Χριστουγεννιάτικο Bazar στο Metapolis

Χριστουγεννιάτικο Bazar στο Metapolis

Η φωτογραφική ομάδα και οι δάσκαλοι του METApolis, σας προσκαλούν στο Χριστουγεννιάτικο Bazaar που διοργανώνουν την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2023 μέχρι την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023, στο χώρο του Metapolis Gallery (Παλαιών Πατρών Γερμανού 7, πλατεία Κλαυθμώνος, 6ος όροφος) με σκοπό την υποστήριξη του σχολείου στο μακρινό χωριό Μόντε/ Monde που βρίσκεται στην Ουγκάντα της Αφρικής.
Στο bazaar θα βρείτε πανέμορφα χριστουγεννιάτικα δωράκια για τα βαφτιστήρια και τα αγαπημένα σας πρόσωπα, χειροποίητες χριστουγεννιάτικες δημιουργίες με όμορφες συνθέσεις των Φίλων του Μόντε καθώς επίσης και παραδοσιακά χειροποίητα #handmade ουγκαντέζικα* αντικείμενα, είδη δώρων και τοπικά προϊόντα από την μακρινή Ουγκάντα.

_____

*τα περισσότερα χειροποίητα ουγκαντέζικα αντικείμενα προέρχονται από φυσικά υλικά και παράγονται από κοινότητες γυναικών που διαμένουν σε διάφορες περιοχές στην Ουγκάντα, που εδώ και χρόνια στηρίζουν οι Friends of Monde.


Info:
8-10 Δεκεμβρίου 2023 | METApolis, Παλαιών Πατρών Γερμανού 7, 6ος όροφος, πλ. Κλαυθμώνος, Αθήνα (μετρό Πανεπιστήμιο)
Ώρες λειτουργίας:

  • Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2023 17.00 – 22.00
  • Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2023 10.00 – 22.00
  • Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023 11.00 – 18.00

Είσοδος ελεύθερη
Η χρήση μάσκας δεν είναι υποχρεωτική ωστόσο συνιστάται!

www.friendsofmonde.gr
Facebook: Friends of Monde
Instagram: Friends of Monde
Τηλ: 694 416 2530, info@friendsofmonde.gr
Λίγα λόγια για τους Friends of Monde
Οι Φίλοι του Μόντε / Friends of Monde, είναι ένα μη κερδοσκοπικό, ανθρωπιστικό, φιλανθρωπικό σωματείο που ιδρύθηκε το 2018 με έδρα την Αθήνα (Αρ.Καταχ.Σωματ. 32385) και δραστηριοποιείται εθελοντικά από το 2009 στο χωριό Μόντε / Monde της Ουγκάντας στην Αφρική. Τηρώντας αυστηρά την επιχειρησιακή ανεξαρτησία και με μοναδικό γνώμονα τις ανάγκες των εξυπηρετούμενων πληθυσμών, τα μέλη του Σωματείου έχουν ως σκοπό να προσφέρουν βοήθεια σε μεγάλες αλλά και σιωπηρές κρίσεις του πλανήτη μας.
Στόχος είναι η παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας σε ευάλωτους πληθυσμούς που βρίσκονται τόσο στην Ελληνική Επικράτεια όσο και εκτός αυτής και κυρίως στην Αφρικανική Ήπειρο, οι οποίοι πλήττονται από πολιτικές, οικονομικές, κοινωνικές και ανθρωπιστικές εν γένει κρίσεις και ακραία φυσικά φαινόμενα. Πιστοί στην αρχή για ανεξάρτητη δράση, απευθύνονται σε πολίτες, εταιρείες και οργανισμούς για την οικονομική ενίσχυση του έργου τους.
Με την εθελοντική δράση από το 2009, εργάζονται για μια κοινωνία χωρίς φτώχεια και διακρίσεις, όπου όλοι οι άνθρωποι θα απολαμβάνουν τα θεμελιώδη δικαιώματά τους και θα αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους ως ενεργοί πολίτες του κόσμου. Η βάση της αποστολής τους είναι το χωριό Monde, στην περιοχή Luweero της Ουγκάντας, ένα μικρό χωριό 120 χιλιόμετρα βόρεια της πρωτεύουσας Καμπάλα. Ταυτόχρονα εκτός από το Monde, έχουν αναπτύξει δραστηριότητες στα χωριά και στα σχολεία του Bwetyaba, Sanbwe, και Wakiso.
Στην Ελλάδα λαμβάνουν πρωτοβουλίες για την ευαισθητοποίηση των πολιτών ως προς την κλιματική αλλαγή – η οποία αποτελεί επείγουσα απειλή για τον πλανήτη μας -, την προστασία της βιοποικιλότητας, της τρύπας του όζοντος, την αντιμετώπιση της περιβαλλοντικής ρύπανσης και της σωστής διαχείρισης των υδάτινων πόρων. Ως μέλος της «Συμμαχία για το Κλίμα» διεκδικούν αλλαγές που θα διασφαλίσουν ένα υγιές και βιώσιμο μέλλον τόσο για τη σημερινή γενιά, όσο και για τις μελλοντικές.