Λέσχη Φωτογραφίας artPhotoClub (Νέος Κύκλος Κωνσταντινουπολιτών) | Κύκλοι σεμιναρίων φωτογραφίας

Λέσχη Φωτογραφίας artPhotoClub (Νέος Κύκλος Κωνσταντινουπολιτών) | Κύκλοι σεμιναρίων φωτογραφίας

Η Λέσχη Φωτογραφίας artPhotoClub ανακοινώνει τους κύκλους σεμιναρίων φωτογραφίας για αρχάριους και προχωρημένους.

ArtPhotoClub

Α. Κύκλος σεμιναρίων για αρχάριους
Διάρκεια 5 ΜΗΝΕΣ, κάθε Δευτέρα η Πέμπτη 20:00 με 22:00
Με την αποτελεσματική οργάνωση της 15ης συνεχούς λειτουργίας της Λέσχης μας και την εκπαιδευτική εμπειρία επαγγελματιών Φωτογράφων.
Το σεμινάριο αρχαρίων υλοποιείται με 3 παράλληλους τρόπους :
• Δια Ζώσης στις εγκαταστάσεις μας,
• Διαδικτυακά και
• ON LOCATION (Πρακτική εκπαίδευση-εφαρμογή / Φωτογραφία στην πράξη) σε επιλεγμένους εξωτερικούς χώρους.
Η εναλλαγή μεταξύ τους γίνεται ανάλογα με τις ανάγκες του σεμιναρίου.

Το σεμινάριο έχει στόχο να εισάγει τους συμμετέχοντες στο μαγικό κόσμο της Φωτογραφίας.
Από την αρχή λοιπόν, με σωστές βάσεις, ουσιαστική και οργανωμένη πληροφορία, για όλους τους φίλους της φωτογραφίας που έψαχναν Γνώση και Φωτογραφική Παρέα.
Τα σεμινάρια διαμορφώθηκαν με τη λογική της διαδραστικής γνωριμίας με τη Φωτογραφία, όπου Τέχνη και Τεχνική ανταγωνίζονται με στόχο την διαμόρφωση του τρόπου που ο φωτογράφος θα παράγει το έργο του.
Εδώ αποκαλύπτεται σταδιακά ο κόσμος γύρω μας μέσα από τη φωτογραφική του εκδοχή και το προσοφθάλμιο της φωτογραφικής μας μηχανής.
Τα σεμινάρια περιλαμβάνουν αναθέσεις εργασίας, και κριτική αξιολόγηση σε προσωπικό επίπεδο, της δουλειάς των συμμετεχόντων. Οι συμμετέχοντες θα πάρουν επεξηγηματικές σημειώσεις, καθώς και συγράμματα Φωτογραφίας σε ηλεκτρονική μορφή.
Σε κάθε συνάντηση παρουσιάζεται η δουλειά των συμμετεχόντων στα project που τους ανατέθηκαν. Είναι σημαντικό τμήμα της εκπαιδευτικής διαδικασίας να συζητηθούν οι πρακτικές και καλλιτεχνικές ιδιαιτερότητες του μέσου και να αναλυθεί σε βάθος χρόνου όλη η πορεία του φωτογράφου.
Εισηγητής του σεμιναρίου είναι ο Φωτογράφος & δάσκαλος Φωτογραφίας Χ. Κανάκης, με επαγγελματική εμπειρία 25 ετών στην Διαφημιστική & Αρχιτεκτονική Φωτογραφία και 15 στη Διδασκαλία της Τέχνης & Τεχνικής της Φωτογραφίας.

Βασική Θεματολογία Σεμιναρίου Αρχαρίων: Εισαγωγή στην Τεχνική & Αισθητική της Φωτογραφίας.”

• Βασικές Tεχνικές Γνώσεις, το τρίγωνο της έκθεσης.
• Φωτογραφικοί Φακοί, Η προοπτική και τα είδη των φωτογραφικών φακών. Το εστιακό μήκος και η δημιουργική χρήση του.
• Ο sensor της φωτογραφικής μηχανής, Πώς «βλέπει» ο sensor και ποιες οι διαφορές του από την ανθρώπινη όραση, Ευαισθησία & Φωτομέτρηση
• Αναπτύσσοντας την προσωπική ματιά, τα στοιχεία που καθορίζουν την αισθητική στο φωτογραφικό καρέ.
• Το Φωτογραφικό Workflow και η διαμόρφωση του τρόπου που ο φωτογράφος θα παράγει το έργο του.
• Τα είδη και οι κατηγορίες των φωτογραφικών μηχανών. Η τεχνολογία, οι τύποι, οι εφαρμογές και περιορισμοί τους.
• Τα ρεύματα φωτογραφικής αισθητικής. Κινήματα, σχολές και προσεγγίσεις στη φωτογραφία.
• Η Φωτογραφία, η αλληλεπίδρασή της με τις άλλες τέχνες.
• Ιστορία της φωτογραφίας, τα πρώιμα χρόνια, η εξέλιξή της και η ψηφιακή εποχή.
ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙΣ ΣΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΑΥΤΟ η ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ με τη Λέσχη φωτογραφίας ΚΑΙ ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ:
Ε-mail στο photo.lesxi.konpol@gmail.com
αναφέροντας :
ΚΙΝΗΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ( ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ )
ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ 2 ΜΗΝΕΣ, ΑΡΚΕΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΟ SMARTPHONE ΣΟΥ.

ArtPhotoClub

Β. Αισθητική & Σύνθεση στη Φωτογραφία
Αλληλεπίδραση με άλλες εικαστικές τέχνες

Ο Κύκλος αυτός έχει διάρκεια 4 ΜΗΝΕΣ και καλύπτει θεματολογία σχετική με την σύνθεση του κάδρου & την αισθητική προσέγγιση στη φωτογραφία.
Στο σεμινάριο αυτό θα ασχοληθούμε στην αισθητική αξία του καρέ με στόχο να βελτιώσουμε τη Σύνθεση του κάδρου, και την ανάπτυξη του Φωτογραφικού λόγου ώστε να κάνουμε κτήμα μας τη φωτογραφική γλώσσα και Κυρίως να διαμορφώσουμε προσωπική φωτογραφική ματιά μέσω του τρίπτυχου «Αισθητική-Σύνθεση-Οπτική αντίληψη».
Θα γνωρίσουμε Εργαλεία & Κανόνες σύνθεσης, ισορροπίας στο καρέ και η εφαρμογή τους.
Σε αυτό το στάδιο υλοποιείς αναθέσεις & τα δικά σου projects, αξιοποιείς σύνθετες τεχνικές και κυρίως μαθαίνεις να συνθέτεις στο κάδρο, να αγγίζεις την τρίτη διάσταση στο χώρο και να εκφράζεσαι στη Φωτογραφική γλώσσα.
Σε κάθε συνάντηση παρουσιάζοντας το έργο σου δέχεσαι πληθώρα πληροφοριών και εχεις την καθοδήγηση που θα σε βοηθήσει να εκφραστείς φωτογραφικά. Αυτό βοηθάει όλους για να συζητηθούν οι πρακτικές και καλλιτεχνικές ιδιαιτερότητες του μέσου και να αναλυθεί σε βάθος χρόνου όλη η πορεία φωτογραφική πορεία των συμμετεχόντων.
H αισθητική της φωτογραφίας σε βάθος και η παραβίαση των κανόνων.
Η φωτογραφία αντιμετωπίζεται ως τέχνη και διερευνάται η αλληλεπίδραση της με εικαστικές και άλλες τέχνες, καθώς και τον τρόπο που σημαντικοί καλλιτέχνες ανέπτυξαν δράση σε άλλες τέχνες παράλληλα με τη φωτογραφία.
Παράλληλα θα δούμε δεκάδες σημαντικούς φωτογράφους- πολλοί από αυτούς σύγχρονοι και άγνωστοι στο ελληνικό κοινό- που με το έργο τους εμπνέουν, καθοδηγούν και εκπαιδεύουν στη φωτογραφική ματιά.
Για τη συμμετοχή σε αυτό τον κύκλο, δεν απαιτείται να έχεις παρακολουθήσει τον 1ο Κύκλο. Θα χρειαστεί όμως να μας παρουσιάσεις ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα της δουλειάς σου ώστε να είμαστε σίγουροι ότι έχεις την απαιτούμενες γνώσεις για να παρακολουθήσεις αυτό τον κύκλο.
Θα χρειαστεί να στείλεις 20-30 φωτογραφίες από το φωτογραφικό έργο σου, στο e-mail της Λέσχης : photo.lesxi.konpol@gmail.com

ArtPhotoClub / Κωνσταντίνα Πολύζου

Γ. WorkShop : URBANO
City Photographer – Combining Architechture, Street & Night Photography
Ένα 8 μηνο Workshop για όσους γοητεύονται από το Αστικό Τοπίο και θέλουν να μάθουν πως θα αποτυπώσουν εικόνες της πόλης, είτε υιοθετώντας μια ρεαλιστική προσέγγιση σε μορφή ρεπορτάζ είτε με πιο προσωπική γραφή όπου τόποι και πρόσωπα μετατρέπονται σε ένα ιδεατό τοπίο.
Τμήμα 2023, Κάθε Πέμπτη η Δευτέρα 20:00 – 22:00.
https://artphotographyclub.wordpress.com/…/urbano-city…/
Η Φωτογραφική προσέγγιση εμπλέκει είδη φωτογραφίας όπως Φωτογραφία Δρόμου, Νυχτερινή Φωτογραφία και Αρχιτεκτονική με στόχο να καταγράψει την πόλη που ζούμε η επισκεπτόμαστε με μια πολύ προσωπική ματιά.
Για την παρακολούθηση αυτού σεμιναρίου απαιτούνται βασικές γνώσεις της φωτογραφίας και μπορεί χρησιμοποιηθεί οποιασδήποτε Φωτογραφική μηχανή με αισθητήρα από μια ίντσα και πάνω η εναλλακτικά φιλμ.
Θα μάθουμε πως να παρατηρούμε το φως και να το αξιοποιούμε την κατάλληλη στιγμή της ημέρας. Θα έχουμε μια σύντομη προσέγγιση στην σύνθεση και την αισθητική του κάδρου είναι απαραίτητη για όσους δεν έχουν ακόμη αυτή την εκπαίδευση,
Θα μάθετε πως θα αναπτύξετε εμπιστοσύνη στον εαυτό σας και μεθόδους που θα σας επιτρέψουν να φωτογραφίζετε αγνώστους. Παράλληλα θα σας διδάξουμε να αντιλαμβάνεστε εγκαίρως την αποφασιστική στιγμή και να επιδιώκετε την καταγραφή του απρόσμενου.
Ίσως το σημαντικότερο μάθημα είναι ότι θα έχετε την ευκαιρία να φωτογραφίζετε ΜΑΖΙ με τους Εκπαιδευτές σας, να αντιληφθείτε πως αντιμετωπίζουν αυτή την πρόκληση οι ίδιοι και να δείτε στην πράξη την δημιουργία της φωτογραφίας του Project που θα δουλεύετε από τον Εισηγητή σας.
Συμμετοχή μπορείτε να δηλώσετε στο e-mail: photo.lesxi.konpol@gmail.com