Διάφραγμα 26 | Workshops φωτογράφισης για τον μήνα Μάϊο

Διάφραγμα 26 | Workshops φωτογράφισης για τον μήνα Μάϊο

Σεμινάριο Νυχτερινής Φωτογραφίας

με τον Ανδρέα Κατσικούδη

Σάββατο 18 Μαΐου 2024

20:00 – 22:00, Θησείο

Διάφραγμα 26

Πολύ ωραίες είναι οι φωτογραφίες σε μία ηλιόλουστη μέρα, αλλά πόσοι από εμάς μπορούμε να βγάλουμε εξαιρετικές φωτογραφίες τη νύχτα; Φέρτε τη φωτογραφική σας μηχανή ή το κινητό σας (αν έχει καλή κάμερα) κι ελάτε να μάθουμε τα μυστικά της νυχτερινής φωτογραφίας.

Σε αυτό το σεμινάριο θα μάθουμε:

Ποιες είναι οι σωστές ρυθμίσεις στη μηχανή μας
Ποια η καλύτερη ώρα για νυχτερινές λήψεις
Μπορούμε να παγώσουμε κίνηση το βράδυ;
Πώς βγάζουμε την κίνηση με δημιουργικό τρόπο; Τι κάνουμε με το φλας;
Ποια θέματα προσφέρονται για νυχτερινή φωτογράφιση
Τι κάνουμε όταν έχουμε τρίποδο και τι όταν όχι. Ποιος είναι ο ρόλος του εξοπλισμού και της επεξεργασίας στο τελικό αποτέλεσμα;
Πειραματισμοί με κινούμενα φώτα!

Πρώτα όμως θα γίνει μια εισαγωγή στο φως και τη σύνθεση.Τέλος θα παίξουμε δημιουργικά κάνοντας light painting! Και θα κλείσουμε τη νυχτερινή μας περιπλάνηση με ιδέες και συγκεκριμένες προτάσεις για τη διαρκή φωτογραφική μας εξέλιξη.

Όλα αυτά θα τα δοκιμάσουμε στην πράξη στο δρόμο.

Δεν απαιτούνται από τους συμμετέχοντες προηγούμενες φωτογραφικές γνώσεις. Μπορούν να χρησιμοποιήσουν ότι εξοπλισμό έχουν και να ρωτήσουν (αν υπάρχει χρόνος) για οποιοδήποτε θέμα στη φωτογραφία τους απασχολεί. Μετά το σεμινάριο θα σταλεί στο email τους χρήσιμο υλικό για μελέτη.

Επίσης αν επιθυμούν  μπορούν να προμηθευτούν το βιβλίο του εισηγητή «ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ» με έκπτωση (μόνο 10 ευρώ). Είναι ένας πλήρης οδηγός για το αρχάριο (κι όχι μόνο) φωτογράφο με ασκήσεις, παραδείγματα και πρακτικές συμβουλές, έτσι ώστε να μάθει μόνος του με απλό τρόπο την τεχνική της φωτογραφίας.

Το κόστος είναι 25 ευρώ. Δηλώσεις ενδιαφέροντος κι ερωτήσεις στο akatsikoudis@yahoo.com  (αναφέρουμε στο θέμα: Νυχτερινή Φωτογραφία και στο μήνυμα: όνομα και κινητό τηλ.).

Ο Ανδρέας Κατσικούδης είναι εκπαιδευτικός, φωτογράφος και σκηνοθέτης. Διδάσκει φωτογραφία από το 2005, κινηματογράφο από το 2011 και ιστορία της τέχνης από το 2020. Είναι ο ιδρυτής της φωτογραφικής ομάδας ΔΙΑΦΡΑΓΜΑ 26.

andreaskatsikoudis.com


Εργαστήρι φωτογράφισης ανδρικού γυμνού

 Σε εξωτερικό χώρο

Κυριακή 19 Μαΐου 2024, 9:00 π.μ.

Περιοχή Μελίσσια Πεντέλης

Διάφραγμα 26

Ο χώρος: παλιά κτίρια, δέντρα, ξέφωτο με πλούσια βλάστηση, τοίχοι με γκράφιτι, συρματοπλέγματα κ.ά.

Θα δουλέψουμε με το φυσικό φως. Για τους αρχάριους θα υπάρξει εισαγωγή που θα αφορά το φως, το κάδρο, τη σύνθεση και τις πόζες. Το μοντέλο μας, ο Άγγελος, έχει ξανασυνεργαστεί μαζί μας.

Βοηθάει σίγουρα αν οι φωτογράφοι έχουν SLR ή mirrorless, αλλά μπορούν να συμμετέχουν και αρχάριοι φωτογράφοι με ότι εξοπλισμό έχουν (ακόμη και με κινητό τηλέφωνο), καθώς θα υπάρχει βοήθεια όσο αφορά το φως, τις ρυθμίσεις στη φωτογραφική και τις πόζες.

Πληροφορίες

Κυριακή 19 Μαΐου 2024

Στα Μελίσσια Πεντέλης (το ακριβές σημείο του ραντεβού θα σταλεί με email)

Ώρες: 9:00 – 11:00 π.μ. (θα βρεθούμε 8:45)

Κόστος: 30 ευρώ

Εισηγητής: Ανδρέας Κατσικούδης, βοηθός Κώστας Σταμπάνης

Κρατήσεις θέσεων: akatsikoudis@yahoo.com (όνομα, κινητό και στο θέμα να αναφέρεται ότι αφορά το Εργαστήρι Γυμνού στα Μελίσσια – προσοχή γιατί υπάρχει κι άλλο εργαστήρι το Μάιο).

Για περισσότερες εκδηλώσεις μας (μαθήματα φωτογραφίας για προχωρημένους κι αρχάριους, σεμινάριο κινηματογράφου, σεμινάρια ιστορίας της τέχνης  κ.ά.), δείτε:

www.andreaskatsikoudis.com/news

Επίσης για διαγωνισμούς φωτογραφίας, εκδρομές, δωρεάν φωτοβόλτες κ.ά. δείτε: diafragma26.gr


Εργαστήρι φωτογράφισης καλλιτεχνικού γυμνού

Θέμα: Εξπρεσιονισμός

Σάββατο 25 Μαΐου 2024

Στο  CINEMARIAN (Σισμάνη 16, Νέος Κόσμος, 300 μ. από το Μετρό Φιξ)
 Ώρες: α) γκρουπ 6 – 8 μ.μ. και β) γκρουπ 8 – 10 μ.μ.

Διάφραγμα 26

Θα υπάρχουν δύο μεγάλα φώτα (soft box) κι ένα σποτ, μαύρο φόντο και καπνός.

Το μοντέλο, η Μαρία, είναι από τα πιο αγαπημένα μας μοντέλα κι έχουμε μακροχρόνια συνεργασία. Στη συγκεκριμένη φωτογράφιση θα έχουμε σκληρό φως, ενώ το μακιγιάζ θα είναι έντονο κι όσο περνάει η ώρα θα χαλάει επίτηδες για να δημιουργήσουμε εξπρεσιονιστικές εικόνες! Πληροφορίες για το κίνημα του Εξπρεσιονισμού υπάρχουν στο άρθρο  αυτό.

Βοηθάει σίγουρα αν οι φωτογράφοι έχουν SLR ή mirrorless, αλλά μπορούν να συμμετέχουν και αρχάριοι φωτογράφοι με ότι εξοπλισμό έχουν (ακόμη και με κινητό τηλέφωνο), καθώς θα υπάρχει βοήθεια όσο αφορά τις ρυθμίσεις της μηχανής τους, το φωτισμό και τις πόζες. Το φως επιτρέπει να μην ανεβάσουν πολύ το ISO. Προαιρετικά φέρνουν αντικείμενα (props) που θα τους βοηθήσουν να σκηνοθετήσουν  τις λήψεις τους. Καπέλα, υφάσματα κι ότι άλλο επιθυμούν.

Οι καλύτερες φωτογραφίες θα πάρουν μέρος στην έκθεση ΓΥΜΝΑ ΒΛΕΜΜΑΤΑ 7  το 2025 και στο αντιστοίχο φωτογραφικό λεύκωμα!    Τον Ιούνιο που έρχεται θα γίνει η έκθεση Γυμνά Βλέμματα 6.

Εισηγητής: Ανδρέας Κατσικούδης, βοηθός Κώστας Σταμπάνης

Αφίσα: Παναγιώτης Λαμπρόπουλος

Κρατήσεις θέσεων: akatsikoudis@yahoo.com (όνομα, κινητό και στο θέμα να αναφέρεται ότι αφορά το Εργαστήρι Γυμνού με ΜΑΡΙΑ και γκρουπ α΄ ή γκρουπ β΄).

Κόστος: 30 ευρώ

Οι εκδηλώσεις της φωτογραφικής μας ομάδας (πολλές είναι εντελώς δωρεάν) εδώ: diafragma26.gr