«Ψυχογεωγραφία & Η Ποιητική του Χώρου» | on line παρουσίαση του σεμιναρίου του Π. Κασίμη

«Ψυχογεωγραφία & Η Ποιητική του Χώρου» | on line παρουσίαση του σεμιναρίου του Π. Κασίμη

«Ψυχογεωγραφία & Η Ποιητική του Χώρου»

Τετάρτη 13 Απριλίου

Ώρα 20:00

Το Φεστιβάλ Φωτογραφίας Δράμας στο πλαίσιο διαδικτυακών δράσεων διοργανώνει Online παρουσίαση του σεμιναρίου “Ψυχογεωγραφία & Η Ποιητική του Χώρου” με τον φωτογράφο Πάνο Κασίμη.
Μια διαφορετική προσέγγιση στην αστική φωτογραφία και τη φωτογραφία δρόμου.
Η παρουσίαση θα διεξαχθεί διαδικτυακά την Τετάρτη 13 Απρίλιου, ώρα 20:00.
Ο κ. Πάνος Κασίμης θα παρουσιάσει την ύλη του σεμιναρίου και θα απαντήσει στις ερωτήσεις των ενδιαφερομένων.

Για συμμετοχή είναι απαραίτητη η προεγγραφή ώστε να σας αποσταλούν  τα στοιχεία σύνδεσης. Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να στείλετε email στην εξής διεύθυνση:  dramaphotofestival@gmail.com απλώς με το ονοματεπώνυμό σας, ώστε να σας προωθήσουμε τα στοιχεία σύνδεσης.


Info: 

Ο Πάνος Κασίμης (www.kasimisphotography.com) φωτογραφίζει τα τελευταία 36 χρόνια, και διδάσκει φωτογραφία από το 1999.
Εργάζεται στην Ελλάδα και την Ευρώπη σε προσωπικά καλλιτεχνικά έργα με αποτέλεσμα βιβλία και εκθέσεις, καθώς και σε αναθέσεις περιοδικών, ιδρυμάτων και ανεξάρτητων εταιρειών.
Σπούδασε στο Royal College of Arts του Λονδίνου (ΜΑ Hons), και έχει υπάρξει μαθητής του Chris Killip και της Mary Ellen Mark. Είναι διαπιστευμένος δάσκαλος φωτογραφίας και οπτικών τεχνών από τον διεθνή οργανισμό ElSevier (“Teaching Photography and Visual Arts”, 2009).

Πάνος Κασίμης

Έχει παρουσιάσει δουλειά του σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Αθήνα, στη Ρώμη, στο Βερολίνο, στην Κωνσταντινούπολη, στο Juneau της Αλάσκα, στo Eindhoven της Ολλανδίας, και στο Λονδίνο.
Το 2004 δέχθηκε επιχορήγηση από το University of Houston σε συνεργασία με το Houston Center of Photography. Το βιβλίο, αποτέλεσμα αυτής της δουλειάς του στη Λατινική Αμερική, εκδόθηκε το 2009 από τον εκδοτικό οίκο Ambious της Washington, με τίτλο “Days Away”. Το δεύτερο βιβλίο του με τίτλο “Αστικά Ημερολόγια” εκδόθηκε στην Αθήνα το 2014,
με πρόλογο του γνωστού αμερικανού φωτογράφου Larry Fink.
Έχει διοργανώσει και διδάξει σεμινάρια και workshops φωτογραφίας για παιδιά (Kids & Family, Τεχνόπολις – 2009) και ενηλίκους (Φωτογραφική Λέσχη Αμαρουσίου 2020, Φωτογραφική Ομάδα Πάρου 2020, Φωτογραφική Λέσχη Ελευσίνας 2019, Photovision 2017, Αμερικανική Πρεσβεία στην Αθήνα – 2014, Ιστορικό Αρχείο Εθνικής Τράπεζας – 2013, PhotOrion Ρόδος – 2012, Deutsche Telekom, Πύλος – 2011), στην ελληνική και την αγγλική γλώσσα. Έχει διδάξει φωτογραφία στο Α’ Πειραματικό Λύκειο Αθήνας και στην «Ιόνιο Σχολή». Έχει δώσει διαλέξεις σε φωτογραφικές και καλλιτεχνικές ομάδες της Αθήνας, καθώς και στο τμήμα Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε. του Εθνικού και Καποδιστριακού
Πανεπιστημίου Αθηνών. Κείμενά του για τη φωτογραφία έχουν δημοσιευτεί στο περιοδικό “ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ” και τον ημερήσιο τύπο.
Το 2001 ίδρυσε τον Φωτογραφικό Σύλλογο «Εννέα», και το 2013 το Κέντρο Δημιουργικής Φωτογραφίας στην Αθήνα.
Σήμερα διοργανώνει και διδάσκει σεμινάρια και εργαστήρια φωτογραφίας για φωτογράφους και προχωρημένους ερασιτέχνες.

Πάνος Κασίμης