Μαθήματα Φωτογραφίας στο Κέντρο Απόκεντρο

Μαθήματα Φωτογραφίας στο Κέντρο Απόκεντρο

Συνεχίζονται και φέτος τα μαθήματα Φωτογραφίας στο Κέντρο Απόκεντρο.

Από τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου, 20:00-22:00
Στην Παρουσίαση του Εργαστηρίου Φωτογραφίας στον χώρο μας (Σεργίου Πατριάρχου 7, 114 71 Αθήνα) , Είσοδος Ελεύθερη

Υπεύθυνος Διοργάνωσης: Παύλος Παυλίδης

Το εργαστήριο απευθύνεται σε οποιονδήποτε μαγεύεται από τον κόσμο της φωτογραφίας και θέλει να κάνει τα πρώτα του βήματα για την κατανόησή του. Δεν είναι απαραίτητη η κατοχή σοβαρού φωτογραφικού εξοπλισμού ή η προηγούμενη γνώση φωτογραφικών θεμάτων και τεχνικών.

Δίνεται έμφαση στην τεχνική της φωτογραφίας και γίνεται μια πρώτη προσέγγιση στην καλλιτεχνική φωτογραφία με την μύηση των συμμετεχόντων στην ιστορία της και το έργο παρελθόντων αλλά και σύγχρονων φωτογράφων που έχουν διαμορφώσει το σημερινό φωτογραφικό τοπίο.

Στόχος του σεμιναρίου είναι η κατανόηση τεχνικών θεμάτων αρχικά, και εν συνεχεία η καλλιέργεια της οπτικής αντίληψης, που θα βοηθήσουν τον φωτογράφο στην δημιουργία προσωπικού φωτογραφικού ύφους.


email: info@kentroapokentro.gr,
T: 2130436551
Δηλώσεις συμμετοχής (προαιρετικά): https://www.eventora.com/el/Events/photography

Περισσότερες πληροφορίες για το Εργαστήριο: http://kentroapokentro.gr/photography-i/


Το πρόγραμμα του σεμιναρίου περιλαμβάνει:

Λήψη: Ιστορική αναδρομή, Φωτογραφικές μηχανές και φακοί (Είδη, ορολογία, χρήσεις), Ταχύτητα κλείστρου και Διάφραγμα, Βάθος Πεδίου, Αισθητήρες, Ευαισθησία, Φωτομέτρηση,

Επεξεργασία: Βασικές Αρχές Abobe Lightroom & Photoshop (Επεξήγηση της διαδικασίας μετά την λήψη μέχρι και την εξαγωγή της φωτογραφίας για οποιαδήποτε χρήση είτε στο διαδίκτυο είτε προς εκτύπωση.

Σύνθεση: Εκπαίδευση στον τρόπο που βλέπουμε φωτογραφικά τον κόσμο γύρω μας. Οργάνωση του φωτογραφικού κάδρου με βάση το περιεχόμενο και το ζητούμενο αποτέλεσμα του κάθε φωτογράφου.

Κριτική: Προς το τέλος του σεμιναρίου ζητείται από τους συμμετέχοντες η λήψη φωτογραφιών ώστε να ακολουθήσει ανάλυση και κριτική των αποτελεσμάτων. Επιδιώκεται η κατανόηση των φωτογραφικών τεχνικών αλλά και η καλλιτεχνική αξιολόγησή τους.

Διάρκεια: 24 ώρες (12 εβδομαδιαία μαθήματα των 2 ωρών)
Το σεμινάριο πραγματοποιείται κάθε Δευτέρα και αρχίζει στις 6 Νοεμβρίου 2017 στις 18:00.