Εργαστήριο φωτογράφισης Film Noir με τον Ανδρέα Κατσικούδη

Εργαστήριο φωτογράφισης Film Noir με τον Ανδρέα Κατσικούδη

Εργαστήριο Φωτογράφισης Film Noir με τον Ανδρέα Κατσικούδη

Φωτογράφιση σε εξωτερικό χώρο στην Αθήνα

Κυριακή 24 Μαρτίου  18:30 – 21:00

 

Ανδρέας Κατσικούδης

Film Noir
Η ονομασία αυτή δόθηκε από τους Γάλλους κριτικούς κινηματογράφου για ένα κατεξοχήν αμερικάνικο είδος αστυνομικής ταινίας που δημιουργήθηκε κυρίως από Γερμανούς σκηνοθέτες και τους διευθυντές φωτογραφίας που έφεραν μαζί τους στο Χόλυγουντ.
Θεματολογία: η διαφθαρμένη κοινωνία, ο πουλημένος πολιτικός και αστυνομικός, όλα πουλιούνται κι αγοράζονται, η μοιραία γυναίκα, ο ιδιωτικός ντετέκτιβ που κινείται στο περιθώριο του νόμου, ο βιομήχανος που καταστρέφει τα πάντα, οι άνθρωποι της νύχτας…
Αισθητική: επηρεασμένη εντελώς από την εξπρεσιονιστική φωτογραφία. Σκληρό φως, σκοτάδια, σκιές, ευρυγώνιος φακός, περίεργες γωνίες λήψης, καπνοί, φώτα νέον που τρεμοπαίζουν, εκτός εστίασης φωτογραφία όταν ο ήρωας βλέπει αστράκια…
Με τη βοήθεια των μοντέλων (ενός άντρα και μίας γυναίκας), γκαρνταρόμπα με ρούχα εποχής και τον ανάλογο χειρισμό του φωτός, σχετικών αντικειμένων (π.χ. περίστροφα, γάντια, καπέλα) όπως και των συμβουλών του εισηγητή θα τραβήξετε όμορφα και ατμοσφαιρικά πορτρέτα. Θα αξιοποιήσετε το φωτισμό του δρόμου σε επιλεγμένα μέρη της πόλης και φώτα που θα υπαρχουν.

Τα μοντέλα:  Η Αθηνά Κανελλοπούλου είναι καλλιτέχνις  που εκφράζεται με διάφορα μέσα και με performance. Ο Κώστας Σταμπάνης είναι φωτογράφος, μέλος της φωτογραφικής ομάδας ΔΙΑΦΡΑΓΜΑ 26.

Ανδρέας Κατσικούδης

Με αφετηρία την περιοχή του Φιξ (κοντά στο μετρό, το ακριβές σημείο θα σταλεί στους ενδιαφερόμενους) θα ξεκινήσετε μια φωτογράφιση με διάφορες στάσεις. Στην αρχή της φωτογράφισης θα γίνει μια σύντομη αναφορά για τις βασικές αρχές της νυχτερινής φωτογραφίας, του πορτρέτου και τις ρυθμίσεις που πρέπει να έχει η φωτογραφική μηχανή (δεκτά και κινητά με φωτογραφικές δυνατότητες). Οι καλύτερες φωτογραφίες των συμμετεχόντων θα προβληθούν στις διάφορες σελίδες του εισηγητή.


Info:
Κυριακή 24 Μαρτίου 2024, 18:30 – 21:00
Εισηγητής: Ανδρέας Κατσικούδης
Βοηθός: Κώστας Σταμπάνης
Κόστος: 30 ευρώ για δυόμιση ώρες φωτογράφιση  (συμπεριλαμβάνει σύντομο μάθημα φωτογραφίας και φωτογράφιση μοντέλων στο δρόμο).
Δηλώσεις συμμετοχής: στο akatsikoudis@yahoo.com (γράφουμε στο θέμα Εργαστήρι ΦΙΛΜ ΝΟΥΑΡ και στο μήνυμα πλήρες όνομα και κινητό τηλέφωνο).