Σεμινάριο Φωτογραφίας με την Miho Kajioka στη Σαντορίνη

Σεμινάριο Φωτογραφίας με την Miho Kajioka στη Σαντορίνη

Ο πολιτιστικός χώρος Τhe Palm Tree Workshops Space στη Σαντορίνη, εγκαινιάζει τη λειτουργία του φιλοξενώντας  5ήμερο σεμινάριο με τη Γιαπωνέζα καλλιτέχνη φωτογράφο Μiho Kajioka.  To σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί από 24 έως 28 Αυγούστου 2020 και οργανώνεται σε συνεργασία με τον Michael Grieve/Art Foto Mode – International Photography Workshops.

H καλλιτέχνις σπούδασε fine art στης ΗΠΑ και Καναδά και έχει εκθέσει την δουλειά της σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες όπως Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία κ.λπ. Η πρόσφατη δουλειά της φιλοξενήθηκε από την The Photographers Gallery στο Λονδίνο ενώ το 2019 κέρδισε το Prix Nadar για το φωτογραφικό βιβλίο της με τίτλο So it Goes. H Kajioka αντιπροσωπεύεται από την Polka Galerie στο Παρίσι.

Η Miho Kajioka εμπνέεται από την ιαπωνική παράδοση του “wabi-sabi”, που είναι η εκτίμηση ομορφιάς στην ατέλεια και την παροδικότητα, καθώς και από την Zen/Taoist πεποίθηση ότι η ουσία ενός αντικειμένου υπάρχει μάλλον στον κενό χώρο μέσα και γύρω από αυτό.

Οι συμμετέχοντες στο σεμινάριο, θα ενθαρρυνθούν να κάνουν νέα δουλειά, φωτογραφίζοντας το περιβάλλον του νησιού, αποτυπώνοντας την ουσία και την ατμόσφαιρα της φύσης.

  • Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στα αγγλικά και θα συμμετέχουν μέχρι 12 άτομα.
  • Δηλώσεις συμμετοχής έως 31 Ιουλίου 2020.

Περισσότερες πληροφορίες για το σεμινάριο εδώ.

Miho Kajioka

 

Miho KajiokaΛίγα λόγια για το The Palm Tree Workshops Space

Πρόκειται για έναν καινούριο χώρο στο Ακρωτήρι της Σαντορίνης, που  φιλοδοξεί να συγκεντρώσει δημιουργικούς ανθρώπους απ’ όλο το φάσμα των τεχνών και της επιστήμης και μέσα από συντονισμένες εκπαιδευτικές δράσεις να διοργανώνει/φιλοξενεί, σεμινάρια, εργαστήρια, διαλέξεις και παρουσιάσεις, διακεκριμένων καλλιτεχνών και επιστημόνων. Παράλληλα στοχεύει στην διαμόρφωση ενός δικτύου συνεργασιών τόσο με ιδρύματα, φεστιβάλ και με ελληνικούς μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, όσο και με θεσμούς ή ομάδες από το εξωτερικό.

Ο χώρος στεγάζεται σε ένα αναπαλαιωμένο παραδοσιακό κτίριο του 18ου αιώνα στον οικισμό του Ακρωτηρίου, και προσφέρει όλες τις σύγχρονες ανέσεις καθώς και τον εξοπλισμό που απαιτείται για την πραγματοποίηση των διαφόρων δραστηριοτήτων.

Η Μαριλένα Σταφυλίδου, εμπνεύστρια του Τhe Palm Tree Workshops Space, καλωσορίζει κάθε ενδιαφερόμενο και είναι διαθέσιμη για οποιαδήποτε πληροφορία.

Δείτε την ιστοσελίδα εδώ: www.thepalmtreeworkshops.com