Stereosis – Νέοι κύκλοι σεμιναρίων

Stereosis – Νέοι κύκλοι σεμιναρίων

Νέοι κύκλοι σεμιναρίων στην (SSP) Σεπτέμβριος 2022
Το φωτογραφικό κέντρο Stereosis (SSP) ξεκινάει νέους κύκλους σεμιναρίων.
Ανοιχτό κάλεσμα για την παρουσίαση των σεμιναρίων – ξενάγηση στον χώρο από τους εισηγητές.
Δευτέρα 19 / 09 στις 19.00 για τα τμήματα:
Back to basics (Photo I) και Applied Photography (photo II).
Τετάρτη 21/09 στις 19.00 για τα τμήματα:
Expressive Photography and Symbolism (Photo III) και Issues in Contemporary Photography (Photo IV).

H Stereosis Academy είναι ένα συνεργατικό, διορατικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα φωτογραφίας που διερευνά και εξετάζει όλα τα είδη φωτογραφικής πρακτικής σε διάφορα επίπεδα εμπειρίας. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εργαστήρια, σεμινάρια και master classes που διδάσκονται από καταξιωμένους φωτογράφους του κλάδου όπως: Kοσμάς Παυλίδης, Εμμανουήλ Παπαδόπουλος, Αγγελος Ζυμάρας, Δημήτρης Τριανταφύλλου, Αρτεμις Πυρπίλλη, Χλόη-Ιωάννα Πίσσα, Κωσταντίνος Τσακαλίδης, Δημήτρης Τοσίδης και Λία Ναλπαντίδου.

Back to Basics- (Photo I)

Το σεμινάριο αυτό των 15 συναντήσεων εισάγει τους συμμετέχοντες στην ασπρόμαυρη αναλογική φωτογραφία με την χρήση μηχανών 35 mm. Tο σεμινάριο αυτό στοχεύει στις αρχές της τεχνικής της φωτογραφίας, σε τεχνικές σύνθεσης φωτογραφικού κάδρου, στην ιστορία της φωτογραφίας και σε εφαρμογές σκοτεινού θαλάμου.

Applied Photography- (photo II)

Οι συμμετέχοντες  σε αυτό το σεμινάριο έρχονται σε επαφή με τις εφαρμογές του φωτογραφικού επαγγέλματος.
Διδάσκονται και αναλύονται τόσο θεωρητικά όσο και πρακτικά οι απαιτήσεις διαφόρων ειδών φωτογραφίας, ενδεικτικά φωτογραφία Studio, νυχτερινή φωτογραφία, αρχιτεκτονική, ταξιδιωτική, διεύθυνση φωτογραφίας στον κινηματογράφος κ.α..

Expressive Photography and Symbolism– (Photo III)

Expressive Photography (4 συναντήσεις)
Προσεγγίζοντας την φωτογραφία ντοκιμαντέρ από μια πιο προσωπική και καλλιτεχνική προοπτική
Introduction to Color Photography (5 συναντήσεις)
Εξερευνώντας την ψευδαίσθηση και τη δύναμη του χρώματος ως μέσο έκφρασης και δημιουργίας αισθήσεων και ιδεών μέσα από τη φωτογραφία.
Semiology of the photographic image (4 συναντήσεις)
Η σημειολογία είναι ένα ερμηνευτικό εργαλείο κατανόησης και μεθόδευσης των πραγμάτων γύρω μας αλλά και ο λόγος για τον οποίο υπάρχει σχέση μεταξύ έκφρασης και νοήματος
Creative Use of Flash – Δημιουργική χρήση του Flash (2 συναντήσεις)

Φωτογραφία  Ντοκουμέντο και Οπτική Δημοσιογραφία

Street Photography: Curiosity, Instinct
φωτοειδησεογραφία χρησιμοποιώντας φωτογραφίες για να πείτε ιστορίες και μάθετε στρατηγικές αφήγησης, δημοσιογραφίας και ντοκιμαντέρ.

Introduction to Social Documentary
Μια εικόνα λέγεται ότι αξίζει όσο χίλιες λέξεις. Ένα φωτογραφικό project  που εξερευνά ένα κοινωνικό, πολιτιστικό, πολιτικό ή προσωπικό ζήτημα έχει τη δύναμη να αφηγηθεί μια ιστορία με μοναδικό, πειστικό και οπτικά συναρπαστικό τρόπο.

Issues in Contemporary Photography– (Photo IV)

Issues in Contemporary Photography (8 συναντήσεις)
Στόχος των συναντήσεων μας είναι η ανάπτυξη και καλλιέργεια της αισθητικής αντίληψης που αφορά στην καλλιτεχνική χρήση της φωτογραφίας.
Landscape and Portrait (4 συναντήσεις)
Το τοπίο και το πορτρέτο ως τα κεντρικά θέματα μιας φωτογραφίας είναι τόσο παλιά όσο και η ίδια η φωτογραφία..
10 Contemporary photographers – Why are they important? (3 συναντήσεις)
Πότε ένας φωτογράφος θεωρείται σημαντικός; Όταν μέσα από το έργο του έχει καινοτομήσει και/ή όταν έχει επηρεάσει τις επόμενες γενιές.

Portfolio Development– (Photo V)

(8 + 8 συναντήσεις)

Στο σεμινάριο αυτό ο κάθε συμμετέχων καλείται σε ένα συστηματικό διάλογο με την ομάδα και τον επιβλέποντα με σκοπό να ολοκληρωθεί μια προσωπική θεματική ενότητα φωτογραφικών έργων σε μορφή Portfolio.

 

From Idea to Creation-

(a photographic journey in 13 seminars)

 Αυτά τα σεμινάρια έχουν ως κεντρικό τους άξονα, την κριτική προσέγγιση βασικών ιδεών και εννοιών στη φωτογραφία που πηγάζουν από τις θετικές, ανθρωπιστικές και κοινωνικές επιστήμες. Η επαφή των σπουδαστών με αυτές τις ιδέες και έννοιες μέσω του πρίσματος της φωτογραφικής έκφρασης επιδιώκει να προκαλέσει νέους προβληματισμούς και γνωστικές συγκρούσεις, έτσι ώστε να δοθεί η ευκαιρία στην αντίληψη και την κριτική σκέψη να ανοίξουν νέους δημιουργικούς διαδρόμους.