Σεμινάριο ΑΣΚΤ | Φωτογραφία: Θεωρίες και Δημιουργικές Πρακτικές ΙΙ

Σεμινάριο ΑΣΚΤ | Φωτογραφία: Θεωρίες και Δημιουργικές Πρακτικές ΙΙ

Φωτογραφία: Θεωρίες και Δημιουργικές Πρακτικές ΙΙ

Σεμινάρια της ΑΣΚΤ (ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ)

Έναρξη β’ εξαμήνου: 14 Φεβρουαρίου 2018 , Σύνολο ωρών: 98

Διδάσκοντες: Κώστας Ιωαννίδης, Ελένη Μουζακίτη, Λάμπρος Παπανικολάτος, Αλέξανδρος Βούτσας, Νίκος Βασιλάκης.

Ώρα διεξαγωγής: Τετάρτη 17.45 – 10.30

Χώρος Διεξαγωγής: Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, Πειραιώς 256

Υποβολή αιτήσεων για το β’εξάμηνο: 5 -21 Ιανουαρίου 2018

Κεντρική Φωτογραφία: Βασιλική Σανδάλη © vasiliki sandali 

Φωτογραφίες: Αργυρώ Γαλάνη © Argyro Galani

Περιεχόμενο – Στόχος

Στόχος του συγκεκριμένου σεμιναρίου  – εργαστηρίου είναι η ενθάρρυνση του πειραματισμού πάνω στις δυνατότητες της φωτογραφικής γλώσσας, η καλλιέργεια κριτικού βλέμματος καθώς και η συγκρότηση portfolio. Οι συνδιδασκαλίες,  η εμπλοκή περισσοτέρων του ενός διδασκόντων στη διδασκαλία ενός μαθήματος καθώς και οι προσκεκλημένοι ομιλητές ανήκουν στον πυρήνα της φιλοσοφίας  των σεμιναρίων μας καθώς έτσι ενισχύεται η πλουραλιστική αντιμετώπιση της δουλειάς των συμμετεχόντων προς σημαντικό όφελός τους.

Φωτογραφίες: Έλενα Λόλα @Elena Lola


Περιεχόμενο δεύτερου εξαμήνου (Φεβρουάριος-Μάιος)

Τα μαθήματα και στο πρώτο και στο δεύτερο εξάμηνο βασίζονται στη σύζευξη θεωρητικής κατάρτισης και πρακτικής τριβής.

Για την απευθείας παρακολούθηση του δευτέρου εξαμήνου (δηλ. χωρίς παρακολούθηση του πρώτου) απαιτείται εξοικείωση με το μέσο και την ιστορία/θεωρία των εικαστικών τεχνών και της φωτογραφίας.

Στο δεύτερο εξάμηνο στεκόμαστε περισσότερο στην εξειδίκευση της τεχνικής γνώσης και στη βαθύτερη θεωρητική πλαισίωση της φωτογραφίας ως σύγχρονης καλλιτεχνικής πρακτικής. Έμφαση δίνεται κυρίως στην ανάπτυξη του προσωπικού πορτφόλιο του κάθε συμμετέχοντα. Αφιερώνουμε επίσης χρόνο στην υποστήριξη στρατηγικών επικοινωνίας και προώθησης του καλλιτεχνικού έργου. Συγκεκριμένα, οι συμμετέχοντες σε αυτόν τον κύκλο θα δουλέψουν εντατικά, θα αναπτύξουν τα δικά τους φωτογραφικά εγχειρήματα στη βάση των ενδιαφερόντων τους και θα έρθουν σε επαφή με την πολύπλοκη και πολυσήμαντη διαδικασία επιλογής και παράθεσης -οργάνωσης των εικόνων (editing and sequencing) για τη νοηματοδότηση του έργου τους.

Τελικός στόχος η συγκρότηση ενός φακέλλου φωτογραφιών (portfolio) που θα διέπεται από συνοχή και θα αντανακλά τα ενδιαφέροντα τους. Ως προς το θεωρητικό μέρος θα σταθούμε περισσότερο στο πώς τα διάφορα είδη της φωτογραφίας με καλλιτεχνικές φιλοδοξίες επεξεργάζονται έννοιες της σύγχρονης θεωρίας που έχουν να κάνουν με την ταυτότητα και τις επιτελέσεις της, τη μνήμη, την αναπαράσταση, την τεκμηρίωση.Φωτογραφίες: Ιωάννα Νάτσικου © Ioanna Natsikou


Υποβολή αιτήσεων για το β’εξάμηνο: 5 -21 Ιανουαρίου 2018

Για περισσότερες πληροφορίες και αιτήσεις συμμετοχής, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα http://asfaphotocourses.gr/fotografia/