Ολιστικό βιωματικό εργαστήριο καλλιτεχνικής φωτογραφίας  “Η εικόνα πηγή συνειδητότητας” με τον Χάρη Κακαρούχα

Ολιστικό βιωματικό εργαστήριο καλλιτεχνικής φωτογραφίας “Η εικόνα πηγή συνειδητότητας” με τον Χάρη Κακαρούχα

Ολιστικό βιωματικό εργαστήριο καλλιτεχνικής φωτογραφίας

“Η εικόνα πηγή συνειδητότητας” με το Χάρη Κακαρούχα

Οκτώβριος 2020 – Σεπτέμβριος 2021

H Serotonin cultural cvents management και η insightphoto consciousphotography workshops έχουν τη πολύ μεγάλη χαρά να διοργανώνουν, για πρώτη φορά στην Καβάλα αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, το ολιστικό βιωματικό εργαστήριο καλλιτεχνικής φωτογραφίας “Η εικόνα πηγή συνειδητότητας”, κατά τη διάρκεια του οποίου η τέχνη της φωτογραφίας γίνεται ένα μέσο δημιουργικής έκφρασης και ταυτόχρονα ένα ταξίδι εσωτερικής αναζήτησης κι εξερεύνησης του εαυτού μας.

Ένα εργαστήριο που προέκυψε από την ανάγκη για μια ισορροπημένη διαχείριση των τόσο πρωτόγνωρων συνθηκών και καταστάσεων που η ανθρωπότητα βιώνει με την πανδημία covid-19 αλλά και για την προαγωγή της τέχνης και την ανάπτυξη της πνευματικής και καλλιτεχνικής ζωής στην επαρχία στα πλαίσια της πολιτιστικής αποκέντρωσης. Για 10 ΣΚ θα έχουμε τη πολύ μεγάλη τιμή να φιλοξενούμε στην πόλη της Καβάλας τον καταξιωμένο σε Ελλάδα και εξωτερικό φωτογράφο και art therapist Χάρη Κακαρούχα, ο οποίος πέρα από τις σπουδές του στην οπτική εντύπωση & θεωρία χρώματος και φυσικά και στη φωτογραφία, έχει σπουδάσει και διάφορους τρόπους θεραπείας μέσω της τέχνης, όπως φωνητική έκφραση, χοροθεραπεία και ζωγραφική, καθώς και πρακτικές σύγχρονης ψυχοθεραπείας, όπως αποπρογραμματισμό παιδικής ηλικίας, gestalt, κ.α.

Για πρώτη φορά στην Καβάλα αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν μια προσέγγιση τελείως διαφορετική από τη συνηθισμένη διδασκαλία των ερασιτεχνικών φωτογραφικών ομάδων κι επαγγελματικών σχολών. Μέσα απ’ αυτή καλλιεργείται η συναισθηματική νοημοσοσύνη (ενσυναίσθηση, διαίσθηση κλπ) και η κατανόηση έρχεται μέσα από την εμπειρία. Έτσι αναπτύσσεται η οπτική ευφυία που σταδιακά οδηγεί στην υλοποίηση ενός προσωπικού καλλιτεχνικού έργου.

Το εolliργαστήριο περιλαμβάνει:

  • 10 δια ζώσης ομαδικές συναντήσεις (Οκτώβρης 2020 – Ιούνιος 2021) σε 10 απίστευτα δημιουργικά Σαββατοκύριακα, γεμάτα με διαλογιστικές και βιωματικές ασκήσεις που ενθαρρύνουν την έκφραση, την όξυνση της ευαισθησίας και τον πειραματισμό, αλλά και με φωτογραφικές πρακτικές ασκήσεις πάνω σ αυτές. Πάνω απ’ όλα σ’ ένα υποστηρικτικό κι αγαπητικό περιβάλλον που δημιουργείται από το αληθινό μοίρασμα, την αποδοχή και τον αμοιβαίο σεβασμό μεταξύ όλων όσων συμμετέχουν.
  • 8 διαδικτυακές κατ’ ιδίαν συναντήσεις (Ιούνιος – Σεπτέβρης 2021) για την ολοκλήρωση ενός φωτογραφικού έργου, εφόσον φυσικά ο συμμετέχοντας το επιθυμεί.
  • Έκθεση φωτογραφίας με τις εικόνες που θα “συμβούν” κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου το Σεπτέμβρη του 2021.
  • Βεβαίωση παρακολούθησης του εργαστηρίου με την οποία οι συμμετέχοντες θα γίνουν μέλη της insightphoto Community και θ’ αποκτήσουν όλα τα πλεονεκτήματα αυτής (παρουσίαση φωτογραφικού τους έργου στο sight, συμμετοχή σε μελλοντικά ομαδικά φωτογραφικά έργα, εκθέσεις, φεστιβάλ σε Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό).

Για δηλώσεις συμμετοχής ή επιπλέον πληροφορίες και διευκρινήσεις, υπεύθυνη επικοινωνίας Μαρία Αργυρίου 6976600172, καθημερινά 11:00 με 14:00 ή στο serotoninculturalevents@gmail.com


Info:

Για τον εισηγητή:

https://hariskakarouhas.com/

https://www.youtube.com/watch?v=-prAZ5weaD0

Φωτογράφοι που πραγματοποίησαν το εργαστήριο:

https://hariskakarouhas.com/community/

Είπαν για το εργαστήριο:

https://hariskakarouhas.com/testimonials/