Σοφία Δαλαμάγκα | Διαδικτυακό Σεμινάριο Αυτοπορτρέτου

Σοφία Δαλαμάγκα | Διαδικτυακό Σεμινάριο Αυτοπορτρέτου

Διαδικτυακό Σεμινάριο Αυτοπορτρέτου

Από τη σύλληψη μιας ιδέας στην υλοποίηση της

Το διαδικτυακό σεμινάριο απευθύνεται σε όσους θέλουν να διευρύνουν τις γνώσεις τους πάνω στην αυτοπροσωπογραφία με  σκοπό την αυτοέκφραση, τον πειραματισμό και την ανάπτυξη  ατομικών θεματικών.

Ποια ήταν εξέλιξη  του αυτοπορτρέτου μέσα στο χρόνο μέχρι και σήμερα;

Πώς η σύγχρονη εννοιολογική προσέγγιση στη φωτογραφία διεύρυνε τα όρια της αυτοπροσωπογραφίας;

Το σεμινάριο αποτελείται από τρεις δίωρες διαδικτυακές συναντήσεις που θα πραγματοποιηθούν μέσω zoom. Η μία ώρα αφιερώνεται στη θεωρία  και ακολουθεί κριτική portfolio των συμμετεχουσών/οντων με τα δικά τους αυτοπορτρέτα.

Mέσα από την στοχευμένη και εποικοδομητική κριτική σκοπός είναι να  οδηγηθούμε στην εξέλιξη και την ανάπτυξη σειράς αυτοπορτρέτων με συνοχή και ενιαία θεματική.

Τα θέματα τα οποία πραγματεύεται το σεμινάριο αφορούν 1) τη  σκηνοθετική πρακτική, 2)  τον τρόπο ένταξης της θεατρικότητας και των  σουρεαλιστικών στοιχείων  στην δημιουργία αυτοπορτρέτων, 3) στα ζητήματα που πραγματεύτηκαν καταξιωμένοι φωτογράφοι μέσω του αυτοπορτρέτου.

Σοφία Δαλαμάγκα


Info:
Προϋποθέσεις συμμετοχής:
Θα χρειαστεί ένας λογαριασμός σας συνδεδεμένος με το zoom
Ημερομηνίες διαδικτυακών συναντήσεων:
1η συνάντηση:  Σάββατο 10 Μαΐου ( θεωρία – κριτική portfolio)
2η συνάντηση:  Κυριακή 11 Μαΐου ( θεωρία – κριτική portfolio)
3η συνάντηση: Σάββατο  24 Μαΐου ( Kριτική προηγούμενων αλλά και νέων αυτοπορτραίτων που θα έχουν δημιουργηθεί στο διάστημα μέχρι να μεσολαβήσει η τρίτη διαδικτυακή μας συνάντηση
* Το σεμινάριο θα μαγνητοσκοπηθεί και θα παραμείνει διαθέσιμο
Διάρκεια κάθε συνάντησης:
18:00 – 20:00
Κόστος συμμετοχής:
40 το άτομο
Εγγραφές μέχρι:
Παρασκευή 9 Μαΐου

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές:
Email: sofiadalamagka84@gmail.com
Instagram: https://www.instagram.com/sofia_dalamagka/
Facebook: https://www.facebook.com
Website: https://sofiadalamagka.com

Info
Γεννήθηκε το 1984 στη Λαμία. Είναι απόφοιτος ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής. Το 2011 παρακολούθησε μαθήματα φωτογραφίας στο καλλιτεχνικό εργαστήρι Ζωγράφου. Έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων και μαθημάτων εξ αποστάσεως σε πανεπιστήμια του εξωτερικού που αφορούν την ιστορία της τέχνης, το φύλο και το πως εκφράζεται μέσα από την τέχνη, την Αισθητική της φωτογραφίας. Έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις, φωτογραφίες και project της έχουν διακριθεί σε διαγωνισμούς και έχουν δημοσιευτεί σε περιοδικά και διαδίκτυο σε Ελλάδα και εξωτερικό. To 2021 παρουσίασε το project SHAME στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Athens Pride  Είναι εξωτερική συνεργάτιδα του  περιοδικού φωτογραφίας Photonet Nexusmedia. Το 2022 επιμελήθηκε το ομαδικό art project “Υπό Διαπραγμάτευση” στο Ρομάντζο και συνεπιμελήθηκε το εικαστικό project ‘’ Everything but the girl’’ στη Cube Gallery. Το 2024 επιμελήθηκε το art project FASMA σε διοργάνωση Art Hub Athens. Από το 2022 διδάσκει μαθήματα φωτογραφίας και αισθητικής της εικόνας.

Σοφία Δαλαμάγκα