Μαθήματα Φωτογραφίας στην καλλιτεχνική ομάδα fotografia με τον Βαγγέλη Ταμβάκο

Μαθήματα Φωτογραφίας στην καλλιτεχνική ομάδα fotografia με τον Βαγγέλη Ταμβάκο

Με χαρά ανακοινώνουμε το νέο πρόγραμμα για το 2021-2022 παράλληλα με την ανακαίνιση του χώρου όπου γίνονται τα μαθήματα αλλά και την νέα ονομασία της φωτογραφικής μας ομάδας.

Με έναν πυρήνα ενεργών φωτογράφων που αγαπούν την φωτογραφία και έχουν να επιδείξουν ο καθένας και η καθεμιά ένα αξιόλογο υλικό και μια προσωπικότητα ξεχωριστή, η φωτογραφική ομάδα Instantane προσπαθεί πάντα να συνθέσει με γνώμονα τα ιδιαίτερα εκείνα χαρακτηριστικά της τέχνης που μας συγκινεί.

Θα είμαστε λοιπόν από εδώ και πέρα η καλλιτεχνική ομάδα fotografia.

Εμείς οι πρώην Instantane συνεχίζουμε την φωτογραφική και δημιουργική μας πορεία ξεχωριστά – μοναχικά αλλά και μέσα στην ομάδα συλλογικά προτείνοντας ο καθένας και η καθεμιά την διαφορετικότητά του ως άξονα αρμονικής συνύπαρξης.

Χαιρόμαστε όταν ξεπηδούν από το μάθημα αρχαρίων νέοι φωτογράφοι που μας εκπλήσουν και ενσωματώνονται στην ομάδα.

Η καλλιτεχνική ομάδα fotografia

Σεπτέμβρης 2021

 

Τα μαθήματα στην καλλιτεχνική ομάδα fotografia γίνονται στην οδό Πηλίου 8 (πρώην Μεσολογγίου 8) στο Περιστέρι 50μ. από το Μετρό Ανθούπολης.

Οι συναντήσεις για το τμήμα αρχαρίων είναι μία φορά την εβδομάδα κάθε Δευτέρα 8 – 10 μ.μ από την πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου εώς την τελευταία Δευτέρα του Μαΐου και μπορούν να τα παρακολουθήσουν άτομα κάθε ηλικίας.

Για την παρακολούθηση των μαθημάτων δεν είναι απαραίτητος εξειδικευμένος φωτογραφικός εξοπλισμός.

Τα μαθήματα εστιάζονται στην προσπάθεια να εξερευνήσουμε τον εσωτερικό μας κόσμο με την ανακάλυψη της χρήσης και της συγκίνησης που μπορεί να μας προσφέρει η τέχνη της φωτογραφίας.

Οι συναντήσεις μας αποκτούν διαδραστικό χαρακτήρα μέσω της ενεργής συμμετοχής των μελών, των αναλύσεων των φωτογραφιών μας, των συζητήσεων, των προβληματισμών και των βιωματικών μαθημάτων.

Στην ύλη των μαθημάτων περιλαμβάνονται τα τεχνικά χαρακτηριστικά της φωτογραφίας, η εκμάθηση της φωτογραφικής μηχανής, ψηφιακή φωτογραφία, χρήση των φακών, εκμάθηση του προγράμματος επεξεργασίας adobe Lightroom photoshop, Ψηφιακά αρχεία, ψηφιακή και αναλογική φωτογραφία.

Η ιστορία της φωτογραφίας από την γέννησή της έως και τώρα, γνωριμία με το έργο των μεγάλων φωτογράφων.

Η ουσιαστική και εποικοδομητική βοήθεια κάθε μαθητή να δημιουργήσει ένα καλλιτεχνικό έργο και να αποκτήσει τα κατάλληλα εφόδια αξιολόγησης και κριτηρίων.

Επίσης ανάλυση portfolio των μελών, επιρροές τάσεις και συγκρίσεις με τις άλλες τέχνες, σύγχρονη φωτογραφία, ασπρόμαυρη και έγχρωμη φωτογραφία.

Κοινές φωτογραφικές εξορμήσεις και εκδρομές των δύο τμημάτων και προβολές ταινιών (αφιερώματα σε σκηνοθέτες) στο εργαστήρι.

Ομαδική έκθεση με τα έργα των μαθητών του τμήματος αρχαρίων στο τέλος της χρονιάς.

Η ερώτηση επανατίθεται συνεχώς, αν η φωτογραφία μπορεί να αποτελέσει το μέσο για να συγκινήσει, να προβληματίσει και να δώσει πολλές διαφορετικές οπτικές μιας πραγματικότητας.

Ακόμη κι αν μπορεί να αλλάξει τον τρόπο αντίληψης και τον τρόπο σκέψης για την καθημερινότητα και την ζωή μας.

Όλοι όσοι έχουν ήδη παρακολουθήσει ένα έτος το μάθημα της Δευτέρας μπορούν να συμμετέχουν και να συνεχίσουν στις συναντήσεις της Τετάρτης ως μέλη της καλλιτεχνικής ομάδας fotografia.


Info:

Επικοινωνία για οποιαδήποτε πληροφορία και εγγραφές: 6948743067 – vanguself@gmail.com ή στο fb Vangelis Tamvakos.

Έναρξη του τμήματος αρχαρίων την Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2021 (πρώτο μάθημα γνωριμίας δωρεάν) 8 μ.μ.