Σεμινάρια για την αναλογική φωτογραφία: Εμφάνιση κι εκτύπωση με τον Τάσο Σκλαβούνο

Σεμινάρια για την αναλογική φωτογραφία: Εμφάνιση κι εκτύπωση με τον Τάσο Σκλαβούνο

To Calderone σε συνεργασία με τον Α. Κατσικούδη διοργανώνουν σεμινάρια αναλογικής φωτογραφίας. Το σεμινάριο  απευθύνεται σε ερασιτέχνες και επαγγελματίες φωτογράφους, που θα ήθελαν να μάθουν την τέχνη της αναλογικής φωτογραφίας

Α. 

Αναλογική φωτογραφία:  εμφάνιση

Τριήμερο Σεμινάριο Αναλογικής Φωτογραφίας για την εμφάνιση φίλμ στο Calderone,  17-18-19 Μαρτίου 2023

Περιγραφή
Σκοπός του σεμιναρίου είναι οι συμμετέχοντες να μάθουν την διαδικασία εμφάνισης ενός ασπρόμαυρου φιλμ, μια διαδικασία που εύκολα κάποιος που γνωρίζει μπορεί να την κάνει παντού, αρκεί να έχει τρεχούμενο νερό. Σε αυτό το σεμινάριο θα μάθουμε να εισάγουμε το φως στην μηχανή μας ώστε να αποτυπωθεί σωστά στο φιλμ και μετά θα το εμφανίσουμε.

Θα ξεκινήσουμε από την θεωρία για το πως εισάγουμε το φως και τι αυτό δημιουργεί, θα προχωρήσουμε στην ανάλυση του φιλμ και στην συνέχεια θα αναλύσουμε τον εξοπλισμό μας και τα χημικά που θα χρειαστούμε. Την δεύτερη ημέρα θα βγούμε φωτοβόλτα στο κέντρο της Αθήνας ώστε να καταγράψουμε με φιλμ τις εικόνες που θα δούμε και τέλος την τρίτη ημέρα θα προχωρήσουμε στην εμφάνιση των εικόνων που τραβήξαμε στην φωτοβόλτα.

Πρόγραμμα
Παρασκευή 17 Μαρτίου, 19.00 έως 22.00: Συνάντηση στο Calderone.  Θεωρία φιλμ, φωτός και εισαγωγή στο σκοτεινό θάλαμο. Η έννοια της λανθάνουσας εικόνας, ανάλυση φιλμ και συστατικών, εργαλεία, χημικά, ανάλυση διαδικασίας εμφάνισης φιλμ.
Σάββατο 18 Μαρτίου, 11.00 έως 16.00: Αναλογική Φωτοβόλτα στο κέντρο της Αθήνας. Φως, κάδρο, σύνθεση, θέματα, εισαγωγή στη φωτογραφία δρόμου, ιδιαιτερότητες αναλογικής φωτογραφίας.
Κυριακή 19 Μαρτίου, 17.00 έως 21.00: Συνάντηση στο Calderone.  Εμφάνιση φιλμ  σε γκρουπ των δυο ατόμων.

Σύνολο τριήμερου σεμιναρίου:
12 ώρες

Κόστος Συμμετοχής – Προϋποθέσεις
80 ευρώ με την κράτηση θέσης, περιορισμένος αριθμός θέσεων (σύνολο 6) ανά γκρουπ.  Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν μια αναλογική μηχανή, από compact έως SLR. Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται χημικά, φιλμ (ένα φιλμ για κάθε συμμετέχοντα) και ότι άλλο χρειάζεται από εξοπλισμό για την εμφάνιση. Δεν συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ 24%

Κρατήσεις θέσεων – επιπλέον πληροφορίες:
Calderone, Τάσος Σκλαβούνος, info@calderone.gr  και  τηλ. 2130058407

Υπεύθυνος και δάσκαλος του σεμιναρίου είναι ο Τάσος Σκλαβούνος. Στη διοργάνωση και στη φωτοβόλτα συμμετέχει ο Ανδρέας Κατσικούδης.

Β

Αναλογική φωτογραφία: εκτύπωση

Τριήμερο Σεμινάριο Αναλογικής Φωτογραφίας για την εκτύπωση στο CALDERONE, 31 Μαρτίου και 1 – 2 Απριλίου 2023

Απευθύνεται
Το σεμινάριο αυτό απευθύνεται σε ερασιτέχνες και επαγγελματίες φωτογράφους, που θα ήθελαν να μάθουν την τέχνη της αναλογικής φωτογραφίας.

Περιγραφή
Σκοπός του σεμιναρίου είναι οι συμμετέχοντες να μάθουν την διαδικασία εκτύπωσης ενός αρνητικού στον σκοτεινό θάλαμο. Σε αυτό το σεμινάριο θα μάθουμε να εξάγουμε το φως από τον μεγενθυτήρα ώστε να αποτυπωθεί στο χαρτί.
Θα ξεκινήσουμε από την θεωρία για το πως εξάγουμε το φως και τι αυτό δημιουργεί, θα προχωρήσουμε στην ανάλυση των χαρτιών και των χημικών στην συνέχεια θα αναλύσουμε τον εξοπλισμό μας και τα χημικά που θα χρειαστούμε. Την δεύτερη ημέρα θα κάνουμε κοντάκτ από τα αρνητικά που είχαμε φωτογράφισει στο σεμινάριο της εμφάνισης και τέλος την τρίτη ημέρα θα προχωρήσουμε στην εκτύπωση μιας επιλεγμένης εικόνας από κάθε συμμετέχοντα σε 20x25cm.

Πρόγραμμα
Παρασκευή  31 Μαρτίου, 19.00 έως 22.00: Θεωρία (χαρτιά, χημικά, εργαλεία, φίλτρα, ανάλυση διαδικασίας εκτύπωσης, κοντάκτ)
Σάββατο 1 Απριλίου, 11.00 έως 16.00: Εκτύπωση κοντάκτ σε γκρουπ των δυο ατόμων
Κυριακή 2 Απριλίου, 17.00 έως 21.00: Εκτύπωση φωτογραφίας σε γκρουπ των δυο ατόμων

Σύνολο:
12 ώρες / 3 μαθήματα

Κόστος Συμμετοχής
80 ευρώ με την κράτηση θέσης, περιορισμένος αριθμός θέσεων (σύνολο 6) ανά γκρουπ. Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται χημικά, χαρτιά και ότι άλλο χρειάζεται από εξοπλισμό για την εκτύπωση. Δεν συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ 24%

Κρατήσεις θέσεων – επιπλέον πληροφορίες:
Calderone, Τάσος Σκλαβούνος, info@calderone.gr  τηλ. 2130058407

Υπεύθυνος και δάσκαλος του σεμιναρίου είναι ο Τάσος Σκλαβούνος. Στη διοργάνωση συμμετέχει ο Ανδρέας Κατσικούδης.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παρακολουθήσουν όποιο από τα δύο σεμινάρια επιθυμούν. Όσοι ενδιαφέρονται στη συνέχεια να εμφανίζουν και να τυπώνουν μόνοι τους (ή με βοήθεια ) τα φιλμ τους στο σκοτεινό θάλαμο του Calderone θα μπορούν μετά από ραντεβού και σε προσιτές τιμές.

Τάσος Σκλαβούνος

Τάσος Σκλαβούνος

Τάσος Σκλαβούνος

Τάσος Σκλαβούνος

Τάσος Σκλαβούνος