Διαδρομές: Νέο Ταχύρυθμο Σεμινάριο Φωτογραφίας 2019

Διαδρομές: Νέο Ταχύρυθμο Σεμινάριο Φωτογραφίας 2019

Έναρξη: Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019
Ώρες σεμιναρίου: Κάθε Δευτέρα από 19:30 έως 21:30
Διάρκεια: Από Ιανουάριο 2019 έως και Ιούνιο 2019

Το νέο αυτό ταχύρυθμο τμήμα, απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να γνωρίσουν τον κόσμο της φωτογραφίας και να εξοικειωθούν με την φωτογραφική τους μηχανή, ως μέσο έκφρασης και αποτύπωσης της προσωπικής τους αισθητικής και ύφους.

Οι στόχοι του μαθήματος είναι:

– Η εξοικείωση με την φωτογραφία ως μέσο εικαστικής έκφρασης.
– Η εκμάθηση βασικών τεχνικών χαρακτηριστικών και φωτογραφικών αξιών, με έμφαση στον σωστό χειρισμό του φωτός και της σύνθεσης στο κάδρο.
– Η ιστορία της φωτογραφίας μέσα από τους σημαντικότερους φωτογράφους.
– Η καλλιέργεια της προσωπικής αισθητικής και οπτικής αντίληψης.
– Φωτογραφικές εξορμήσεις στην πόλη και ταξιδιωτική φωτογραφία (μία φωτογραφική εξόρμηση τον μήνα) βάσει συγκεκριμένων θεμάτων / ασκήσεων (διαδικασία προετοιμασίας, επίλυση τεχνικών και θεωρητικών θεμάτων κατά την διάρκεια της λήψης)
– Επεξεργασία εικόνων μέσω photoshop.

Ο σχεδιασμός των μαθημάτων έχει ως κύριο στόχο την απόκτηση όλης της απαραίτητης γνώσης γύρω από την φωτογραφία ως μορφή τέχνης, ώστε αυτή να αποτελέσει μέσο έκφρασης και ανάπτυξης προσωπικού ύφους. Παράλληλα η εξατομικευμένη εκπαίδευση γύρω από τον μαθητή, οι ανάγκες του και ο φωτογραφικός του χαρακτήρας, αποτελούν βασικό πυλώνα των μαθημάτων.
Τα σεμινάρια θα ξεκινήσουν την δεύτερη εβδομάδα του Ιανουαρίου και θα ολοκληρωθούν με την ετήσια έκθεση φωτογραφίας των μαθητών της σχολής τον Ιούνιο.
Το θεωρητικό σκέλος του βασικού προγράμματος είναι μία φορά την εβδομάδα διάρκειας δύο ωρών και φωτογραφική εξόρμηση μία φορά τον μήνα.

Δηλώσεις συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες στο info@diadromeseminars.gr

more@ www.diadromeseminars.gr