Σεμινάριο Πορτραίτου | Άνθρωπος: ζωντανό τοπίο με τον Βαγγέλη Ευαγγελίου

Σεμινάριο Πορτραίτου | Άνθρωπος: ζωντανό τοπίο με τον Βαγγέλη Ευαγγελίου

Βαγγέλης Ευαγγελίου

Ο ποιητής – φωτογράφος Βαγγέλης Ευαγγελίου, έπειτα από επτά μήνες στη Χίο (Φεβρουάριος – Μάρτιος) δημιουργώντας το πρότζεκτ Chiography και έχοντας φωτογραφίσει δεκάδες ανθρώπους, έρχεται με ένα σεμινάριο που αφορά το πορτραίτο σε δημόσιο χώρο. Το πορτραίτο ως είδος καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος της φωτογραφικής δραστηριότητας και αφορά σχεδόν τον κάθε φωτογράφο. Θα σταθούμε στη σχέση φωτογράφου και φωτογραφιζόμενου, στην «τελετουργία» της διαδικασίας και τη σημασία της «χημείας» ώστε να δούμε πως όλα αυτά συμβάλλουν στο τελικό αποτέλεσμα. Σημαντικό στοιχείο του σεμιναρίου να μάθουμε να διαχειριζόμαστε το φυσικό φως. Το σεμινάριο απευθύνεται σε ερασιτέχνες και όχι μόνο φωτογράφους, που θέλουν να αποκτήσουν μια επαφή με το Καλλιτεχνικό Πορτραίτο.

Μαζί μας ως muse ώστε να τη φωτογραφίσουμε, θα είναι η Foroozan η οποία κατάγεται από το Αφγανιστάν αλλά μεγάλωσε στο Ιράν. Γνωρίζει τις γλώσσες και τους πολιτισμούς και των δύο χωρών. Ήρθε στην Ελλάδα τον Φεβρουάριο του 2018. Έχει μάθει την ελληνική γλώσσα και εργάζεται ως διερμηνέας τα τελευταία 6 χρόνια.


Info:

Κόστος συμμετοχής για το τρίωρο: 20 ευρώ.
Αν θέλει κάποιος να καθίσει στο επόμενο τρίωρο που θα πάμε σε κάποιο ήρεμο cafe με laptop ώστε να μιλήσουμε για τις φωτογραφίες που έχουν δημιουργηθεί στο σεμινάριο και να κάνουμε editing είναι +15 ευρώ.
Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι και την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2022.
Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο email του φωτογράφου με το ονοματεπώνυμό σας κι ένα τηλέφωνο.
vaeva25@hotmail.com
Βιογραφικό Εισηγητή:
Ο Βαγγέλης Ευαγγελίου γεννήθηκε στην Αθήνα στις 25 Μαΐου του 1978 και μεγάλωσε εκεί. Είναι αυτοδίδακτος φωτογράφος από τον Μάρτιο του 2015 που ξεκίνησε να φωτογραφίζει. Τον Ιούνιο συμμετέχει στη διεθνή έκθεση “Re: View 015” στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων «Μελίνα» στα πλαίσια του Athens Photo Festival, με επιμελητές τους: Ελένη Μουζακίτη και Λάμπρο Παπανικολάτο. Τον Οκτώβριο του 2016 στήνει την πρώτη ατομική έκθεση φωτογραφίας (Πολυχώρο Φάμπρικα, Κεραμεικός) με θέμα τους πρόσφυγες που έζησε μαζί τους 442 ημέρες. Τον Ιούνιο του 2017 πραγμτώνει τη δεύτερη ατομική έκθεση στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων με θέμα τη φωτογραφία δρόμου.
Τον Μάρτιο του 2020 επιλέγεται φωτογραφία του (πορτραίτο σε δημόσιο χώρο) ως εξώφυλλο στο περιοδικό ΦΩΤΟγράφος. Τον Φεβρουάριο του 2022 φεύγει και πηγαίνει στο Πυργί της Χίου να ζήσει με μία εξαμελή οικογένεια, μέρος των τριών εθνο-φωτογραφικών πρότζεκτ του Chiography και τον επόμενο μήνα (Μάρτιο) έως και Τέλος Αυγούστου ζει στον Ψυχιατρικό Ξενώνα Χίου με έξι ανθρώπους που νοσούν από σχιζοφρένεια. Ταυτόχρονα βρίσκόταν εν εξελίξει και το πρότζεκτ που αφορά το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στη Χίο. Τον Αύγουστο συμμετείχε ως δάσκαλος (φωτογραφία – ποίηση) στο 1ο Συμπόσιο Τεχνών που έγινε στις Οινούσσες για μία εβδομάδα.
Φωτογραφίες του έχουν γίνει πρωτοσέλιδο σε εφημερίδες, έχουν υπάρξει μέσα σε ποιητικές συλλογές και θεατρικά προγράμματα, όπως έχουν δημοσιευτεί και σε διάφορα site ελληνικού και ξένου τύπου.

Τον καιρό αυτό μόλις τελείωσε το πρότζεκτ: “unknown story” φωτογραφίζοντας νεκροταφεία σε διάφορα μέρη της Ελλάδος. Τέλος Σεπτεμβρίου θα συμμετέχει ως φωτογράφος και ποιητής σε Φεστιβάλ με τίτλο: “εκεί που ζω” το οποίο θα πραγματωθεί σε Αρχοντικό του Κάμπου στη Χίο. Τον Σεπτέμβριο επίσης θα συμμετέχει σε δύο ομαδικές εκθέσεις με φωτογραφίες από το Chiography, η μία στην Αθήνα (Χαλάνδρι) και η άλλη στα Ιωάννινα (International Photometria Photography Festival) με επιμελητή τον Μπάμπη Κουγεμήτρο.
Από τον Αύγουστο του 2016 έως και σήμερα, κάνει μαθήματα φωτογραφίας και μεταφέρει τις βιωματικές του εμπειρίες στους μαθητές.

Βαγγέλης Ευαγγελίου

Βαγγέλης Ευαγγελίου