουμε μια ιδιαίτερη ξενάγηση από τον Δρ. Βασίλειο Φιλιππάτο, πρώην διευθυντή του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού Αλεξανδρείας και του Μουσείου Καβάφη.

Η Σιάχα είναι μια σουφική τελετουργία με Χάντρα, τους τεράστιους ανθρώπινους κύκλους συγχώρεσης, με ύμνους, με αμέτρητα και φιλόξενα “ζαγκάλα” που στήνονται από διαφορετικές παρέες σε σκηνές, όπου ξεχειλίζει το κέφι με τραγούδια και χορούς μέχρι το χάραμα. Φωτοταξιδεύουμε με τα τοκ-τοκ, τα κάρα και τα γαϊδουροταξί !

Χανόμαστε φωτογραφικά μέσα στις καλλιέργειες με τις χουρμαδιές και τα φρούτα της Λιβυκής ερήμου, στα χωριά της ακολουθώντας τους ντόπιους.
Φωτογραφί-Ζουμε στην φανταστική ένταση του σουκ και των αυτοσχέδιων λούνα παρκ καθώς οι εικόνες μας “λούζονται” από τις ακτίνες του ηλιοβασίλέματος, ενώ η σκόνη από τα ποδοβολητά των αλόγων, χαρίζει την εξαιρετικά φωτογραφική ατμόσφαιρα.
Αυτή η όαση ήταν λιμάνι για τα καραβάνια της ερήμου.

Το Σάλι, η παλιά πόλη από καρσίφ, το ιδιαίτερο υλικό δόμησης της ερήμου που έλιωσε όταν έβρεξε μια και μοναδική φορά το 1926.

Τοπία ατέρμονα της ερήμου Σαχάρα. Ησυχία μέσα μας και μέσα στην φωτογραφία μας. Φωτογραφικό Σαφάρι στην όαση και δείπνο με τους Σίουις.
Χαρά, εσωτερική και φωτογραφική.
Παιχνίδι. Γινόμαστε παιδιά σε μια όαση όπου ο πληθυσμός της δεν κοιμάται ποτέ!

Στη φωτογραφική μας περιπέτεια περιλαμβάνεται καθημερινά το edit για να διευκολύνεται ο συμμετέχον στην ανακάλυψη του φωτογραφικού του εαυτού με well being τεχνικές και διαλογισμό.
Η τελική παρουσίαση των εικόνων μας προβάλλεται με ποιητική απαγγελία.

Την τελευταια μέρα του ταξιδιού, επισκεφτόμαστε τις Πυραμίδες στο Κάιρο και την περίφημη, πολυτραγουδισμενη Αγορά του Αλ Χαλίλι.

SOS
Όσο συντομότερα κλείσετε αεροπορικά εισιτήρια, τόσο πιο οικονομικές θα είναι οι τιμές τους. Αυτή τη στιγμή, το αεροπορικό εισιτήριο Αθήνα – Κάιρο με επιστροφή κοστίζει 200 ευρώ μέσω skyscanner με την Aegean airlines :
Sunday 21/10/18:
Athens – Alexandria (97 euros) 23:00-12 μεσάνυχτα της 22ης/10.
Monday 29/10/2018
Cairo –Athens (97 euros) 10:30πμ.– 12:30μμ το μεσημέρι (2 ώρες)

Μόλις κλείσετε αεροπορικό εισιτήριο, παρακαλώ, ενημερώστε μας, ώστε να σας κλείσουμε δωμάτιο σε πεντακάθαρο και παραδοσιακό δωμάτιο σε ecology hotel με πρωινό!
Οι μεταφορά μας από Κάιρο προς τη Σίουα και αντιστρόφως γίνεται με ιδιωτικό βαν.

ΤΙΜΗ 650 ευρώ

Στην Τιμή περιλαμβάνονται :
1. το φωτογραφικό σεμινάριο – δίδακτρα
2. οι μετακινήσεις από Αλεξάνδρια προς Σίουα & Σίουα προς Κάιρο
3. η διαμονή στη Σίουα με πρωινό και κλιματισμό σε ecology hotel

Δεν περιλαμβάνονται :
Το σαφάρι-δείπνο στην Σαχάρα (40 ευρώ/ άτομο)
η διαμονή μιας νύχτας στο Κάιρο
το φαγητό (περίπου 90 ευρώ συνολικά)
τα εισιτήρια για τις Πυραμίδες κι η μετάβαση προς και από τις πυραμίδες.


Info:
Μάρω Κουρή 6977296831 (WhatsApp, Viber)
maro_kouri@yahoo.com
Μessenger

www.marokouri.com

Συνεντεύξεις και παρουσιάσεις:
www.youtube.com/marokouri

Παρουσίαση workshop στο Ομάν 2018
https://www.facebook.com/MaroKouri/videos/1688524291205724/

Παρουσίαση του workshop “Ixθυόσκαλα” στο Cosmote History channel
https://www.youtube.com/watch?v=8ElDteqdaZs

Βασική ομιλήτρια στο TeDx
https://www.youtube.com/watch?v=8Sp2kmuXYMs