ΑΛΕΓΚΡΙΑ | Φωτογραφικό retreat στην Αργεντινή με τη Μάρω Κουρή

ΑΛΕΓΚΡΙΑ | Φωτογραφικό retreat στην Αργεντινή με τη Μάρω Κουρή

Ταξιδιωτικό πρόγραμμα

ΗΜΕΡΑ 1η, Παρασκευή 15/3/24 | Μπουένος Άιρες : Άφιξη  στο  διεθνές  αεροδρόμιο  Ezeiza.  Το  προσωπικό  μας  μας υποδέχεται και  μας μεταφέρει στο  ξενοδοχείο  Merit  San  Telmo.
Eiσαγωγή στο εργαστήριο, γνωριμία με την Ομάδα.
Φωτογραφικός Περίπατος στις ΑΛΕΓΚΡΕΣ γειτονιές του ΤΑΓΚΟ:
Το  απόγευμα αναχωρούμε από το ξενοδοχείο για να ανακαλύψουμε, με το ξεναγό μας την  πόλη  του  Μπουένος  Άιρες.
Θα  απολαύσετε  την  αρχιτεκτονική  της  Plaza  de  Mayo,  την χαρακτηριστική  γειτονιά  της  La  Boca,  το παλιό  λιμάνι,  φυσικό  τμήμα  της  πόλης,  όπου  στα  τέλη  του  19ου  αιώνα  άρχισε  να  εγκαθίσταται  μια  ακμάζουσα  και  αναπτυσσόμενη  ιταλική  κοινότητα  με  επικράτηση  Γενοβέζικης  καταγωγής,  το  «Caminito»,  ένας  δρόμος  που  ανακηρύχθηκε  μνημείο,  με  τα  πολύχρωμα  σπίτια  του.  Όταν φτάσουμε στο  San  Telmo,  τον  παλαιότερο  τομέα  της  πόλης,  θα περάσουμε,  σχεδόν  χωρίς  να  το  καταλάβουμε,  στο  Puerto  Madero,  τη  νεότερη  γειτονιά  όπου  αφθονούν  εστιατόρια  διεθνούς  κουζίνας.
Ακολουθώντας  τη  διαδρομή, φτάνουμε στη  Ρεκολέτα,  τη διαχρονική αριστοκρατική γειτονιά του Μπουένος Άιρες που διακρίνεται  για  τα  παλιά  της κτίρια, μια αναδρομή στην ευρωπαϊκή αρχιτεκτονική του περασμένου αιώνα που φωτίζεται από την έντονη ζωή των κατοίκων αλλά και των επισκεπτών της.  Περπατώντας  στους  λαμπερούς  δρόμους της, θα μπορέσουμε να επισκεφθούμε το νεκροταφείο, μεγάλης  αρχιτεκτονικής  αξίας.  Η επίσκεψη τελειώνει  στη  γειτονιά  του  Παλέρμο,  που  εκτιμάται  ιδιαίτερα  για  τους  χώρους  πρασίνου  που  αποτελούν τους  πνεύμονες  του  Μπουένος  Άιρες.  Στο  τέλος,  επιστροφή  σε  ένα  σημείο  κοντά  στο  ξενοδοχείο.

ΗΜΕΡΑ 2η, Σάββατο 16  Μαρτίου  2024 | Μεταφορά μας στο αεροδρόμιο και πτήση για το Iguazú: Άφιξη στο διεθνές αεροδρόμιο Ezeiza. Το προσωπικό μας θα σας περιμένει για την υποδοχή σας και την ιδιωτική μεταφορά σας στο μητροπολιτικό αεροδρόμιο για να επιβιβαστείτε στην πτήση εσωτερικού για το Ιγκουαζού. Στη συνέχεια, επιβίβαση στην πτήση της Aerolineas Argentinas. Υποδοχή και ιδιωτική μεταφορά στο ξενοδοχείο Mercure Iguazú Irú
Πρωινό. Ιδιωτική εκδρομή στους καταρράκτες από την πλευρά της Αργεντινής. Η φωτογραφική περιπλάνηση ξεκινά από το ξενοδοχείο όπου διαμένουμε. Από  εκεί κατευθυνόμαστε προς την είσοδο του Εθνικού Πάρκου Ιγκουαζού. Από το κέντρο επισκεπτών παίρνουμε το οικολογικό  “τρένο της ζούγκλας” για να βυθιστούμε στη ζούγκλα του Misiones, μέχρι το σταθμό “Garganta del Diablo”, όπου ξεκινάμε τη διαδρομή με τα πόδια προς έναν από τους σημαντικότερους καταρράκτες του Εθνικού Πάρκου Ιγκουαζού.
Τα πιο εντυπωσιακά τοπία της Αργεντινής, ακριβώς μπροστά από τον καταρράκτη που δίνει το όνομά του στο σταθμό:
Ο Λαιμός του Διαβόλου, ο καταρράκτης Union Falls : είναι απερίγραπτη η ομορφιά και η ενέργειά του!
Συναρπάζει τους πάντες! Η περιήγηση συνεχίζεται στον επόμενο σταθμό “Cataratas”, όπου μπορούμε να κάνουμε και τον Πάνω Περίπατο με απόσταση 500 μέτρων ή τον Κάτω Περίπατο, ένα σύνολο από διαδρόμους που μέσα από τα 4D Dream Photo Coaching παιχνίδια μας, συνδεόμαστε βαθύτερα στο φυσικό θαύμα.
Γεύμα
Επιστροφή στο ξενοδοχείο – Edit -αξιολόγηση- παρουσίαση φωτογραφιών μας με μοιράσματα

ΗΜΕΡΑ 3η, Κυριακή 17  Μαρτίου | Ιγκουαζού: Πρωινό. Ιδιωτική εκδρομή στη βραζιλιάνικη πλευρά των καταρρακτών. Αναχώρηση από το ξενοδοχείο για το εθνικό πάρκο Foz do Iguazu. Η περιοχή επίσκεψης αποτελείται από ένα μοναδικό κύκλωμα από πεζογέφυρες, μήκους 950 μέτρων, το οποίο βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Ιγκουαζού, προσφέροντας μια πραγματικά εντυπωσιακή πανοραμική θέα όλων των καταρρακτών. Η περιήγηση κορυφώνεται στο σημείο θέασης του Λαιμού του Διαβόλου, όπου ο ήχος του νερού που πέφτει συγκλονίζει τον επισκέπτη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.
Το απόγευμα, κοινή επίσκεψη στο χωριό Guarani του M’borore. Το μεγάλο έθνος των Γκουαρανί κάλυπτε τις τεράστιες εκτάσεις του τροπικού δάσους της Νότιας Αμερικής από τη λεκάνη του Αμαζονίου ποταμού μέχρι σχεδόν τις εκβολές του ποταμού Παρανά. Αποτελείται από διαφορετικές εθνοτικές ομάδες που ενώνονται με μια γλώσσα μοναδικής ηχητικής αισθητικής, γνώσεις γεωργίας και μια κοσμοθεωρία συνδεδεμένη με τη Σοφία της Ζούγκλας. Με έθιμά, μέθοδοι κυνηγιού και αλιείας, θρύλους, δοξασίες και τη ζωντανή γλώσσα τους, έχουν επιβιώσει μέχρι σήμερα και συγχρονίζονται ταυτόχρονα στις πόλεις και κωμοπόλεις της περιοχής μας.  Από την ίδρυσή μας, έχουμε δημιουργήσει μια σχέση φιλίας και συνεργασίας με το χωριό M’borore, έχοντας οργανώσει τακτικές επισκέψεις στον οικισμό, προκειμένου να δημιουργήσουμε έναν ισχυρό δεσμό μεταξύ αυτής της κοινότητας και των επισκεπτών. Οι ίδιοι οι Γκουαρανί μας υποδέχονται με όρεξη να μας ξεναγήσουν. Συμμετέχουμε στις κυνηγετικές τους τελετές, στην κατασκευή των χειροτεχνημάτων τους, στα τραγούδια, στις δοξασίες. Μας προσκαλούν σε πεζοπορίες στα ορεινά μονοπάτια και στους τεχνίτες της κοινότητας όπου μπορούμε να ψωνίσουμε. Η δίωρη εκδρομή πραγματοποιείται με ειδικά εξοπλισμένα οχήματα για να φτάσουμε στο χωριό, έναν οικισμό 140 οικογενειών που ανήκουν στις 74 κοινότητες της επαρχίας Misiones.

ΗΜΕΡΑ 4η, Δευτέρα 18  Μαρτίου | Ιγκουαζού – Μπουένος Άιρες – Ελ Καλαφάτε: Πρωινό. Ιδιωτική μεταφορά στο αεροδρόμιο για την επιβίβαση στην πτήση της Aerolineas Argentinas. Υποδοχή και ιδιωτική μεταφορά στο ξενοδοχείο Rochester Calafate.

ΗΜΕΡΑ 5η, Τρίτη 19  Μαρτίου | Ελ Καλαφάτε: Πρωινό. Ολοήμερη ιδιωτική εκδρομή στις πεζογέφυρες του παγετώνα Perito Moreno, συμπεριλαμβανομένης της πλοήγησης “Safari Nautico”.
Πλούσιο πρωινό και αναχώρηση από  το ξενοδοχείο για  να διανύσουμε 80 χιλιόμετρα ώστε να φτάσουμε στην είσοδο του Εθνικού Πάρκου Los Glaciares, που έχει ανακηρυχθεί φυσική κληρονομιά από την UNESCO, καθώς διατηρεί μια εκτεταμένη περιοχή του ηπειρωτικού πεδίου πάγου από το οποίο κατεβαίνουν οι παγετώνες Moreno, Onelli, Agassi
Ο εκπληκτικός Perito Moreno, εκτείνεται πάνω από τα νερά της λίμνης Argentino και έχει ένα τείχος από 5 χιλιόμετρα πλάτος και 70 μέτρα πάνω από τη στάθμη του νερού, με χρώματα που ποικίλλουν από παρθένο λευκό έως τιρκουάζ. Το Πανοραμικό Σημείο είναι η αρχή ενός κατηφορικού περιπάτου κατά μήκος των πεζογεφυρών που βρίσκονται μπροστά από τον παγετώνα. Από εκεί μπορούμε και ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΟΥΜΕ την απεραντοσύνη του τοπίου ακούγοντας τους ήχους του πάγου που πέφτει συνεχώς: ένα θέαμα που ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΤΟ ΒΙΩΣΟΥΜΕ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ!
Η φωτογραφική πλοήγηση συνεχίζεται με το “NAUTICAL SAFARI” κατά μήκος του βραχίονα Rico της λίμνης Argentino που διαρκεί περίπου 1 ώρα και προσφέρει τη δυνατότητα να πλησιάσουμε πολύ κοντά τον παγετώνα. Μόλις βρεθούμε μπροστά από το τείχος, το σκάφος σταματά για λίγα λεπτά και φωτο-ατενίζουμε την Ομορφιά του ΑΠΕΙΡΟΥ και μέσα από τα κλικ της καρδιάς μας.
Επιστροφή για γεύμα, μοιράσματα, αξιολόγηση εικόνων μέσα από τις κάμερες μας.
Στο ξενοδοχείο ξεκούραση, edit, αξιολόγηση των εικόνων μας στα λάπτοπ μας και προβολή.

ΗΜΕΡΑ 6η, Τετάρτη 20 Μαρτίου  | Ελ Καλαφάτε:
Άφθονο πρωινό και αναχώρηση για την επόμενη μας Φωτογραφική εκδρομή, από το Ελ Καλαφάτε για να πάρουμε τον επαρχιακό χωματόδρομο Νο 15, γνωστό και ως “Camino de las Estancias”. Κατά μήκος της διαδρομής είναι σύνηθες να συναντήσουμε κόνδορες, αλεπούδες και λαγούς, με πρωταγωνιστή το Cerro Frias. Μετά τη διέλευση του ποταμού Ρίκο, το τοπίο της στέπας αλλάζει απότομα και μετατρέπεται σε τοπίο ορεινής οροσειράς. Άφιξη στην estancia μετά τη διέλευση από τις όχθες της λίμνης Roca και την είσοδο στο Εθνικό Πάρκο Los Glaciares. Ο οικοδεσπότης –οδηγός, μας καλωσορίζει στην Estancia και μας συνοδεύει στο Quincho,  ένα  πολύ  ευρύχωρο, άνετο  ξύλινο οίκημα,  όπου μας προσκαλεί με ένα ζεστό ρόφημα mate (ή τσάι ή καφέ) συνοδευόμενο από σπιτικά γλυκά. Ένα καλό διάλειμμα για να απολαύσουμε και την υπέροχη θέα των Άνδεων. Ακολουθεί φωτογραφικός περίπατος στις εγκαταστάσεις μιας τυπικής παταγονικής εστίας που κάποτε ήταν αφιερωμένη στην παραγωγή προβάτων και που σήμερα έχει μετατραπεί στο πιο διάσημο κοπάδι Hereford σε αυτά τα γεωγραφικά πλάτη και που διατηρεί επίσης ένα κοπάδι προβάτων.
Ο φωτογραφικός περίπατός μας δωρίζει εξαιρετική θέα της λίμνης Argentino, ανακαλύπτοντας διάφορες βραχώδεις αflορμές που έχουν διαβρωθεί από τη δράση των παγετώνων και τις αλλαγές στη στάθμη της λίμνης. Εκεί, μπορουμε να εκτιμήσουμε σαφώς τις πτυχές του φλοιού της γης, που διαφοροποιούνται μεταξύ τους από την ποικιλία των ιζημάτων που τις δημιούργησαν.  Οι σχηματισμοί αυτοί διαδέχονται ο ένας τον άλλο μέχρι να φτάσουν σε ένα σημείο όπου οι βράχοι σχηματίζουν ένα φυσικό αμφιθέατρο, δημιουργώντας πολύ ήσυχες παραλίες με περίεργα σχήματα.
Μέσα από φιδίσια, ονειρικά μονοπάτια. ανακαλύπτουμε ένα δάσος με δέντρα lenga και ñire, που κατοικείται από καραγκιόζηδες, λαγούς, δρυοκολάπτες, αετούς και μια άφθονη ποικιλία ντόπιας χλωρίδας και πανίδας.
Η διαδρομή μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες. Πεζοπορία  45 λεπτα / 1 ώρα, (ή ιππασία με  κόστος 22 δολ/άτομο)
Μετά, η ομάδα συναντιέται στην πόρτα του κουρευτηρίου και του σημερινού ιστορικού μουσείου της estancia. Η  διαδικασία από το κούρεμα του ζώου μέχρι την κατασκευή του δεματίου μαλλιού, τον τρόπο με τον οποίο κουρεύεται και μεταφέρεται το μαλλί. Το χειροκίνητο ψαλίδι, όπως γινόταν στο παρελθόν σε όλα τα estancias, μέχρι την εμφάνιση της μηχανικής λαβής με χτένα κοπής, ένα πολύ πιο γρήγορο και πρακτικό σύστημα.
Θα ακολουθήσει “δοκιμασία χαλιναγώγησης”  για τους αναβάτες ή, ανάλογα με τις αγροτικές δραστηριότητες της ημέρας, εργασία στα βοοειδή στους στάβλους.
Μεταξύ των καθημερινών δραστηριοτήτων, οι συμμετέχοντες μπορούμε επίσης να συμμετάσχουμε στο πρωινό άρμεγμα και το βοσκή των προβάτων, ολοκληρώνοντας έτσι μια τυπική ημέρα εργασίας στην Estancia. Ορισμένες από αυτές τις δραστηριότητες ενδέχεται να αλλάξουν λόγω καιρικών συνθηκών.
Μετά τις δραστηριότητες επιστρέφουμε στο Quincho όπου ψήνεται ένα αρνί στην πυρά. Στη διαδρομή θυμόμαστε ιστορίες και ανέκδοτα για τον τόπο και τους πρώτους οικιστές.
Κατά την άφιξη, ο Asador θα έχει το asado έτοιμο για τους επισκέπτες να απολαύσουμε ένα πεντανόστιμο παταγονικό αρνί, ενώ μαγευόμαστε από τη μαγευτική θέα της Cordillera. Το asado μπορεί να γίνει και να σερβιριστεί σε τραπέζια που έχουν στηθεί έξω, ανάλογα με τον καιρό.
Ένα edit στις εικόνες μας μέσα απο τις κάμερες μας, είναι τώρα ευκαιρία και γίνεται στη χαρά της ανεμελιάς!
Εν τω μεταξύ, η ζωή στην estancia συνεχίζεται και είναι σύνηθες να φωτογραφίζουμε τους gauchos να περνούν έφιπποι, να βόσκουν βοοειδή και πρόβατα ενώ χάνονται στον ορίζοντα.
Επιστρέφοντας στο Ελ Καλαφάτε, έχοντας βιώσει τη ζωή μιας τυπικής παταγονικής estancia θα μας δώσει μια νέα προοπτική, βρίσκοντας περισσότερο νόημα στα θεαματικά, μοναδικά παταγονικά τοπία που χαρακτηρίζονται από το άπειρο και την απομόνωση. Μοιράσματα και παρουσίαση με την επιλογή των εικόνων μας, πάντοτε με τη διευκόλυνση της Μάρως .

ΗΜΕΡΑ 7η, Πέμπτη 21  Μαρτίου | Ελ Καλαφάτε – Ουσουάια: Πρωινό και μεταφορά με ιδιωτική υπηρεσία στο αεροδρόμιο για να επιβιβαστούμε στην πτήση της Aerolineas Argentinas. Υποδοχή και τακτική μεταφορά στο ξενοδοχείο Altos Ushuaia.
Το απόγευμα, Φωτογραφική Πλεύση μέσω της διώρυγας Beagle προς το Isla de los Lobos φωτογραφίζοντας και τον φάρο Les Eclaireurs, γνωστό ως «Ο φάρος στην άκρη του κόσμου».  Αυτή η εκδρομή ξεκινά από την τοπική προβλήτα, από όπου αποπλέουμε για να διασχίσουμε τον ευρύ κόλπο της Ουσουάια μέχρι να φτάσουμε στη διώρυγα Μπεγκλ.
Εκεί, πλέουμε γύρω από το Isla de los Pájaros (Νησί των Πουλιών), όπου μπορούμε να εκτιμήσουμε τη φουεγκιανή ορνιθοπανίδα, παρατηρώντας Skuas, Μαυροφάλαινα άλμπατρος, ατμόπαπιες, χήνες, γλάρους Kelp και γκρίζους γλάρους, και το Isla de los Lobos (Νησί των Λύκων): όπου βρίσκονται γουνοφόρες φώκιες με ένα και δύο τριχώματα. Φτάνοντας στον φάρο Les Eclaireurs (Οι  Φωτιστές), φωτογραφίζουμε αποικίες αυτοκρατορικών  κορμοράνων και βραχοκορμοράνων. Καθ’ όλη τη διάρκεια της ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΣΗΣ, ο ξεναγός μας περιγράφει τα χαρακτηριστικά του κάθε είδους που παρατηρείται και στη γεωγραφία του τόπου, και εξηγεί και την ιστορική σημασία αυτού του θαλάσσιου περάσματος στην ανάδυση της πόλης. Κατά την επιστροφή στην πόλη, η θέα της οροσειράς που περιβάλλει την Ουσουαΐα και της ανέγγιχτης, αρμονικής φύσης που την περιβάλλει είναι εκπληκτική. Πρόκειται για ένα ταξίδι μεγάλης ιστορικής και γραφικής αξίας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο -το καράβι μας αφήνει στην προβλήτα και περπατάμε μεχρι το ξενοδοχείο που είναι δίπλα.
ΓΕΥΜΑ- ξεκούραση – edit, προβολή εικόνων μας, μοιράσματα, φιέστα.

ΗΜΕΡΑ 8η, Παρασκευή 22  Μαρτίου | Ουσουάια: Πρωινό. Φωτογραφική εκδρομή στο Cabo San Pablo και στην Estancia Rolito. Με το Φως της Ανατολής, η ομάδα μας αναχωρεί από την Ουσουάια ακολουθώντας την Εθνική Οδό 3 και διασχίζοντας τις Άνδεις μέσω του περάσματος Garibaldi. Βρίσκεται 450 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας και αποτελεί ένα από τα πιο ενδιαφέροντα σημεία του ταξιδιού. Μετά από περίπου 60 χιλιόμετρα, η λίμνη Escondido μας εκπλήσσει στη μέση  των ψηλών βράχων.  Μέσα απο το φακό μας εστιάζοντας, παρατηρούμε  ότι το οικοσύστημα μετατρέπεται σταδιακά από δάσος σε στέπα στο βόρειο τμήμα του νησιού, μια περιοχή γνωστή για την εκτροφή των καλύτερων αρνιών στον κόσμο.
Κατά τη διάρκεια του πρωινού κατευθυνόμαστε προς την Επαρχιακή Διαδρομή “Α”, όπου παίρνουμε έναν χωματόδρομο και επισκεπτόμαστε το ράντσο Rolito. Αυτή η πανέμορφη εστάνσια, η οποία διατηρεί το πνεύμα μιας οικογενειακής επιχείρησης βασισμένης στην παράδοση της εκτροφής προβάτων, είναι η πρώτη που άνοιξε τις πόρτες της στον αγροτουρισμό. Φωτογραφικά πλέον νιώθουμε μέλη της μεγάλης οικογένειας του τόπου,  που θα σταματήσουμε για ένα νόστιμο τσάι με σπιτικά κέικ, μπισκότα και μαρμελάδες.
Οι Ani, Pepe και η οικογένειά τους θα είναι οι οικοδεσπότες που θα μας μιλήσουν για την ιστορία του τόπου.
Αφού Φωτογραφίσουμε αυτό το γραφικό σημείο, συνεχίζουμε προς τον Ατλαντικό Ωκεανό και το ακρωτήριο San Pablo. Σε αυτό το σημείο, ανεβαίνουμε το ακρωτήριο όπου στο τέλος θα φτάσουμε σε έναν εγκαταλελειμμένο φάρο. Από την κορυφή αυτού του ακρωτηρίου, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΟΥΜΕ το Desdemona, ένα πλοίο που έχει εγκαταλειφθεί για σχεδόν 40 χρόνια και μας προσκαλεί να ταξιδέψουμε πίσω στο χρόνο.
Αφού εξερευνήσουμε φωτογραφίζοντας αυτόν τον μυστηριώδη γίγαντα, συνεχίζουμε μέσα στα σπάνια αυτά τοπία, να φωτο-γοητευόμαστε από τη ΖΩΗ των ντόπιων ψαράδων Silvia και Miguel, οι οποίοι δραστηριοποιούνται από το 1991 και μας προσκαλούν τους να γευτούμε εικόνες στο σπίτι τους σε ένα σπιτικό γεύμα με φρέσκα ψάρια.

ΗΜΕΡΑ 9η, Σάββατο 23  Μαρτίου | Ουσουάια – Μπουένος Άιρες: Πρωινό. Το πρωί, φωτογραφική εκδρομή στο Εθνικό Πάρκο της Γης του Πυρός. Απολαύστε μια μοναδική περιπέτεια στην ΑΦΘΟΝΗ φύση του Εθνικού Πάρκου της Γης του Πυρός. Η εκδρομή μας με μικρό γκρουπ μας βυθίζει στην ΣΑΓΗΝΕΙΑ αυτού του παραδείσου.
Εξερευνούμε το πυκνό δάσος που συνορεύει με τη Μάγχη Beagle, σταματώντας σε στρατηγικά σημεία και περπατάμε φωτο-ανακαλύπτοντας φυσικούς θησαυρούς έξω και ΜΕΣΑ.
Άλλωστε. όπως μέσα έτσι κι έξω!
Στον κόλπο της Ensenada, μπροστά από το νησί Redonda, πιστοποιούμε το διαβατήριό μας στο ταχυδρομείο του Τέλους του Κόσμου.  ΔΕΟΣ νιώθουμε φωτογραφίζοντας μπροστά στις οροσειρές και τα υπό-ανταρκτικά δάση μαζί με τη θάλασσα, που φιλοξενούν είδη όπως η lenga, η ñire και άγρια φυτά όπως οι ορχιδέες Fuegian. Πουλιά όπως ο κόνδορας των Άνδεων και ο μαύρος δρυοκολάπτης συνοδεύουν ΜΟΥΣΙΚΑ την εμπειρία μας. Εντοπίζουμε –με βοηθό την τύχη- τις  κόκκινες και γκρίζες αλεπούδες. Θα επισκεφθούμε εμβληματικά μέρη όπως η λίμνη Acigami και θα σταματήσουμε για αναψυκτικά, μακριά από τον συμβατικό τουρισμό.
Με έναν έμπειρο ξεναγό, μαθαίνουμε για την ιστορία, τη γεωλογία και την οικολογία αυτής της περιοχής. Βυθισμένοι στο πυκνό δάσος, φωτογραφίζουμε περπατώντας μέσα από τη  Laguna Verde, το Rio Ovando και τον κόλπο Lapataia.
Στο τέλος, θα σας μεταφέρουμε πίσω στο ξενοδοχείο σας ή στο λιμάνι, όπου μπορείτε να απολαύσετε την πλεύση στη Μάγχη του Μπιγκλ. Ετοιμαστείτε να βυθιστείτε στο μεγαλείο αυτού του νότιου παραδείσου.
Το απόγευμα, ιδιωτική μεταφορά στο αεροδρόμιο για να επιβιβαστείτε στην πτήση της Aerolineas Argentinas για το απίθανο πολυαναμενόμενο Μπουένος Άιρες. Υποδοχή και ιδιωτική μεταφορά στο ξενοδοχείο Merit San Telmo.

Μάρω Κουρή – ARGENTINA VIAJE

ΗΜΕΡΑ 10η, Κυριακή 24  Μαρτίου | Μπουένος Άιρες: Πρωινό. Μισή μέρα ιδιωτική ξενάγηση στην πόλη του Μπουένος Άιρες, όπου μπορείτε να μάθετε για την ιστορία μας και να απολαύσετε την αρχιτεκτονική κληρονομιά που μας άφησαν οι πρόγονοί μας, όπως: Plaza de Mayo, η χαρακτηριστική γειτονιά της La Boca, πρώην φυσικό λιμάνι της πόλης, όπου στα τέλη του 19ου αιώνα άρχισε να εγκαθίσταται μια ακμάζουσα και αυξανόμενη ιταλική κοινότητα με υπεροχή της γενοβέζικης καταγωγής, το “Caminito”, ένας δρόμος που έχει ανακηρυχθεί Μουσείο, με τα πολύχρωμα σπίτια του- φτάνετε στο San Telmo, τον παλαιότερο τομέα της πόλης, και περνάτε σχεδόν χωρίς να το καταλάβετε, στο Puerto Madero, τη  νεότερη γειτονιά όπου υπάρχουν πολλά εστιατόρια με διεθνή κουζίνα. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας θα φτάσετε στη Ρεκολέτα, εδώ και αρκετές δεκαετίες την πιο διάσημη γειτονιά που διακρίνεται για τα παλιά κτίρια που παρουσιάζονται ως σύνοψη της ευρωπαϊκής αρχιτεκτονικής του περασμένου αιώνα και για την έντονη ζωή που δίνουν οι γείτονες και οι τουρίστες που περπατούν στους λαμπερούς δρόμους της. Εδώ μπορείτε να επισκεφθείτε το διακεκριμένο νεκροταφείο μεγάλης αρχιτεκτονικής αξίας. Η διαδρομή καταλήγει στη γειτονιά Παλέρμο, που εκτιμάται ιδιαίτερα τους χώρους πρασίνου που αποτελούν τους πνεύμονες του Μπουένος Άιρες. Στο τέλος της περιήγησης, επιστρέφετε σε ένα σημείο κοντά στο ξενοδοχείο.

ΗΜΕΡΑ 11η, Δευτέρα  25  Μαρτίου | Μπουένος Άιρες: Ελεύθερη φωτογράφιση, αξιοθέατα, ψώνια – προετοιμασία για κλείσιμο του εργαστηρίου με παρουσίαση από τη Μάρω των ατομικών πορτφόλιος της/του κάθε συμμετέχοντα..
Επιστροφή στο ξενοδοχείο.
Το βράδυ το τελικό ΚΛΙΚ σε ένα ακόμη reteat των Ονείρων μας, περιλαμβάνει ένα δείπνο Tango Dinner Show, O καλύτερος τρόπος για να ζήσετε την εμπειρία του TANGO σε όλο της το μεγαλείο.
Υπό τη διεύθυνση μιας ορχήστρας που συγκεντρώνει διάσημους μαέστρους, ένα καστ επαγγελματιών χορευτών και τραγουδιστών αντάξιο της πρωτεύουσας του τάνγκο. Το δείπνο περιλαμβάνει ορεκτικό, κυρίως πιάτο, επιδόρπιο και ποτά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.

ΗΜΕΡΑ 12η, Τρίτη 26  Μαρτίου | Μπουένος  Άιρες:  ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΠΡΩΙΝΟ
Κλείσιμο του Φωτογραφικού Retreat. ΠΡΟΒΟΛΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΏΝ, Μοιράσματα,  βεβαιώσεις.
Ιδιωτική  μεταφορά  στο  αεροδρόμιο  για  να επιβιβαστούμε στη διεθνή πτήση επιστροφής μας.


Info:

Τιμή: 4320 ευρώ

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ:
Early bird έως 1.1.2024:   100 ευρώ
Early bird για ομάδες άνω των 3 έως 1.1.2024: 150 ευρώ
Προσφορά σε τρίκλινο: 100 δολάρια

Περιλαμβάνονται:
Α.
– 11 διανυκτερεύσεις σε δίκλινο με πρωινό
– όλες οι μεταφορές και εκδρομές που περιγράφονται λεπτομερώς σε τακτική ή ιδιωτική υπηρεσία, όπως αναφέρεται
– είσοδοι σε εθνικά πάρκα-
– όλες οι 5 πτήσεις εσωτερικού με την Aerolineas Argentinas-
– ξεναγός.

Αναλυτικά, οι τιμές του ταξιδιωτικού πρακτορείου Trip Sailors:
Ναύλος ανά άτομο σε τριπλή βάση:  2.800 u$d (2.590€ σήμερα 8/12/23) – Περιλαμβάνονται όλες οι αναγραφόμενες επίγειες υπηρεσίες + 5 πτήσεις εσωτερικού) **
Ναύλος ανά άτομο σε δίκλινη βάση: 2.900 u$d (2690€ σήμερα 8/12/23) – Περιλαμβάνονται όλες οι αναγραφόμενες επίγειες υπηρεσίες + 5 πτήσεις εσωτερικού)**
Ναύλος ανά άτομο σε μονόκλινο:  3.900 u$d (3620 € σήμερα 8/12/23) – Περιλαμβάνονται όλες οι αναγραφόμενες επίγειες υπηρεσίες + 5 πτήσεις εσωτερικού)**
** ΣΥΝ περίπου 5 έως 100 δολάρια αύξηση στις τιμές των εσωτερικών πτήσεων, λόγω πληθωρισμού, το οποίο ανακοινώνει ένα μήνα πριν η αεροπορική εταιρία .

Β.
Αεροπορικό διεθνές εισιτήριο Αθήνα – Μπουένος Άιρες, με LUFTHANSA (βλ. κάτω – κάτω)*, για ομάδα 10 ατόμων και ισχύει ΜΕΧΡΙ την Παρασκευή 15/12/2023. Μετά η τιμή του εισιτηρίου αλλάζει βάσει του κόστους της ημέρας, άρα και η τιμή του Retreat.

Γ.
Το 13ήμερο Φωτογραφικό – 4D Dream Coaching, Βιωματικό Retreat αυτο—ανακάλυψης (550 €+24% ΦΠΑ, 450€ early bird, 400€ early bird για ομάδες άνω των 3)

Όροι πληρωμής
1. Οι πληρωμές του ταξιδιού γίνονται σε ευρώ κατευθείαν στο ταξιδιωτικό γραφείο Trip Tailors (τηλ.: 2105123228), σύμφωνα με την συναλλαγματική ισοτιμία της ημερομηνίας 15/1/2024.
2. Επιβεβαίωση, μέσω e-mail στο maro_kouri@yahoo.com και κατάθεσης προκαταβολής ½ του ποσού του εργαστηρίου και για το early bird επίσης,  καθώς και 1.070 ευρώ στο ταξιδιωτικό γραφείο ως 15/12/2023 (ημερομηνία ληξης κράτησης διεθνούς πτήσης για 10 άτομα, αλλιώς αγορά μεμονωμένου εισιτηρίου)
3. Δόση 1.500€ έως 15/01/2024
4. Εξόφληση έως 15/02/2024

Δεν περιλαμβάνονται:
Φόροι Eco που πρέπει να καταβληθούν ανά διανυκτέρευση ανά επιβάτη κατά το check out (Iguazú: u$d 3, Buenos Aires City tax u$d 1,5). Ιατρική ασφάλιση και ακύρωση ταξιδιού. Πρόσθετα και υπηρεσίες που δεν αναφέρονται στο πρόγραμμα.

Όροι ακύρωσης:
– Χερσαίες υπηρεσίες (ξενοδοχεία, εκδρομές, μεταφορές): Σε περίπτωση ακύρωσης ή αναβολής του ταξιδιού, θα παρακρατηθεί ένα  % του κόστους (αυτά που περιγράφονται παρακάτω στα bullets) των επίγειων υπηρεσιών ανάλογα με την ημερομηνία ακύρωσης των υπηρεσιών:
Μετά την πραγματοποίηση της κράτησης, ανεξαρτήτως της ημερομηνίας ακύρωσης, θα παρακρατηθεί 15% διοικητικό τέλος.
Ακυρώσεις έως και 20 ημέρες πριν από την έναρξη των υπηρεσιών θα χρεώνονται με 25 %.
Σε περίπτωση ακύρωσης μεταξύ 19 ημερών και 72 ωρών πριν από την έναρξη των υπηρεσιών, θα παρακρατείται το 50%.
Εάν η ακύρωση γίνει εντός 72 ωρών πριν από την έναρξη του ταξιδιού ή κατά την άφιξη στον προορισμό, η ποινή ακύρωσης ανέρχεται στο 100% των υπηρεσιών που έχουν συμφωνηθεί και δεν έχουν χρησιμοποιηθεί.
*Οι χρόνοι αυτοί μπορεί να τροποποιηθούν ανάλογα με την πολιτική κάθε παρόχου.

– Αεροπορικά εισιτήρια – Aerolíneas Argentinas: Τα αεροπορικά εισιτήρια δεν επιστρέφονται (μη επιστρεπτέα εισιτήρια).
Σε περίπτωση που απαιτείται αλλαγή πτήσης, πρέπει να καταβληθεί το αντίστοιχο πρόστιμο και η διαφορά ναύλου, εφόσον ισχύει. *
Τα εισιτήρια της Aerolíneas Argentinas περιλαμβάνουν 1 τσάντα 15 κιλών για μεταφορά στο χώρο αποσκευών και 1 τσάντα 8 κιλών για μεταφορά στην καμπίνα. Σε περίπτωση που θέλετε να αγοράσετε μια επιπλέον αποσκευή, μπορείτε να την αγοράσετε μέσω της ιστοσελίδας www.aerolineas.com.ar με κόστος 12 δολάρια περίπου ανά τμήμα πτήσης.

Σε προγράμματα με το Iguazú που πρέπει να ληφθούν υπόψη:
Οι ακόλουθες απαιτήσεις για την είσοδο των τουριστών στην επικράτεια της Βραζιλίας, ακόμη και αν πρόκειται μόνο για μια ημερήσια επίσκεψη, απαιτείται η παρουσία τους στο τελωνείο:
-Ισχύον διαβατήριο  με ημερομηνία λήξης τουλάχιστον 6 μήνες μετά την  ημερομηνία επιστροφής μας
-Πιστοποιητικό εμβολιασμού COVID-19 (χορηγήθηκαν τουλάχιστον 2 δόσεις)
– Αντίγραφο αεροπορικού εισιτηρίου μετ’ επιστροφής
– Αντίγραφο του κουπονιού ή του Voucher του ξενοδοχείου στο οποίο διαμένετε στο  Puerto ή στο Foz do Iguaçu

Σχέδιο διεθνών πτήσεων της LUFTHANSA:
Εξαιρετική διεθνή Πτήση με Προσφορά* (που έχει γίνει κράτηση για 10 άτομα με κόστος 1.075€/άτομο, με εξόφλησή του, έως και 15/12/23):
LH1283 14MAR ATHENS -> FRANKFURT 17.20hrs – 19.30hrs
LH 510 14MAR FRANKFURT -> BSAS 22.05hrs – 07.55hrs +1
LH 511 26MAR BSAS -> FRANKFURT 1 17.50hrs – 11.05hrs +1
LH1282 27MAR FRANKFURT -> ATHENS 12.30hrs – 16.20hrs

Σχέδιο πτήσεων εσωτερικού της Aerolíneas Argentinas:
AR1736 16MAR BUENOS AIRES – IGUAZÚ 11.55hrs – 13.45hrs
AR1733 19MAR IGUAZÚ – BUENOS AIRES 12.20hrs – 14.15hrs
AR1874 19MAR BUENOS AIRES – CALAFATE 15.25hrs – 18.40hrs
AR1862 22MAR CALAFATE – USHUAIA 08.10hrs – 09.25hrs
AR1893 24MAR USHUAIA – BUENOS AIRES 17.15hrs – 20.40hrs