Poetic Reality | σεμινάριο φωτογραφίας με τον Βαγγέλη Ευαγγελίου

Poetic Reality | σεμινάριο φωτογραφίας με τον Βαγγέλη Ευαγγελίου

 Ο ποιητής – φωτογράφος Βαγγέλης Ευαγγελίου, έχει αφιερώσει τη ζωή του στο να παρατηρεί τη θέση και την κίνηση του ανθρώπου. Τα βιβλία που έχει γράψει και τα φωτογραφικά του project, είναι όλα ανθρωποκεντρικά. Μετά από έναν χρόνο διαμονής στη Χίο λόγω του Chiography (πρόσφατη συνέντευξη στο photologio) έρχεται στην Αθήνα για να μας βάλει στον δικό του ποιητικό κόσμο, ο οποίος υπάρχει απλόχερα εκεί έξω στους δρόμους. Μετά από πολλά χιλιόμετρα στον δρόμο ως street photographer θα μας μιλήσει και για το μοτίβο της περιπλάνησης. Για την μετατροπή σε φωτογραφικό εργαλείο, τη ρουτίνα του δρόμου.
Σεμινάριο πρακτικό, κατανοητό και οικονομικό που απευθύνεται σε όλους εκείνους που αντιλαμβάνονται τη Φωτογραφία ως μέσο έκφρασης, με σκοπό οι συμμετέχοντες να αποκτήσουν φωτογραφική οικειότητα με τον κοινόχρηστο χώρο και να μην επιστρέψουν σπίτι τους με ανώδυνα στιγμιότυπα.

Βαγγέλης Ευαγγελίου – poetic reality

Πλάνο σεμιναρίου
Στην έναρξη, για μισή ώρα θα γίνει μία εισαγωγή γνωριμίας και αναφορά στην μεθοδολογία του σεμιναρίου. Περιπλάνηση ένα δίωρο σε μία εύκολα προσβάσιμη περιοχή των Αθηνών. Για όσους το έχουν ανάγκη, θα ειπωθούν και οι βασικές έννοιες πάνω στην φωτογραφία (iso, φίλτρα, ταχύτητες, βάθος πεδίου, εξισορρόπηση λευκού), και θα λυθούν απορίες με τον τύπο της φωτογραφικής μηχανής που διαθέτει ο καθένας.
Στο δεύτερο μέρος (προαιρετικά) θα ακολουθήσει ένα δίωρο σε κάποιο ήσυχο cafe με laptop, για να γίνει συζήτηση των φωτογραφιών που έφτιαξε ο κάθε συμμετέχοντας. Θα προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε κι ένα μικρό portfolio από τις φρέσκιες φωτογραφίες. Θα υπάρξει κι ένα μισάωρο στο να δείξει ο Βαγγέλης Ευαγγελίου στο lightroom τον τρόπο που επιλέγει να επεξεργαστεί τις φωτογραφίες του ώστε να έχουν όλες, ενιαίο ύφος και εξίσου ενιαία αισθητική.

Βαγγέλης Ευαγγελίου – poetic reality

Σημείωμα εισηγητή
Ο βασικός στόχος του σεμιναρίου, είναι, να καταφέρουμε να ξεφύγουμε από το comfort zone που έχει η σκέψη και να γίνουμε ποιητές της καθημερινότητας. Όλα αυτά που συμβαίνουν μπροστά στα μάτια μας στην πόλη, λόγω πολλών παραγόντων, τα βλέπουμε με αρνητικό πρόσημο. Όμως η μετατροπή σε θετικό, δεν είναι δύσκολη. Ένα μεγάλο εφόδιο στη φωτογραφία δρόμου, είναι η ακινησία του φωτογράφου σε σχέση με την ιλιγγιώδη κίνηση της ανθρώπινης ζωής. Περπατώντας καθημερινά στην πόλη, ή ακόμα και φωτογραφίζοντας, κυριαρχεί μία ορισμένη ψευδαίσθηση οικειότητας. Η προσωπική σχέση που θα μπορούσε να έχει δημιουργηθεί με την πόλη, έχει αλλοιωθεί για πολλούς λόγους και σίγουρα απουσιάζει η ποίηση. Όχι από τον εξωτερικό χώρο, αλλά από τον εσωτερικό (μέσα μας). Τελικά θα διαπιστώσουμε πως όσο περισσότερο αφαιρέσουμε στη φωτογραφία και προέλθει η συμπύκνωση, τόσο θα μεγαλώσει και ο εκφραστικός μας τρόπος και χώρος. Η φωτογραφία είναι ένας ενδιάμεσος στο πεζό και την ποίηση. Σημασία δεν έχει ποιο θα ακολουθήσεις από τα δύο αλλά τι θα δημιουργηθεί από τη δυναμική ένωσή τους. Άλλωστε η ποίηση από μόνη της, δεν είναι ποτέ αρκετή.

Info:
Εγγραφές: έως Πέμπτη 27 Απριλίου 2023
Early Bird: Όσοι κάνουν εγγραφή έως τις 21 Απριλίου, θα έχουν δώρο ένα αντίτυπο από παλαιότερο βιβλίο του εισηγητή (αξίας 20€)
Οδηγίες εγγραφής: στέλνεις στο email: vaeva25@hotmail.com και γράφεις για τίτλο: Poetic Reality και μέσα στο μήνυμα, ονοματεπώνυμο και αριθμό τηλεφώνου.
Έναρξη σεμιναρίου: Κυριακή 30 Απριλίου και ώρα 10:00 (σε τόπο που θα ανακοινωθεί στους συμμετέχοντες)
Εισηγητής: Βαγγέλης Ευαγγελίου
Κόστος: 20€
συν 10€ για όποιον θέλει να ακολουθήσει στο δεύτερο μέρος του σεμιναρίου.
Οδηγίες για τον διαγωνισμό: Στο site www.vangelisevangeliou.gr πηγαίνεις στο μενού φωτογραφία/σεμινάριο και βρίσκεις όλα τα βήματα για να συμμετέχεις για τις δύο δωρεάν θέσεις.